1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.606
    Од 9 месеци скоро до сега до пред месец така ми правеше, 23 месеци е, буквално борба за пелена менување, тој пишти јас стегам да го облечам :xсега па нејќам пелена ми вели и ја трга :D ама не сум јас спремна за да пробувам да го одвикнувам.

За заби миење исто борба и не го мијам редовно, оти немам нерви за да се расправам, сношти пак со сила со пиштење го миев. Со ова дете се е така, ништо не сака :smirk: додека па првото си стоеше за се, заби, пелена, во седиште си седеше в кола, абе бубаче беше спрема ова ѓаволче :rofl:

На DaisyDream, Fenix05 и Carolin. им се допаѓа ова.
  2. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    990
    16 месеци и исто е и кај нас... Па кога ќе се ушлака цел со гомна па не можам ни да го избришаж убаво ни да го измијам и почнувам да викам. Ние дома кога сме и двајцата се натегаме кој да му смени пелена, јас последна менував ај сеа ти си на ред. Барем се поштедувам така од неколку нервни сломови :D

На DaisyDream, Fenix05 и lackygirl им се допаѓа ова.
  3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.027
    Ние со тоа се мачиме од 10месеци сега е 18м ако ме веруваш преку ден стоечки го пресоблакам навечер самп за спиење лежам до него му пуштам цртани а мм го пресоблака нема спас ми се чини! Од септ поаѓа во градинка со лесно на тие таму може ќе го навикнат

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    123
    Јас секој ден мислам социјално ќе ни дојде на врата кога менуваме пелена .. Што понатаму :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Па уште на цел глас плаче и вика Немој мамооо :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Пред некој ден јас маж ми и мајка ми му менуваме пелена како мајмуни некој го занимаваме :rofl:

На DaisyDream, Fenix05 и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.165
    Допаѓања:
    10.584
    Еј супер е и на големата и земав истиот проблем го имам со нејзе, многу подобро се мијат него со обична. Да му земеш.

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    11.587
    Не поминува мајка, пробувам секако да и објаснам и да и подвикнам и со убаво, седнува, откопчува ромпер и си ги трга лепенките од пелената. Мојава не плаче ама се смее као види што направив јас така сакам :drunk: деновиве имам обврски и не бев до аптека ама ќе и земам како гаќички тие, да пробам дали ќе има некоја промена. И она сака гола :D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    11.587
    Мамс, ја да ви кажам, жива среќна сум детево што си ја врати дремката после 10ти скок. Малку време за мене, кафе раат, нешто да завршам низ дома, малку тел релакс и одмор од неа :D кога ќе ми текне дека викав ќе си имам девојче, којзнае колку ќе е мирна :devil: важи :rofl:

Е сеа делот што ми фали е една масажа, посебно на грб :d: зошто е маза девојката, бара по раце, а и некогаш ја презаспивам ја шетам низ стан(ок, тука и јас сум малку крива) :D сакам да си ја гушкам, еднаш е ваква мала :D

Феминава ко дневник, па еден ден да читам и да се смеам :D

На DaisyDream, kozuf, Lady Miami и 2 други им се допаѓа ова.