Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Моите се 15 месеци некогаш имаат 1 дремка ( таа во градинка) некогаш 2 , таа втората е дома.
    Ги следам,ама таа втората едвај чекам да ја исфрлат, сега се во таа фаза ту една ту две и малку е хаотично така.:D

2. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Кога ги префрливте бебињата од ад на обично млеко и какво?

3. LeL15

LeL15 Истакнат член

Почнав да давам кравјо баш кога наполни година, ама во доручек/вечера (Алпско најчесто 3.5мм). Продолживме со ад до 17 ипол месеци, и еве веќе скоро 3 недели не пие ни ад. Кравјо немам дадено да пие ни пред спиење, уште само во јадење ставам. Ако можеш скроз да го одвикнеш најубаво, не знам колкаво е твоето ама секако над година веќе можеш да се префрлиш на кравјо ако го прифати место ад.

4. HeLenna

HeLenna Популарен член

И ние сме 13 и пол ама од 13 веќе има една и тоа без да жонглираме, најлесна транзиција, па малку чудно ми падна.
    Од кај 11 месеци некаде почна да ми заспива многу касно вечерта заради втората дремка и тоа со триста муки и така беше до после роденденот. После некаде 2-3 недели почнав да го будам на втора дремка после половина час и еве веќе две недели сме со една. Некако брзо да не е...