Да, јас давам и молерс и витамин д од пливит, многу малку има во молерсот витамин д мислам беше 200 единици.
И на таа втората функција на маичка тоа е за микс...и на тајмерот ќе ставиш на сонце да ти се сушат..ги суши исто
Па он не е ти Јас пробувам на маж да му го доловам тоа. Ќерка ми спие откриена 4 години. Од бебе. Вреќа сакаше една зима, наредната веќе ја мразеше. Ништо не правам, најтенкото ќебенце и е ставено до неа и кога ќе и застуди се пика во него.
Молерс 2.5 мл давам и 2 прскања солдевит од 400 по совет од др малку има во молерсот 200 единици само
Да.. јас едно прскање СолДевит од 1000иу. Порано по две од 400 ставав, ама три деца па да не си комплицирам, со една прскалка да сум за сите
Мајки хелп. Девојчево ми е 15 м. Од 12 м пробуваше да се пушти правеше чекори, после дали се уплаши нешто, не сака сега да се отпушти. Мора да се држи бар за прст, не оти се држи туку сигурност и е, се плаше да тргне сама. Инаку совршено оди ко се држи ама ете сама нејке
Имам пливит Д3 капки уште од летото ама сега сакам да почнам да ги давам колку капки иде како се дозира предходно бевме на бејби тол ама скапички се
На една дремка сме од 11м. Сега во последно почна да ја преспива подоцна, околу 15ч, а на сабајле почна да спие до 9. Навечер почна да заспива во 22,некогаш и подоцна. Како да изгубив ред. Не знам дали да го будам наутро порано или да го оставам да спие? Вчера го разбудив сабајлето во 7ипол,цел ден беше кенкав. Каков распоред имате со спиење на 13/14 месеци?
I nie izleguvame od red taka ama ja budam porano pomalce, ako prethodniot den stanala vo 9ipol ke ja razbudam vo 15 do 9 pa nareden den vo 8 pa nareden den vo 7ipol...se dodeka ja podesam dremkata da bide 12-2 a vecernoto zaspivanje okolu 8 i nesto. I mojata e kenkava koga ke ja razbudam ama ja shetam vo kolicka, lezime poveke se gushime...toa e ke pomine za nekoj den ke ima pak red
Еднаш кога ќе го разбудиш нормално да не му се свиѓа. 3 дена по ред буди во 7 и ќе фатите ред. Од префрлање на една дремка станува пред 7, ретко јас го будам накај 7:20 најкасно, дремка од 12ипол, обично околу саат и 15мин, навечер легнува во 21ч.
Па не би рекла дека бебе/мало дете треба да заспива во 22 или покасно. @gwenst ќе го будиш неколку дена со ред порано. Секако правилниот биоритам подразбира станување најдоцна до 7 наутро, после тоа ќе си фати пак убав ред, дремката ќе биде порано, со тоа и вечерното заспивање.