Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас го оставам на работна маса, седнат убаво и пазам додека работам да не падне. Е затоа вадам се однапред и он седнат божем ми помага и го фалам цело време дека ми помага за да му биде интересно да не бара да праиме цело време качи се симни се, да праам само тоа.

Lady Miami and Fenix05 like this.
  2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

На работна маса го седнувам меша во тањирче со вода малце помага и е мирен. Скали не, ќе падне

3. kozuf

kozuf Истакнат член

Ние иаме монтесори скала и мн ни е искористена, ќере како твојата сака во кујна се да гледа и да "помага". Од кај 10 месеци негде стои стабилно и почнавме да ја користиме, е сега до 18 месеци не ми беше веќе потребно да е толку оградена и мислам дека и обично столче ќе ти врши работа, да е стабилно и не многу високо (зависи колку е високо и детето секако). Дека стварно е голема скалава/столче си фаќа доста место. Бренд не се сеќавам кој е ама можам да побарам ако ти треба.
    Мене па на работна маса ми е страв дека ќе падне, непредвидлива ми е кога ќе сака и намисли нешто одма трга.

Last edited: Aug 8, 2025 at 12:53 PM
    Mother of 2boys likes this.
  4. Sorryuweresaying

Sorryuweresaying Активен член

Пробав така, ама ептен ми е стресно затоа што е непредвидлива кога сака нешто да земе или пак да се симне...
    е тоа, и мојата е исто така непредвидлива и сака се да фати во рака, а мала кујна па имам ствари по работната маса...евентуално да пробам само со столче, ама и тоа ќе ми биде мислам стресно како и да ја ставам на самата работна маса. Ќе пробам различни варијанти, веројатно нешто ќе успее :D

5. Anturium

Anturium Популарен член

Ги зедовме скалите по првиот роденден и ги користиме многу. Порано и во вц го ставав да се шлапка во вода додека јас се шминка или да миеме заби и лице. Е сега ова за во кујна зависи и ти колку сакаш и имаш трпение да готвите заедно, биди спремна на хаос и да бара постојано. Мојот се навикна веќе и а ме види во кујна сам си ги мести скалите и се качува, ама он од мал готви со мене (читај прави лом), сега веќе е и поспретен со сецкото сецка сам, тој блендира или реди во плекче парчиња. Колку поголеми толку покорисни во кујна стануват :D За стабилност, стабилни се имат и прегради и 2-3 висини за тоа не мора да се мислиш. На пинолино го имаме ние

Едит: кај Ангел сум одговорила грешка. @Sorryuweresaying

Mother of 2boys likes this.
  6. flower55555

flower55555 Популарен член

@angel4444 @Lady Miami да не сме во скок некој? По саат време го заспивам навечер :sweat::sweat: душата ми излезе, заспива в раце, штом го оставам на кревет одма станува да лази:@

angel4444 likes this.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Бронхит само со инхалации се лечеле?
    Прв пат ми спушти на гради, малце наводно, го носев на итна, тт качува на 8-10 саата околу 38.
    Онака на нога цело време, свеж весел, јаде пие, само затнат во нос.
    Не кашла, нема црвено грло, значи одма бронхит направи.

8. angel4444

angel4444 Популарен член

Јесте да..исто. 8 скок сме.
    Од 8 до 10 не можевме да се успиеме, у 10 се комираше еве го спие не мрда. Цицаше, вода пиеше, се вртеше по спална, се исправа и скока, писка, цело време се погласно вика дадада татата папапа :sweat: на крај фати да плаче дека му се спие и заспа :| прв пат имаме промена со спиењево..ем скок, ем што не сме дома.. ужас :whew:

flower55555 likes this.
  9. flower55555

Офф боже, си реков шо му стана наеднаш а скокови одамна не пратам :| Вие барем лежите мене не ме остава да седнам, морам да шетам по соба и да го нишкам:worried:

10. angel4444

angel4444 Популарен член

Тоа никад не сум правела, си имам заклетва дадено ахахахахах
    Уште тоа ми фали и операција на кичма не ми бега :rofl: и онака цел ден ми е во раце :whew:

Last edited: Aug 9, 2025 at 11:40 PM
    flower55555 likes this.
  11. flower55555

Ова од раѓање е обесено на мене скроз спротивно од брат му, колку и да нејќев попуштив :D
    Заби имате бе? Кај нас уште ни еден :rofl:

angel4444 likes this.
  12. angel4444

angel4444 Популарен член

Не (facepalm)мислам дека само нашиве останаа без заби:rofl: сите имаат човече, на братучед ми малата извади 2 на 4 месеци:whew:
    И веќе при секое полудување вака, заби си го избришав од список, изгубив надеж :rofl:

flower55555 likes this.
  13. flower55555

Хахаххахаха исто, гел за непца прв пат на 4 м му мачкав (facepalm) пред некој ден го фрлив да го разбијам малерот :rofl: