Тарана како им приготвувате? На класичиот начин или со некој марифет ? Им направив за прв пат на моите сега, не сакаа да ручкат Дали дека прв пат или не сум ја погодила еве не знам Па да видам како ја правете вие. Имам од таа од КАМ.
Не, никако не седнува. Најдолго 2мин му е. Се буди во 7 до 8 вечер е на нога, само 2 3ч дремката и тоа е тоа. Клуб маси ни стојат во ќош, се е тргнато, сега си фаќа зема од шанк сам само чекаме нешто на глава да си повлече. Прибор на маса не смее да има зема тропа фаќа во тањирите и само трча. Не знае да оди ова дете, цел ден дома а и надвор трча како мува без глава
Устата се мие уште пред да никнат заби. Има силиконски четки како напрсток за четкање на непцата. Паста воопшто не мора ако правилно се четкаат заби, ова важи и за возрасни ако немаат некој специфичен проблем како парадентоза на пример. Ако сакаш да користиш паста кај бебе, можеш, само додека не научи да плука мора да е без флуор.
Веќе кога е муабетот за градинка, да прашам за адаптацијата. Има некој терк според воспитачките или според тебе кога ке почне детето по цел ден да седи. Моето тргнува исто од 1ви септ а имам една недела одмор таа недела као за адаптација, не знам што да очекувам а и не сакам тие воспитувачките од јасли да ме зезаат.
Неповикана ќе се јавам. Ако најдат лабаво и пола година може да е адаптацијата. Да тераат по 30 минути, па по час, па по не знам колку и така до бескрај. Инаку за максимум 2 недели дете може да се привикне.
Таа од Кам е катастрофа, ко мастика станува. Иначе вода зовриваш и ставаш тараната и толку. Моиве лапаат од 9 месеци тарана. Пробај со грчки јоурт и брокула, топ комбо е.
Така ја правев и јас Прво само тарана,не сакаа, па ајде со грчки јок ,вртат глава лево десно и двете Ќе пробам со др.комбинации. Фала ти. Ти од која даваш или домашна?
Еј појма немам што марка е од Рептил ја земам и е баш зрнца тарана. Таа од Кам еднаш ја земав, никаква беше како дробена целата и не се вари убаво, не ми ја сакаа.
Нормално е, и некој вoзрасни "подмрднуваат" раце нозе при премин од плиток во длабок сон, во REM фаза. Нивниот нервен систем не е сеуште скроз развиен и затоа повеќе мрдаат. Истоооо. Не седнува жено, директ во трета брзина е, цело маало го знае како тоа малото што трча, Спиди Гонзалес еден дедо го вика. Како бесно куче од синџир пуштено е надвор Скали угорници и удолници обожава. Дома бетер, се пентари качи се симни се од кауч, штекерите се затворени и пак иде кај нив и вика "неее" и пак демек брца, пика тоа прстињата Се да пипне види сака. До скоро ќе го потскарав и ме слушаше, сега ако нешто не му е по ќеиф, ќе клекне доле со лута фаца и не мрда. Пример сака да се шета по паркинг и улици Па пробав клекнувам доле, на негово ниво, и објаснувам полека смирено, јер нели модерна мама, по фенг шуи И џабе. Сега го оставам така и го игнорирам и ќе си покенка и ќе види не види, лут, ќе стане и ќе тргне по мене. Зимава по темнициве што ќе се прави, летово арно беше надвор. Се сопнува пошто трча и не гледа, и во темница бетер, еве сега што се намали денот, место 2 пати, по 7 пати паѓа
Ќерката остана со спиење за една недела. Пола саат, 45мин, саат, два саата, до спиење, и цел ден. Освен ако нешто не рика нон стоп додека е таму до тој степен да повраќа или да качува температура, значи физички да има проблем, не гледам зошто да се влечка тој процес. Синот сега ќе почне почеток на септември, ако успее да не се разболи, мислам дека и побрзо ќе остане цел ден зошто е многу подружељубив како дете од сестра му, ама и помал е, па ќе видиме. Јас сега не одам на работа, па пак немам намера да го адаптирам со недели. Мојата логика е дека ако долго време оди по кратко, некој саат, баш ќе се навикне на тоа и пак ќе бидат плачки кога ќе треба да остане подолго или со спиење. Плус на тоа додади неизбежно разболување кога по минимум три дена ќе биде дома, а може и недела-две. Така да јас на секое идење ќе инсистирам што подолго да седи. Не мора 2 саата првиот ден, ама да не биде цела недела по 20мин.
Терк некој посебен нема,зависи од детето, а највеќе од воспитачките. Треба да се трудат што побрзо да се адаптира детенцето. Обично првите денови се по 1 саат плус,минус,наредните денови се зголемува престојот обично до пред спиење, за две недели обично се адаптираат ајде нека биде и месец. Пак ќе кажам зависи колку се трудат воспитачките таму,ако наидат на меко,ќе влечкаат и со месеци адаптација.
Моето од 6 месеци има запче, тогаш ми кажаа без паста само со напрсток. Сега веќе има 10тина заби па сакам да почнам со паста.
Абе полесно е вака кога ќе прочиташ дека не сум сама твоево бар те слушало некој период, мојата ич не ме слуша. Пробано 99 начина, не бива и ќе и објаснувам, и полека, и на долго и широко, па после ќе викнам, јок бре, мува не ја лази, само по нејзино да биде. Надвор е посебна приказна, сите одат напред, таа назад, да не пропуштила нешто да види од каде што сме поминале Ја прашав и Феникс, ај и тебе, го запиша во градинка?