Фала ти мајка мене ме искараа дека не сум го учела детето,на оваа возраст требало да го знаат ова,дека биле како сунѓер бла бла.И јас на почетокот ги игнорирам ама подоцна се замислувам да не грешам.
Мајка од стоматалог имам слушнато вели дека од заби не се качувало тт можно е да е вирус. Ако е висока одете на др најдобро.
Па голема работа што не знае,ќе научи и мноогу повеќе од ова. Еве и мојот знае и многу повеќе од ова што го наброја,и што треба сега медал да добие Инаку да,само со муабет се го научив да покажува и сите предмети по дома ги знае. Земам мече,му покажувам нос,очи,уста,метли,џогери,стомак,па и пилето знае каде му е и колку години има. Сега го учам името да си го кажува 15 месеци има.
Што бидна со резултатот? Иначе и мојов знае пилето кај му е...па како го тегне, аууууу...мм бега да не го гледа што си прави
Sedam i se nerviram, maticnata mi vika okolu 7 rezultat, tamu mi vikaat nemale takov pacient. A tolku go izmaltretiraa so toa bockanje, ako treba utre pak ke zbesnam. Inaku pileto takanarecebo kure odamna znae kaj mu e, pa go tegne, pa koga menuvame pelena e glavna atrakcija samo da sedi miren @Annath i leukocitite se super. Stignaa rez
Е па ок, а лимфоцитите? Кај моево кога ги вадеше првите заби и кс и црп супер, а детево по три дена гореше. Матичната и нејзината замена и двете стојат на тоа дека е вирус. Проверував и урина, чиста. Кажи ми, има уште тт малиот?
Limfociti 55 a do 70 gorna granica. Sits doktori taka tvrdat a praksata drugo pokazuva. Ima da ama ne mn visoka seuste. 3 den e ova
Ајде ќе видиме, време ќе покаже. И јас не верувам во температура од заби, ама верувам во тт при намален имунитет поради вадење заби. Никаде во стоматологијата не сретнав дека покачена температура може да биде симптом на вадење заби. Побрзо да се опорави малото!
И ние бевме исто со 37,5 температура и со растечено носе.Ниеднаш не помислив на забите,директно отидов кај матичниот.Има вирусна настинка,црвено грло и пиеше антибиотици.Сега е подобар мада уште му течат зелени мрсули,чекаме резултати од брисеви на нос и грло. Така да мамички штом има и најмала температура како мојот мене ми рекоа дека мора да има жариште некое,не била причината нешто како вадење заби.
Ama vie ste imale.indikacii na nastinka. A ne cista tt kako mojot. Eve od nokeska nema tt. Kako nisto da ne bilo a tri dena dete izgore. Cudna rabota
@wannaBeMomma колкава температура имаше твоето? Моето така еднаш имаше 3 дена хорор температура од 40,6 и не се симнуваше лесно . Гола беше цела ноќ. На крај се исфрли по цело тело тоа беше недела, а температурата ја снема . Немаше друг симптом . Во понеделник докторот рече тоа е 3 Дневена температура осип (ова буквален превод од германски, може има мк назив ама не го знам) не е заразен и може во градинка и ми даде потврда дека е здрава. Кажа дека можело и 41 да качи. Не ни даде никаков крем рече за 3 дена ќе мине не чеша.И стварно го снема.Ние мислевме топломерот е расипан . Па со друг меревме исто. @MamacitaBuena јас да кажам тука 37.5 дека има нема ни да не примат кај педијатар. Таа температура зависи каде е мерено се смета за нормална. Ние еднаш бевме на брза помош со 38, 4 запишаа нема температура Некогаш море секогаш мислам мк доктори се постручни од германските и повеќе се грижат за луѓето.
Rozeola imalo tvoeto. 38.6 bese najvisokata sto ja izmeriv. Osip nema sega za sega, verojatno nema ni da ima cim ne izbi denes.
Да точно така се вика сега најдов. Тоа оди само со многу висока температура.Кога ја снема температурата избива осипот. Не мислев на твоето да добие осип , само пример кажав за моето колку беше страшно.Јас незнаев дека постои такво чудо затоа човек учи додека е жив