Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.216
    Допаѓања:
    111.428
    Па создаваш ред, се знае кога се јаде, пие, спие. Таман работа без ред па тек тогаш се нервозите. Ние не можеме да функционираме без ред, две деца имам и двете исто сум ги учела и еве големото 9г истиот ред е само без дремка а малото 2ипол и истиот ред како брат му што го имаше на 2ипол го има. Оди во градинка и мора така, иначе ќе му биде тешко во градинка. А и јас треба да си ги завршам моите обврски, да одморам, да зготвам, да олабавам и ако немаме ред тоа нема никад да биде.

На Skyler81 и Srekjna13ka им се допаѓа ова.
  2. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    59
    Мајки, сакам да ја пуштам во јасли, нешто за имунитет давате и што? Знам дека не чека период на настинки, вируси, бактерии, па затоа што е најдобро да давам?

3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.973
    Допаѓања:
    14.737
    Нема врска со градинка, имаш дете што спие, затоа не ти треба многу ред. Моите ако не се со ред и рутина, не се знае кога ќе легнат навечер. Ако имаат дремки како што треба, тогаш девет во кревет и спиеле цела ноќ, дури и додека сеуште сум доела. Ако ми заспијат 5мин во кола на пример, обавезно 11 ќе ги фати навечер додека легнат, па сабајле ќе станат во 6, па ненаспани цел следен ден им е катастрофа.
    А познавам деца што можат цел ден да си дремат и пак ноќе спијат. Супер за тие родители, ама 95% од децата неопходна им е рутината секој ден.

На Miss_S и Carolin. им се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    5.048
    Да прашам и овде, риба по три дена се воведува?