Прашав повеќе педијатри и истото го кажуваат, дури и во Козле болницата се со тој став, дека антибиотик на бактерии во нос не се даваат доколку нема дополнителен проблем. А за кашлицата на нас ни помогнаа инхалации со физиолошки раствор секоја вечер и спрејче за во нос исто со солен раствор. Кашлаше повеќе од една недела ама со инхалацииве се опорави.
Фала многу на одговорот и јас инхалирам ама мислам кратко е 2 мин максимум. Многу сме пргави и тешко ни е да седиме на едно место
Со тек на време се навикнуваат. И мали не сакаше да седи, имаше фобија од инхалатор во болница дур лежевме, ама сега дека секој ден и си легна на брашното па 2 мл. му ставам и трае малку повеќе од две минути
Напрајте контролен брис за недела дена.Ќе видиш дали ја има уште,чим ти вика дека не се третира сигурно сама по себе си исчезнува. Но сега мене ме стави во мисла.Зарем јас синко го трујам со антибиотик за џабе?Да незнаеш што да мислиш што да правиш.Едни доктори кажува едно други друго.
Мајки синко додека спие нонстоп подголтнува и се буди неможе да спие..Не е затнат нема шлајмови а ова се случува веке скоро месец..Искуство некој слично..? Како да му доага нагоре нешто па подголтнува и некогаш се задавува или закашлува..Почна страв да ме фака зошто така прави
Со што се греете, да не е воздухот многу сув, па му се суши грлото и мора да подголтнува да го навлажни. Или пак сепак има некое шлаемче што го мачи.
Парното може да го суши воздухот. Стави влажна крпа или вода над радијаторот да испарува во текот на ноќта па види дали ќе има промени. Ако пак така прави носи го на лекар да видат за што станува збор.
Кај мене парното е многу јако и го суши воздухот. Некогаш и јас се будам ради суво грло кое дури боли, па имам потреба да подголтнувам. Јас ставам садови со вода или тенџере да испарува. Немој крпи. При испарувањето испарува и прашакот и омекшивачот.
Vakvi ni se nozete od vcera. Malite krugcinja kako lisai se postari ama sega poizrazeni. Ova pozadi kolenata e ramno no crveno. Kaj Starova zakazav ama tek na 28mi. Nisto novo nemam dadeno nitu smeneto. Ne se cesa nitu reagira. Imal nekoj slicno iskustvo?
Поткашлуваме...не знам нешто дајте лек...се мислам да го носам на лекар ама за се нешто глупост го носам, башка таму еден куп деца ќе има болни...или да со го однесам....
Ако мислиш дека не е за на лекар не го носи... периодов мислам нема дете што не кашла, воздухов ни е катастрофа. Инаку суво или влажно кашла? За маслото од грејпфрут и јас не сум задоволна, исто како ништо да не давав.
Епа еве го давам ама изгледа џабе. Мислам дека не е за лекар, кашла, и има течни мрсулчиња. Стандард шема а насабајле кога го носам во градинка сите кашлаат. Ама ноќе се буди кога се закашлува не може да спиее....за тоа чаре.?