Majki krema faktor kakva da zemam? Edna Mustela zemav golema tuba, ama mislam da ne ni e malce za edna nedela. (Godina i pol e mali)
Не ви е малце, таман работа. Ако е само за едно дете. Секако не седите цел ден на плажа, на пладне одите во соба. Јас мачкам наутро пред да одиме на плажа зошто одиме пешки и да не биде дека по пат сме изгориле мачкам пред одење, таму мачкам еднаш после отприлика час-час и половина. Исто и попладне кога одиме, мачкам еднаш пред одење, мачкам втор пат некаде после саат два, и толку.
Мене ме нервира ко ќе речи некој (секогаш е жена) ајде доста е, првото на 14 м го одбив поради здравствен проблем, второто го одбив пред 4 месеци на 19 месеци, доста е голем е нема хранливост во млекото бла бла...на некој пробував да му објаснам дека е млекото хранливо, дека се менува спрема потребите на возраста.....на некој ништо не му велев а ми идело да окарам мајката Совет не се замарај, дури сакаш ти да си доиш
Ич да не се замараш, едноставно на игнор и не е нивна работа . Јас оваа тортура ја трпев првите неколку месеци каде што не можев да докажам дека немам млеко и затоа е на адаптирано . На крајот од денот мое дете ако сакам и не му давам никакво . Ич да не се замараш ,како тебе ти одговара и како ти сакаш така прави си . Аман веќе со вакви луѓе што не си гледаат своја работа .
Сируп за алергија Рупафин смее ли за 1 год. Дете и колку мл би можело? Очекувам и малата да фати сипаници од бато па да знам колку можам за да и олеснам пред спиење
Какви и по колку смоки јадат на 12 месеци, земам од ДМ на babylove долгите и онакви со вкусови, мислам дека може да изеде цела ќеса, па ме интересира има ли некоја препорака по колку да даваме на таа возраст.
Ние тргнавме да ставаме мрп завршивме со изопирозин. Имаше на одмор на лице некои брунчиња му се појавија 3тиот ден ама јас мислев се од вода, песок или нешто прљаво, денес има уште 4-5 на лице. Ја праќам на виберм крвната слика матичната кога ја виде, никако вели вакцина одма кај мене дојдете. Го прегледа, за брунчињата ми рече ако не ги чеша да го мијам само со чиста вода и да оставам да поминат или со пудра да мачкам. Во поминување му се ама се испонервирав искрено. Он се од нога поминува еднаш беше баш залегнат болен ама вака јас не можам да го проценам кога е болен или нешто му е. Нон стоп е во движење, јаде пие се најнормално. Јас го мислам здрав тоа ете ти..
Толку е лоша крвната слика што ви дадоа изопринозин за брунчиња? Па мојов коксаки имаше ништо не му давав, си помина за 5 дена.
Мислам дека беа ептен покачени леукоцитите јас баш и не се разбирам во тие работи. Видов дека хемоглобинот му беше намален ама не беше нешто страшно од 118 долна граница него му беше 116, верувам ако имал вирус од тоа е. Ама таму кај тие леукоцити, моноцити, лимфоцити ептен беше разиграно кој покачени кој паднати.
Јас па дека кога се со вирус со ништо не ги лечам и чудно ми е вака кога ќе прочитам дека ви даваат изопринозин. Сега фала богу ако се болни мн тераме инхалации, антибиотик ама па никогаш не сум им давала лекарства кога гледам ок дека се. Вакви да не се брунчињата? Ако е лоша крвната слика може да е molluscum. Лани кај нас во градинка едно детенце се врати од одмор баш така со брунчиња и после цела група пепел беа.
Добро ние кај ист педијатар сме, се знае како се лечиме . Јас ги носам само ако ми крчкаат на гради да ми пише инхалациите, иначе не тепам пат за ништо не му е . Мене ме чуди што толку зачестија педијатри со изопринозинов. Тој језда е за потпора на имунитет при вирус ама па мене ептен шубе би ми било да давам кога го даваат и за СПБ, којзнае колку е јак.
Ова е некој вирус? Ќере имаше 2 вакви на лице и баш и дадоа МРП со "ништо не е" ама ескалираше после се влоши и температура и се се собра. Не ми објаснија што било причината, така се погодило. Така да супер што имаш претпазлива матична @Carolin. Иначе и јас не се потресувам за малце ако нешто има, али во овој случај згрешив и јас и докторите. Си пиеше и изопринозин и купче други лекови после.
Да вирус е. Најчесто само поминува, битно да не се чепкаат. Исто може и да се горат на дерматолог. Кај вас се влошило од мрп ваљда.
И јас и земам од ДМ и од Зегин и по цела ќеса јаде додека не види дека изела се, не застанува. И кријам и џабе, пак бара. Ако не изеде одма, покасно пак ќе сака.
Препорачајте ми купка и лосион за тело, ама во “нормална” верзија практични за пакување за на одмор. Користиме Биодерма маслена купка и млекото исто ама немам веќе од лосионот, а купката е во 1л пакување. 16 месеци сме
Масленото на еуцерин? Мало е тоа... мислам има помало што е без пумпица и поглемо со пумпица. Или да си купиш како што си користиш вообичаено ама да си купиш сет за патување (има во дм и џамбо) па да си префрлиш во нив.
19 месеци сме , до сега уредно ги има примено сите вакцини . Односно застанавме на 12 месеци не ја примивме МРП сега гледам .На 18 и 20 има ревакцина Дали може да се вакцинираа со овие а МРП да ја прескокнеме ?