Не сум почнала уште. Ама за месеците, година и два месеци е, по една дозерка. Така и колегава ми кажа.
Дали имате давано ефералган кога ваделе заби? Досега немам дадено, оти не сум видела мака, ама сега со 4ките му е многу тешко. Вчера цела вечер плачеше во спиењето..гревче е
Мојава јас ја вакцинирав во април на 15 месеци и супер поминавме немаше ништо од симптоми. Според мене пролет е добар период за вакцинирање него ли лето или зима е сега ако оди во градинка треба да е здраво детето, ние кога се вакциниравме не одеше во градинка.
Ние не одиме во градинка одевме ама не одиме сега дека чекаме ново бебе не е вакциниран 20месеци е ќе го вакцинирам на пролет беше цело време со настинки и све одложувавме
Да ме советуваат мајките со тодлер и бебе од искуство некои хакс за мир Мали е 20месеци а беба во декември ќе се роди Мн е приврзан за мене поготово последниве неколку месеци пошто одам на работа и му фалам ваљда Ако нешто се чукне без разлика кој е околу него одма ме бара со поглед и доаѓа да се гали не збори со зборови ама се разбира све што ќе му кажам и сите команди ги прави Не сакам да му дојде наеднаш бум ново бебе секако го учам на све дека имам бебе во мешето ќе имаме бебе ама мн малку ми обрнува пажња на таа тема ќе се погали до мешето и после ме покрива му проаѓа Спие инаку со нас пошто сме во заедница и имаме само 1 соба за нас и он спие со нас на спална Бебето ќе спие во креветче секако ама пример навечер мали се буди и само да го погалам или да осети дека сум тука и проодлжува а сме пробувале и со мажми да спие ме бара ќе стане и низ кревет мр бара или плаче(не го правам намернп да е таков секако) поштп ќе бидам царски закажан тие денови ќе спие свеќи со него. Решено е дека бебето ќе се зима само за доење и пресоблакање ама како спиете навечер? Ако заплаче ви се буди другото дете? Каков е животот и ноќта со бебе и тодлер? И најважното дали ве заборави и како беше тодлерот кога се вративте од болница? Со оглед дека ке бидам царски сиг 3или повеќе дена ќе мр нема
Моите се повеќе разлика, 3 години и мислам дека без разлика на годините таа огромна промена за едно дете е стварно тешка и ни малу лесна за, немој да очекуваш одма поврзаност, премногу е мало за да свати што значи брат/сестра, и поголеми деца не се одма поврзани за тоа треба време. Мала е разликата, кроз игра понатаму ќе научат. Додека е мало обрни повеќе внимание на големото, може сите да го занимаваат ама мама си е мама. Не престанувајте ни еден ден да кажувате како љубовта меѓу нив е најважна, не му викајте ако е непослушно, тоа е нормален процес. Нема маалото да го буди на големото, обратно ќе е ( дење) . Секогаш е тешко без разлика на разликата во години ама најбитно е што ќе се имаат едно со друго.
Јас веќе накитив, малиот е 21 месец. 2 дена еве жива е уште, прашајте ме пак за некоја недела Лани веќе беше подвижен, ја имав ставено на маса горе и позади гарнитура, оваа година си ја пробувам среќата.