A да му провериш уринокултура,да не има некоја бактерија во мокрача штом се друго е нормално? Иако не верувам штом леукоцитите му се добри, а и ретки се инфекциите на уринарен тракт кај машките.
Ја прашав матичната рече ако имало уринарна и црп и леукоцити ќе биле качени. Сега за сега е добар Сепак била розола во комбинација со заби, попладнево изби осипот.
Мајки ние сме прв пат со температура и втор пат болни за година ипол затоа хелп.Почна носето како вода да тече со кивање се си исфрла не е толку страсно.Ама температура имаше во два 38.1.Дадов Далерон во два за саат ипол пак меревме температура спуштена 37.9 само.Го бањав со млака вода.Има ли место за паника да го носам ли на лекар да давам ли нешто друго да чекам ли осум саати за пак сируп или за шест да дадам?
@simona_baby Моето штом почне да кива веднаш знам дека се разболува. Мајка ако има температура може и на 6 часа. Ама за 38,1 не е висока можеш да почекаш и до 8часа и да биде над 38,5 или 39 ( тоа ни е препорака од педијатар или давам на 6часа кога плака многу). Следи го па ако се влошува или не ја спушта температурата одма на педијатар. Јас мојата ја мачкам со алкохол 70% разреден 50:50. Остави го по боди само да не е жешко многу во собата. Ќе мине мајка зимо е. Со лесно
Мајки имам две прашања. Не знам дали е ова соодветна тема ама ако не е ќе ја преместат. Прво ме интересира за проодување. Малиов почна по некое чекорче да пушта, ама полесно му е на колена да иде и воопшто не се ни труди да прооди, не е мрзелив по природа, туку мн хиперактивно дете е, секаде иде со држење, макар и количка за деца на тркалца да е,да се држи за неа сака и не пушта. Ме интересира кога проодеа вашите? Друго што ме интересира е тоа што сеуште сме со 6 заба што му излегоа за месец ипол од 7 ипол до 9 месеци и абер нема за нови. Нормално ли е ова? Инаку е 12+ Може сум и смешна со прашањава ама се некако си правам филмови па полесно ми е кога ќе прашам.
Eве ти инфо за нас,колку да бидеш мирна глава... Прооде тек сега на 15 месеци, а на годинка почна да лази,смешки Има 8 заби вкупно досега,од нови нема абер.На комшивка малиот прв заб извади на годинка Така да,верувај ми секое е своја приказна и ич гајле да немаш за ништо. Совет од мене,ако сакаш побрзо да прооди,води го за едно раче кога шетате повеќе,мојот мислам само така се испушти и оставај го до мебел да стои и седнува сам. И една смешка да ти кажам во контекст со муабетов... Седиме јас,сестра ми и нејзина другарка,и оваа другарката се фалеше дека детето и проодело на 8 месеци,абе саат време збореше колку напредно дете има,и сестра ми која појма нема од деца и вика: Абе ти хибрид или дете роди
Знаев дека ќе ме смирите. Најверојатно најмногу ми дојде да прашам после реакцијата на вујко ми кога бевме во неделата кај нив и коментарот што го кажа "има ли намера да прооди твоево дете?" Демек братучед ми проодел на 9 месеци.
Moeto nemase i togas da proode ako ne moravme da odime so mm na pat. Go ostavivme deteto doma so baba i ne nemase edna nedela. Koga se vrativme dete trcka od vamu do tamu. Sme imale nekoj padovi koj do den denes gi pamtam i uste mi e zal kako i vo toj moment. Rekov nemase da proodi zatoa sto nekako ic ne go ucev kako treba. Se snaogase kako umee i znae, a se gledase deka saka. Mi bese strav da ne ja forsirame za da ne se udara, ama od toa beganje nemalo. Imase nezaboravni okrsni paganja.
Леле душа... Ајде чим е со помин не се секирај. Не мисли на минатото и гледај сегашноста, тоа е најбитно. Гушкај секој ден редовно и сакај . Тоа е најбитно. И јас исто ко тебе мислам се дека моето дете е запоставено и не доволно го играм, ама па кога ќе ми текне дека е здрав и жив тоа ми е најважно. Гуш голем до двете
Мојот одеше на 11 месеци,ама падна на плочки и главата ја удри,па се исплаши многу и потоа од страв цело време само раче бараше за да оди. Па така му помина стравот дури сега
@LadyC моето преоди на 11 месеци. Исто така правеше на колена одеше наместо на стапалца.Велат до 18 месеци нормално било. Ќе се пушти преку ноќ за некоја недела не се сеќирај. За забите мора малку пауза тоа е премногу болка за нив. Не му ја мисли толку. Се е во ред. Не слушај никој, глупи коментари секогаш има еве може и мојот е глупав
Глупави коментари не ме тангираат обично, ама дека се ми е и мене уште непознато по коментарот фрлен од вујко ми испадна моево дете касни у развој. Блесав народ. А твојот коментар е скроз на место. Еве да сум мислела дека глупи коментари ќе добијам тука немало ни да прашувам.
мојот прооде на десет месеци кога и прв заб му никна! поента-нема правила. сите ќе проодат и ќе прозборат и заби ќе имаат.
Здраво жени, Само да Ве поздравам, се префрлам во оваа група зашто бебо има веќе годинка. Сега ќе ве читам, па ако нешто имам да прашам или да кажам некому, радо сум за дружба и совети расположена. BTW, имаме 8 заби ама еве два месеци нема нов никнато, така да.....се е индивидуално од дете до дете. Секој различно. никој не касни ниту прерано напредува.
Nema vise guskanje. Nedava. Golema e veke 19 god. Sega saka drug da ja guska. Kako i da e vecno se pamti kako rekov kako vcera da bese.