Немој да се секираш, истата ситуација беше и кај нас, беше исплашена и кога ја пуштав сама застануваше и не мрдаше, само не ја форсирај ќе си се пушти сама и верувај ќе биде многу стабилна. Кај мене освен на газе нема никако поинаку паднато при одење
Јас денес купив многу убава вреќа од вајкики со ногавици исто како шпикозни. Ќе ја перам денес да се исуши и ќе ја пробаме баш и ние нејќеме покривање ппо цели ноќи сме одкриени.. ние лани заспивавме во пижами само оставав 1ч така непокриено па облакав вреќа сега пак истото ќе го правам се надевам ќе успева како лани
Zdravo Info kade se sea premesteni decata od gradinkata majski cvet shto se renovira i koga kje bide gotov objektot, vooedno kako ste zadovolni od personal tamu?
Majki dadov na bebe bibi i bobi obrok od kakao , denes citam deka ima med a med ne sum vovela niti pak planiram do 3 god , on ima 1 god i 10 m dali moze problem da mu napravi?
Мед не се дава до 1 година зошто може да се зарази со ботулизам или заради можност од алергија. Чим немал реакција на медот, не е алергичен, и за друго нема што да се грижиш на оваа возраст. И слободно можеш да даваш веќе, не се секирај.
Како ги давате капките д3 од пливит? Денес ги пробав горчат. Ми ги плука затоа а ги мешав со молерс..
Како да се надмине фаза на фрлање на сите играчки? Само лета нешто низ куќа, му ги сокрив пола и повеќе од играчките ама пак има? Од не не се разбира, се смее и уште толку продолжува. Всушност фаза ли е или е немирен и непослушен едноставно
Исто е и кај нас, сам вика не, ме гледа, се смешка и го прави тоа што не треба да го прави. Фрла играчки и не се нервирам околу тоа, но за инает ги јаде книгите, цели се изгризани и им фалат делчиња, е тоа ме вади од такт
Скоро 3 години е, не фрла намерно, во смисла да фрли кон телевизор или кон луѓе ама истура до кај ќе стаса, се шета од една соба во друга со кутиите. Реди коцки на маса, па ќе ги истурка сите долу на под, па таму ќе продолжи со редење. Така да нема запирање со ова.
Не само играчки што фрла и треска од земја, си отвора фиоки, вади кујнски прибор, сунѓерчиња за садови, таблети за машина...
Истото го прави и ја имаше најдено кутијата со шминки и пола ми ги имаше скриено под кревет без да го забележам. Ги најдов после 3 дена.
Здраво дете 22месеци не збори сеуште ама ги разбира сите команди и све што му кажувам разбира и прави освен кога му викам да каже чао или бакнеж не ме слуша одма да го направи си го прави он кога ќе сака другото све разбира кога му зборам. Па прашањето ми е океј ли е поточиња да му пуштам да ни галамат во текот на денот? Пуштам маша само за јадење пошто не сака да јаде и така јаде било што. Инаку други цртани не гледа а поточиња го гасам после некое време пуштам обични канали претежно барам народни приказни. Сакам да прашам океј е што слуша и подгледнува поточиња? Секако си игра додека пејат тие не ѕвери во тв Ова кога сум сама кога сме сите дома знаеме и да не укл тв
Здраво мајки, малиот пред 3 дена доби осип на внатрешната страна од горниот дел на нозете, како црвени точки притоа кога излезе не го чешаше. По консултација со матичната ни кажа дека најверојатно станува за осип после поминат вирус и покачена тт, меѓутоа од вчера и денес осипот се намалува но го чеша посебно во текот на нокта се будеше и се чешаше. Дали некој има такво искуство да сподели?
Мајки дајте совет Скоро 15м е..никогаш не спиел со мене на спална, секогаш во креветче без никаков проблем си ја преспива цела ноќ. Беше болен пред 1 недела и 2 дена спиеше со мене ради температурата, да мерам, да го проверувам..од тогаш еве го секоја ноќ ќе си заспие се супер, ќе стане ќе се раскенка, ќе го преместам на спална, во секунда заспива пак ќе го вратам во креветче - плаче, врати го на спална -кома пробав 3-4 пати така и еве цела недела си спиеме заедно.. не е малце голем сега за оваа навика? И мене ми е преубаво кога спие до мене, ама не можам раат асален сон да ме фати све сум на штрек да не заборавам дека е тука па да се свртам нагло или да го налегнам кога веќе двајцата спиеме, барем раат и јас и он, а не ко на боцки Сте имале ваков период?
Majki dali nekoja od vas pri streptokoka koristela floximid antibiotski kapki vo nos i vo oci? Mene ne mi e jasno zasto vo oci a i zasto vo nos koga se kapki za oci.