Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    14.113
    Ние не знаеме уште, ама прееска бевме на гости кај што имаа накитено и не ја пипна, е сеа имаше еден дедо мраз, здравје му зема.. 10 пати го бутна.:bug:

На Bella.alleB и mariz им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    78.042
    Даааа :D Ако треба со 10 лампиони или само со сијалички ќе ја накитам... без елка не се оставам :rofl: Па и нека откитува, не ми е проблем. И за првото и второто сум китела, чепкале во првите редови на елката... и што? Не ми било голем проблем тоа. Нека чепка и третово, нек си игра.. ќе ги презакачуваме :lol: Да имаш поголемо кое ќе сака елка? И мало блесаво како овие сега? :rofl: Пак твој избор си е.. ама не е страшно да знаеш и да чепка :lol:

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    1.091
    Ке ти кажувам како ќе проаѓам откако ќе се роди:rofl:
    Може ќе ти врши раб гнеездо а имам читано и дека им осеќаат поголемите деца па барале да спијат со нив иако спиеле во креветче

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    73
    Мајки, нормално е бе 18 месечно селективно да слуша, кога сака таа одма и реагира и слуша, кога нешто гледа или е активна или кога сме кај баба и дедо можи да се отепам од викање не ме пецепира.. Или јас почнувам да забегувам :sweat:

5. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.635
    I mene pocna da ne me slusa isto 18m, a prethodno slusase koga ke i kazev ne, dojdi vamu...

6. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    73
    Не само тоа, кога ќе и викнам најчесто одма се врти, но има моменти кога можи да викам 3 дена, не бре.. И на крај ќе се заврти и прај фаци или се смеј...

7. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    1.635
    Da isto pravi nekogas valjda deka e zanesena vo nekoe igrace ili nesto drugo

На Sredstvo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    4.191
    Мене не ме плаши прередувањето на лампионите, ми е страв да не ја бутне елката. Додека не пробаме нема да знаеме како ќе биде :D. Премногу го сакам периодот и уживам во атмосферата кога ми е украсено дома, ќе украсиме па макар и на две недели:D. А синко ако намисли да тегне и раскитува џабе ќе зборам, јас кога му објаснувам и викам не тој за инат спротивното го прави и ми се смешка:D.

9. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    636
    Здраво мајки, имавме спуштено на плуча на инфузии бевме, две недели се чувавме дома и веќе ке треба да одиме во градинка. Не знам дали да ја пуштам страв ми е да не се разболи пак. 17 месеци сме.

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    14.113
    Не би ја пуштила јас. Би ја почувала уште малку дома. Ако можеш земи боледување или некој да почува.

11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.072
    Допаѓања:
    8.448
    Цел месец беше дома, имам со кој да седи, после враќањето во градинка, дали 10 дена поминаа пред повторно да се разболи. И тоа не беше баш во ваква сезона кај што врие од вируси.
    И јас би ти рекла да поседи дома ако имате опција.

12. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    562
    Детето многу ми се открива ноќе, дали на 17 месеци би можел да се навикне во вреќичка и совет каква да земам колку дебела и од каде? Околу 21 степен ни е во собата за спиење.

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.137
    Допаѓања:
    15.141
    Земи скафандер. Како вреќа ама со нозе. Исто како шпикозни му е на детето, нема да му смета.
    Јас оваа ја имам од бутик Дизни во Битола, по карго ми ја пратија. Не знам дебелината колку тога е, ама сосема океј е за 20 и некој степен со тенки шпикозни одоздола. Само барај поголем број, лани земав 92, бебе е сега 86см и минимално му се куси ногавиците. Можно е и јас да ја имам смалено на перење, на 60 степена.
    received_1730612851069384.jpeg

14. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    73.762
    Дали ќе се навикне, можеш да знаеш само доколку се обидеш. Ама, ако се открива многу, мислам дека немаш многу избор.
    Доколку решиш да земеш вреќичка, бидејќи сте веќе година ипол, јас би ти препорачала модел со ногавици, да не биде затворено целото во вреќа и да може полесно да мрда. За 21 степен, би ти препорачала потенка вреќичка или ако е подебела, без ракави да биде.

15. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    73
    Јас ваква и ставам, исто цело време е отскриена, со танки пижамчиња и вреќата, ја покривам и со танко кебенце но пак се отскрива ама сум раат, знам дека е во вреќа.. Инаку дека се како шпикозни брзо се навикнавме :)

Прикачени фајлови:

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    18.967
    Син ми уште спие во вреќа, 6 години има.
    Нема во продажба толку голема, па по порачка ја сошија. Има 3 всушност, од тенка за лето, до средна за пролет/лето и дебела за зима.

Инаку спие во класична вреќа со ракави, а долу е широко. Вреќа со ногавици никогаш не прифати, еднаш како бебе му купив, не можеше да заспие, и на крај како скафандер ја користев.

17. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    20.394

Мојов сега пак почнав да го ставам спиеше до кај 9 месеци во вреќа, па фати лето спиеше по боди, лани зима не сакаше да ја смисли. Сега пак му земав, 2 години и 3 месеци има спие во вреќа со ногавици без ракави. Тенка е за над пижами таман нас ни е 20-22 степени во спална 1тог мислам е. Ама спас е за деца што не сакаат да се покриваат.

18. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    2.228
    Од каде да купам убави гумени чизми за син ми?

19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    1.476
    Истиот проблем

20. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    863
    Од Обуча Метро имам јас гумени и многу сум задоволна.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.