за 1 год . дете да не ти текнува колку капки требаше? позади пишува 20 капки трипати на ден ама не сум сигурна
Кога сме кај наусолвит, дали давате превентивно пред пат? Ќерката е 4 години, во кола на пат и се лоши, 3 пати ми има повраќано до сега. Ги земав сега за на одмор. Дали има ефект за тоа и како е дозирање?
Немам никаков проблем со син ми, а за малата исто ама се мислам сега искрено инаку прашав chatgpt , ми рече од 1 до 3 год 10 капки 2-3 пати на ден а над 3 год 20 капки 2-3 пати на ден
Јас сум давала на големиот ама слабо ефект, сега му давам антиметил таблети и не повраќа, од 3 години се даваат.
Нема повратено одсабајле добро се држи, само што не сака да јаде. 2 суви бисквити изеде сабајле и тпа беше. Си одспа убаво три саати попладнево, кенкав е ама добар. Пие сокче од боровинка и толку ама ајде ке биде подобро штом веќе не повраќа.
При повраќање никако обоена храна, бела, едноставна, сокче од јаболко само, вода, чај од нане и толку.
Ангел, како напиток пие баткото или во млеко додадено или друг некој рецепт? Додека варев гриз за вечера се случуваше да додадам какао. Сега освен ако во некој колач не се погоди, не сум дала поинаку.
Има едно сирупче, локомотив се вика, исто е на база на ѓумбир, ама мислам за патување е поефикасно од наусолвитот. Мојава нема проблем обично при патување, ама зимово и се слоши по кривини и и дадов Наусолвит. Искрено ништо не помогна. Инаку Наусолвитот е на природна база, предозирање скоро и да не може да се случи. И слободно може и почесто од 3 пати на ден да се дава.
Мајки што децата ви пијат адаптирано 3ка.. колку мл давате? На Hipp кутијата стои 135 мл - 3 лаж формула и се робива 150 мл и стои 2 дози дневно. Бебето е 12++, од двојката му правев 180 мл вода со 6 лаж, околу 200 мл млеко отприлика, некога го пиеше цело некогаш не. Ама 150 мл мислам дека му е малку. Имате ли искуство? Се мислам или доза да покачам или кравјо да почнеме.
Не почнувај кравјо и не се води по тоа што пишува на кутијата. Продолжи си со толку мл колку што си пиело детето и од 2ката. Дефинитивно 150мл се малку за таа возраст.
Прави му исто како со двојката, али полека намали го млекото, само 2 пати давај и намали ја и дозата. После годинка не им треба млеко толку многу. Секако. И во палачинки и во каши со овес и во смудиња некогаш... Секако го конзумира. Чиа пудинг пример со млеко и какао, па одозгора путер од јатки и чоколадни капки, пепел. Затоа кс некни железо топ, 17, хгб 129. Јаде многу убаво, ама не се фаќа ништо за него, од 12 кила никако да мрдне.