1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.011
    Допаѓања:
    14.827
    Ако редовно толку спие и не е кенкав, можеби толку му е доста.
    Мојот легнува 21ч, станува околу 6, дремката му е околу саат и 15мин најчесто. Слично беше и ќерка ми на оваа возраст. Полни 12 часа ноќе спиеја и двајцата кратко, неколку месеца, како многу мали после тренингот за спиење. Такви се децата, доста им е и помалку од 12 часа. Можеби и твоево е во таа категорија.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    9.736
    Имам ролетни.
    Детето шета 3ч сабајле, дома трча цел ден со прекин од 2.5ч само кога спие, ме чека 5.30 6 дома да дојдам и излегуваме надвор. Брза вечера бањање и заспан е за 6мин.

Не е невозможно со строга рутина. Летово му се продолжи 1ч подоцна спиењето ама и сабајле стануваше 8ч па поради тоа а не за да шета до 23ч на година ипол.
    Има една дремка просек 2.5ч зависи кога како, ама фиксно тераме на 5.30-6ч будност. Вчера пример стана касно во 16ч јас се изгубив нешто скроз и го легнав во 8 а му доаѓаше дури 9 30, си заспа во 8.30 без проблем и стана во 7.15.

Точно на 14мес се пушти ама се држеше сам себе за рамо па за меше и после дигна раце, полека дај му време сосема е ок. Лесни чекорчиња.
    Никако не успеваш порано? Да пробаш 3 4 дена фиксно рутина за спиење црна темница накај 8.30 ? Моево така рипа муабети 30минути и после вика маме нане и се комира јххах

Генерацијо дајте предлози добри лесни патичиња за есен? Морам да земам веќе, тие што ми се ок лесни вака лесно свитливи се со дупчиња па би пропуштале нели надвор вирчиња вода, другиве личат ептен крути?
    Какви ќе земете ? Од кои сте најзадоволни?
    Моево има накривено зглобче навнатре па и сакам нешто што ќе дава правилен пат а ортопедов за сега не дава насоки освен да е мека и лесна

Последна измена: 8 септември 2025 во 14:21
    На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    7.874
    Непропусливи ги пишува од здрави стапала. Јас нив ги гледав. Немам земено од нив воопшто. Пролетта немаше број од моделот што го сакав.
    Реално е кај мене поголема и во вирчиња конкретно ќе носи гумени чизми ама не ми се тие како обувки за постојано, за цела есен.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    74
    Zeno ti kako si so rabotno vreme ? Jas sum do 17.00 i dodeka dojdam doma jademe da sredam i me faka 20.00, decava ni se 1 mesec razlika zatoa me interesira kako se organiziras , a za paticinja mu zemav mn ubavi addidaski so mickey taka malce po kruti se esenski , letovo nosese nike ce.

Прикачени фајлови:

5. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    3.479
    Некогаш една, некогаш две. Почна да шара уште од 10 месеци. Сега почесто има само една. Ама синоќа на свадба бевме, 1 час покасно заспа од вообичаено ама сабајлево си стана ви своето време и денеска две дремки. 13 месеци е

На merriel0 и senza.parole им се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    9.736
    8до4 4.30 сум дома ме чека на врата, не јадам, не мочам раат мора да ме гледа да не избегам од шоља :D
    Натнувам облека го спремам и одиме, често ме прашуваат од каде црпам енергија и како до сеа не сум легнала на смртна постела и не не знам 8-|
    Ама кога ќе ме дочека со сандалки во рака и тантрум ако не тргнам одма низ врата нема избор. И затоа прво седнување и јадење ми е во 10

На OneMiss му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    7.874
    Исто вака тераме, со тоа што почнав и во пекара да седнувам повремено и ѓеврек и јогурт да ни е вечерата.
    Само да не трчам по дома, па да мислам и што да се вечера.
    Е кај моево успивањето е значително подоцна ама и после вечера, туш, сликовница, не знам што ќе и текне. Битно прво седнување, па и легнување во 22:00 ми е.

8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.732
    Допаѓања:
    5.063
    А дали излезе запчето кажи ни?:)

9. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    4.986
    Изгледа :emo:
    Мајка спанка, со дете на кое што му треба помалку сон од неа :D

@Fenix05 Деновиве ќе одам и ќе ти кажам што сум земала. Сакав едни патичиња и едни патика/чизма, сакам и гумени, ќе видам што ќе најдам.
    А за спиењево се е пробано, јок.

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    1.461
    Мами, до кога дававте омега?