Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Немој да се секираш, истата ситуација беше и кај нас, беше исплашена и кога ја пуштав сама застануваше и не мрдаше, само не ја форсирај ќе си се пушти сама и верувај ќе биде многу стабилна. Кај мене освен на газе нема никако поинаку паднато при одење :D

Flooora96 likes this.
  2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Јас денес купив многу убава вреќа од вајкики со ногавици исто како шпикозни. Ќе ја перам денес да се исуши и ќе ја пробаме баш и ние нејќеме покривање ппо цели ноќи сме одкриени.. ние лани заспивавме во пижами само оставав 1ч така непокриено па облакав вреќа сега пак истото ќе го правам се надевам ќе успева како лани

3. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Zdravo
    Info kade se sea premesteni decata od gradinkata majski cvet shto se renovira i koga kje bide gotov objektot, vooedno kako ste zadovolni od personal tamu?

4. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Мајки дали пиењето алое вера е безбедно при доење( имаме подои само еден преку дента и навечер)

5. OneMiss

OneMiss Активен член

Majki dadov na bebe bibi i bobi obrok od kakao , denes citam deka ima med a med ne sum vovela niti pak planiram do 3 god , on ima 1 god i 10 m dali moze problem da mu napravi?

Mihaela123456 likes this.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Мед не се дава до 1 година зошто може да се зарази со ботулизам или заради можност од алергија. Чим немал реакција на медот, не е алергичен, и за друго нема што да се грижиш на оваа возраст. И слободно можеш да даваш веќе, не се секирај.

OneMiss likes this.
  7. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

jas zskoj den davam lazica med
    Godina i pol

8. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Препорака за организер за деца од кој сте задоволни. Ми треба и за книги (сликовници) и за играчки

9. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Како ги давате капките д3 од пливит? Денес ги пробав горчат. Ми ги плука затоа а ги мешав со молерс..

10. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Во чај/сокче измешај, или кога даваш да јаде капни во лажичето.

WhiteCat33 likes this.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Со молерс ги давам и јас, а ги пиеше и чисти, се мурти ама голта..

WhiteCat33 likes this.
  12. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Како да се надмине фаза на фрлање на сите играчки? Само лета нешто низ куќа, му ги сокрив пола и повеќе од играчките ама пак има? Од не не се разбира, се смее и уште толку продолжува.
    Всушност фаза ли е или е немирен и непослушен едноставно ;(

Bella.alleB likes this.
  13. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

:D
    Исто е и кај нас, сам вика не, ме гледа, се смешка и го прави тоа што не треба да го прави. Фрла играчки и не се нервирам околу тоа, но за инает ги јаде книгите, цели се изгризани и им фалат делчиња, е тоа ме вади од такт:D

DaisyDream and Sunrise!!! like this.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Скоро 3 години е, не фрла намерно, во смисла да фрли кон телевизор или кон луѓе ама истура до кај ќе стаса, се шета од една соба во друга со кутиите.
    Реди коцки на маса, па ќе ги истурка сите долу на под, па таму ќе продолжи со редење.
    Така да нема запирање со ова.

Sunrise!!! likes this.
  15. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Не само играчки што фрла и треска од земја, си отвора фиоки, вади кујнски прибор, сунѓерчиња за садови, таблети за машина...

KikiKviki and Sunrise!!! like this.
  16. HeLenna

HeLenna Популарен член

Истото го прави и ја имаше најдено кутијата со шминки и пола ми ги имаше скриено под кревет без да го забележам. Ги најдов после 3 дена.

Aschenputtel and Sunrise!!! like this.
  17. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Здраво дете 22месеци не збори сеуште ама ги разбира сите команди и све што му кажувам разбира и прави освен кога му викам да каже чао или бакнеж не ме слуша одма да го направи си го прави он кога ќе сака другото све разбира кога му зборам. Па прашањето ми е океј ли е поточиња да му пуштам да ни галамат во текот на денот? Пуштам маша само за јадење пошто не сака да јаде и така јаде било што. Инаку други цртани не гледа а поточиња го гасам после некое време пуштам обични канали претежно барам народни приказни.
    Сакам да прашам океј е што слуша и подгледнува поточиња? Секако си игра додека пејат тие не ѕвери во тв
    Ова кога сум сама кога сме сите дома знаеме и да не укл тв

18. LEA24

LEA24 Истакнат член

Здраво мајки, малиот пред 3 дена доби осип на внатрешната страна од горниот дел на нозете, како црвени точки притоа кога излезе не го чешаше. По консултација со матичната ни кажа дека најверојатно станува за осип после поминат вирус и покачена тт, меѓутоа од вчера и денес осипот се намалува но го чеша посебно во текот на нокта се будеше и се чешаше. Дали некој има такво искуство да сподели?

19. angel4444

angel4444 Популарен член

Мајки дајте совет :sweat: Скоро 15м е..никогаш не спиел со мене на спална, секогаш во креветче без никаков проблем си ја преспива цела ноќ. Беше болен пред 1 недела и 2 дена спиеше со мене ради температурата, да мерам, да го проверувам..од тогаш еве го секоја ноќ ќе си заспие се супер, ќе стане ќе се раскенка, ќе го преместам на спална, во секунда заспива :wasntme: пак ќе го вратам во креветче - плаче, врати го на спална -кома :whew: пробав 3-4 пати така и еве цела недела си спиеме заедно.. не е малце голем сега за оваа навика? И мене ми е преубаво кога спие до мене, ама не можам раат асален сон да ме фати све сум на штрек да не заборавам дека е тука па да се свртам нагло или да го налегнам :| кога веќе двајцата спиеме, барем раат и јас и он, а не ко на боцки :rofl:
    Сте имале ваков период?

sani99 likes this.
  20. OneMiss

OneMiss Активен член

Majki dali nekoja od vas pri streptokoka koristela floximid antibiotski kapki vo nos i vo oci? Mene ne mi e jasno zasto vo oci a i zasto vo nos koga se kapki za oci.