Ajde majki pomos,kerka mi e 20meseci,seustw stanuva po dva pati vo tekot na nokta za mleko,prespiva ednas vo denot od 12:30 do 3:30h,kade gresam?ziva nenaspana sum....
Дневната дремка и е бајаги долга, скратете и ја на саат ипол-два, навечер водичка давај и место млеко или пробај да ја презаспиеш само, може ќе ти треба саат време ама самата навика за млеко преку ноќ исто треба да се искорени полека.
Ако не и го тргнеш млекото навечер до 5 години ќе ти се буди. Тргај млекото, пробај да залажеш со вода, со цуцла, за 3 дена ќе прекине да се буди. Спреми се за неспиење и плачки 3 дена. Од навика се буди, мора да се искорени навиката, нема друг начин.
Моето не пие воопшто само во доручек/вечера што му ставам, ама навиката за млеко навечер треба да и се искорени затоа што се додека нудиш млекце ќе се буди и ќе очекува да и дадеш секој пат. Ќе треба да издржите неколку дена малку драми навечер нишкање, ама ќе се навикне
Воопшто од пред годината. Сега е 18 месеца, можеби 1-2 пати неделно давам 100-120 мл пред спиење ако вечерал малку порано. Иначе само во храна давам, чисто млеко преку ден нема. Ноќе уште додека цицаше престанав да давам. Не им треба веќе на оваа возраст, само навика е.
Majki arno pominavme ko za prva vecer,se kolkase so voda celo vreme ama i si barase mlekce,se nadevam ke traj 3-4veceri oti poveke nenaspana ne se izdrzuva.
Здраво мајки..ме интересира посче колку време се адаптираа вашите малечки во градинка...една недели оди ама само плачел..ср смири па пак плаче ..неќе да јаде...дома немам проб со јадење...очигледно ќе му треба повеќе време...
20 месеци. Ко што пишале сите 3 дена спреми се издржете, ќе помине. Се надевам дека три дена е...еве нас трета ноќ ни пројде, па ќе јавам вечер дали ќе биде поарно