Невербалната комуникација му е одлична, исто и рецептивниот говор, така да немаш потреба за грижа. До кај 2 години јас не би го носела никаде. Дај му време, ќе се пушти
Мојата пие протект јуниор уште од 11 месеци мислам оти стално се разболуваше јбг... а големиот дефендил ... искрено после сипаници крш им е имунитетот, и им треба време да јакнат .. искрено задоволна сум од протект јуниор и молерс и пливит Д пие
Намаливме подпи преку дента и одман пие повеќе вода и јаде. Но премногу е вознемирен дека беше навикнат на секое да цицне. Премногу е кенкав. А тек кога ќе престане скрос да цица што ќе се правам. Се плашам И дека ги скратиме подоите, цица пред спиење и градата ми ја користи како цуцла лажливка. Неможам да се поместам. Цела брадавица ме боли од гризење несвесно. Нз дали да земам уште 3дена и наеднаш да го одбијам или вака да тераме само за спиење. Ама па што ќе правам ако не го засака адаптирано млеко. Дајте ми совети мајки
Ajde odbivaj go kje se preporodis koga vekje si na misla. Jas inaku ne davav adaptirano tuku direktno Alpsko od 13 meseci zosto si jade se.
И јас барам предлог за некои интересни играчки. Можам оваа книга од тему да ја препорачам баш се играше еден период
Eve probav alpsko I bitolsko I ne uspeav. Ne go sakam kolku vreme treba da nudam? Sega na red adaptirano da probam.
13м+ многу ми станува 5,6 дена. На саат време плаче и цица... Ноќеска беше најстрашно со тоа што од 00 до 3 саат стануваше на секое и плачеше, цицаше, се потеше. Ова ни трае од 6м (неспиењево), кога почна процес заби.. со неколку мирни периоди со спиење... На ред и се 4ки, може тие сега ќе ја мачат. Ама маж ми ноќеска ја зема во дневна за да поспијам бар 2ч и испила скоро 200мл вода. Нормално е толку вода да испие? Не е бебе што пие мн мн вода, па затоа сум зачудена. А пред водата па и се изнацица...
Од 11м се одби моето од мајчино млеко. Нудев ад не сакаше,нудев тетрапак не сакаше и моето од шише не го сакаше само директ цицка и сите ме замараа дека после година морал дрндрн дете јадеше све и јогурт и свашта сакаше сега е 18+месеци пие тетрапак тук таму кога сум дома од сабајлето со него ама со несквик. Инаку не е страшно големи се млечни производи нека конзумира.
Ne e problemot so konzumiranje mlecni proizvodi. Jade grcki jogurt, kaskaval, sirenje, obicen jogurt ponekogas. Problemot e sto jas navistina neznam kako ke odi zaspivanjeto. Snosti se macevme do 1ipolh. Znaci dodeka ne cicna ne zaspa. Toa kratenje podoi me izludi. Kaj nas ne odi. Mi e kako da se zezame. Ke moram naednas da go odbijam. I mislev samo navecer da mu davam sisence adaptirano ili tetrapak za polesno da go uspijam. Koga go nisam so race se tegne, nesaka ni nisanje. Utre ke odam na ginekolog za apcinja da mi dade. Inaku mene dusata me boli sto ke go odbivam si placam. Ama moram, pogotovo deka ne ceka nova sredina.
Ама него самиот процес на цицање го успива, не млекото. Ќе си најдеш нова рутина. Бањање, читање, галење и спиење. Или што и да одберете..
Eve probuvam. Kupivme kniga so prikazni. Ja frla preku krevet. Banjanje ne pali kaj nas, se rasonuva povekje. Pustiv pesnicki prispivni, nisanje, vozenje vo kolicka. Nisto ne uspea dodeka ne cicna. No ne mi barase so e napredok. Tuku e kenkav I iako mu se spie, I stanuva od krevet I veli papa papa Duri pocnuvam da se premisluvam od odbivanjeto. Neka cica navecer samo. Me interesiraat majki vasite iskustva, koga e polesno dete da zaspiva samo, na kolku meseci, godini. Koga e polesno za sorabotka. Napnav so ova majki, site moi bliski go nemaa ovoj ,,problem,, Ili so cucla ili adaptirano Im prifatile ko mali❤️
Колку помало се навикне, толку полесно. Кога веќе е поголемо и повеќе разбира ретки се тие што преку ноќ ќе рече, не цице/млеко. Или ќе заспие само. Издржи плачки неколку дена ако веќе си скроз решена за одбивање инаку само го продолжуваш нештото. Прво ќе речеш ајде за заспивање, па ако го мачат заби, ајде додека излезе запче. Ако е настанато, ајде додека оздрави да му е полесно и така во магичен круг само вртиш.
Мислам дека околку 2 год преку нок може да смени..не се секирај....ние сме скоро 16 мес...па нема јасни бап јасни зборви не може да комуницира на јазик накој ние сакаме...за вода вика брм брм..на шишето има коли и затоа..и за кола си вика брм брм се шо е на тркала де...за кучето авав..за којнче ди ди...за рибата шшшш демек вода...ам ам за храна...бам бам кога се удри или нешто падни...за топка гол гол...бавоо за бравос...мама тата тете дада чиче тие ги препознава и вика...нан нан...има и други ама не ми текнува ама јасен говор некаде околу 2 год ќе почнат ..некои порано некои покасно..купувај книги книги читај покажувај моделирај има многууу ефект
Едно глупо пршање, како ги облекувате девојчињата периодов за во градинка? Една година е, уште лази, не е проодена, сакав фустанче да и облечам, ама насабајле е ладно без хулахопки, а после е топло, а и таму внатре е топло.
Хеланчиња, боди и маичка по кратки, па ако е мн. топло да и го соблечат бодито, најкомотно им е во хеланки или тренерчиња.
Супер се двајцата. Немам време за ништо периодов. Градинка, работа, родендени попладне, сега диплев алишта, што ги извадив од сушара вчера сабајле. Весело ни е