Ве молам за помош за кашлица. Не му е симната на плуќа, 100 пати извадивме брис нема ништо, ама суво кашла. И навечер премногу кашла. Земав сируп од Зегин ама не помага. Имате ли некаков совет?
Ако нема ништо на брис, алергиско ќе да е. Прочистувач дома и инхалации само со физиолошки. Ама голема е веројатноста да си кашла цела зима па да се смири само од себе на пролет.
Имаме прочистувач, земав и навлажнувач. Периодично му се јавува, една недела кашла една не. После тоа пак кашла па пак не.
Истото ни се случува и нас, моето е 19 месеци, секоја недела сме кај докторката веќе срам ми е.. Нема ништо на гради, нема воспалено грло... Исто и моето има период кога кашла повеќе, па се смирува, па пак се засилува, на почеток е сува кашлица, а потоа продуктивна..се пореметив веќе, не знам што да давам и јас
Omnitus sirup za suva kaslica koja ne prestanuvase. Ni pomogna za 3dena. Sepak prasajte pedijatar. Sin mi sirupot na godinka go piese.
Го имам давано, и помага, ама тоа не е лек, привремено ја спречува кашлицата, и да мора консултација со педијатар за Омнитус.
Kako mislite ne e lek. Mozebi e do suv vozduh doma, I toa e drugo. Ama edna doktorka mi rece kaslicata ne pominuva za 5dena, da si kaslite moze I 1mesec I nisto strasno neli, samo da ne spusti.
Не е лек, не лечи, само привремено спречува, знае да направи и контра ефект па за неколку дена бетер кашлица да се појави.
Јас од Зегин најчесто или локална аптека тука. 1100-1150 отприлика сум го зачекувала. Ретко некој попуст да има. За маслото пишувам оти сеуште давам од тоа.
Пробај со чај од корен од бел слез, неколку дена по 1-2 чаши дневно нека пие. Не е убав чајот ама со мед или нешто може да се залаже. Доколку е кашлица како последица од некој вирус помага многу.
Какви витамини давате на дете од 22месеци? Молерс што е поточно. Давам д3 со омега, доволно е тоа? И до кога ги давате
јас сега давам бекутан мултивитамини со омега и плус д3 четири капки, претходно давав дефендил сируп за имунитет и плус д3 д3 може да даваш од септември до мај така ми има кажано педијатар без разлика на возраста