Јас го оставам на работна маса, седнат убаво и пазам додека работам да не падне. Е затоа вадам се однапред и он седнат божем ми помага и го фалам цело време дека ми помага за да му биде интересно да не бара да праиме цело време качи се симни се, да праам само тоа.
Ние иаме монтесори скала и мн ни е искористена, ќере како твојата сака во кујна се да гледа и да "помага". Од кај 10 месеци негде стои стабилно и почнавме да ја користиме, е сега до 18 месеци не ми беше веќе потребно да е толку оградена и мислам дека и обично столче ќе ти врши работа, да е стабилно и не многу високо (зависи колку е високо и детето секако). Дека стварно е голема скалава/столче си фаќа доста место. Бренд не се сеќавам кој е ама можам да побарам ако ти треба. Мене па на работна маса ми е страв дека ќе падне, непредвидлива ми е кога ќе сака и намисли нешто одма трга.
Пробав така, ама ептен ми е стресно затоа што е непредвидлива кога сака нешто да земе или пак да се симне... е тоа, и мојата е исто така непредвидлива и сака се да фати во рака, а мала кујна па имам ствари по работната маса...евентуално да пробам само со столче, ама и тоа ќе ми биде мислам стресно како и да ја ставам на самата работна маса. Ќе пробам различни варијанти, веројатно нешто ќе успее
Ги зедовме скалите по првиот роденден и ги користиме многу. Порано и во вц го ставав да се шлапка во вода додека јас се шминка или да миеме заби и лице. Е сега ова за во кујна зависи и ти колку сакаш и имаш трпение да готвите заедно, биди спремна на хаос и да бара постојано. Мојот се навикна веќе и а ме види во кујна сам си ги мести скалите и се качува, ама он од мал готви со мене (читај прави лом), сега веќе е и поспретен со сецкото сецка сам, тој блендира или реди во плекче парчиња. Колку поголеми толку покорисни во кујна стануват За стабилност, стабилни се имат и прегради и 2-3 висини за тоа не мора да се мислиш. На пинолино го имаме ние Едит: кај Ангел сум одговорила грешка. @Sorryuweresaying
@angel4444 @Lady Miami да не сме во скок некој? По саат време го заспивам навечер душата ми излезе, заспива в раце, штом го оставам на кревет одма станува да лази
Бронхит само со инхалации се лечеле? Прв пат ми спушти на гради, малце наводно, го носев на итна, тт качува на 8-10 саата околу 38. Онака на нога цело време, свеж весел, јаде пие, само затнат во нос. Не кашла, нема црвено грло, значи одма бронхит направи.
Јесте да..исто. 8 скок сме. Од 8 до 10 не можевме да се успиеме, у 10 се комираше еве го спие не мрда. Цицаше, вода пиеше, се вртеше по спална, се исправа и скока, писка, цело време се погласно вика дадада татата папапа на крај фати да плаче дека му се спие и заспа прв пат имаме промена со спиењево..ем скок, ем што не сме дома.. ужас
Офф боже, си реков шо му стана наеднаш а скокови одамна не пратам Вие барем лежите мене не ме остава да седнам, морам да шетам по соба и да го нишкам
Тоа никад не сум правела, си имам заклетва дадено ахахахахах Уште тоа ми фали и операција на кичма не ми бега и онака цел ден ми е во раце
Ова од раѓање е обесено на мене скроз спротивно од брат му, колку и да нејќев попуштив Заби имате бе? Кај нас уште ни еден
Не мислам дека само нашиве останаа без заби сите имаат човече, на братучед ми малата извади 2 на 4 месеци И веќе при секое полудување вака, заби си го избришав од список, изгубив надеж
Хахаххахаха исто, гел за непца прв пат на 4 м му мачкав пред некој ден го фрлив да го разбијам малерот