Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Majki,sin mi e nastinat,mu tece nos ,koga ke kivne vadi mrsuli.Vo ponedelnikot bevme na lekar ni dadoja operil sprej za nosot,a grloto mu bese malce crveno.Deneska pak go nosev,grloto mu e pojke crveno od zavcera i ni prepisaa cefaklor na 12 saata po pola lazicka .inace ima 1 god i 2 meseci,nekoi vasi iskustva ?Ste primale vakov antibiotik za grlo?

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Piese malata ,toj mislam e poslab od Amoksiklav (ete kako sporedba).Moj sovet Podobro neka pie ,bidejki mu e crveno grloto .Davaj i probiotik so nego(jas davam Proven ,posle 1h otkako ke go ispie sirupot).Ama davam probiotik 1 do 2pati na den,ne poveke.Ama pa,od druga strana ako ne si dala,ispitaj krvna slika i brisevi (najsigurna je bides)

3. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    mu dadov vise sega ke go pie,toa e.Iskreno od nasive doktori ic ne sum zadovolna zboruvam globalno za site ,nivna rabota e da te pratat za poderalni isituvanja ako postoi somnevanje dali da preise nekoj antibiotik ili ne.Kako i da e ke si znam za drug pat,fala ti

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Крвна слика и црп направивте? Антибиотик, без брисеви и антибиограм јас до сега не сум се осмелила да дадам. Зошто може да му даваш и џабе да биде ако е утнат антибиотикот. Всушност тоа е и причината зошто многу пати децата пијат последователно неколку антибиотици. Пијат не соодветен и џабе го пијат, не помага, состојбата останува иста, дури и полоша, па ајде друг. Ако нема температура не брзај, направи к.слика, црп и брисеви.
    За црвено грло кај моево дете многу помага прополис. Прашај си др дали може. Има за деца, беби про анги. Има и капки и спреј. За секрети и мрсули многу помагаат инхалации за да ги разводнат, спреј во нос.

На marchi-cool, joy1 и julia87 им се допаѓа ова.
  5. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    ne napraviv nisto ovoj pat ,samo na lekar bevme i toa sto ni dade toa mu davam,i sega se kaam zosto ne mu napraviv krvna slika ,:headbang: ama bidna vise ,se nadevam deka ke mu deluva antibiotikot i ke mu projde grloto ,da ne bide za gjabe da go trujam deteto

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Јас еднаш така се заебав. Слушав лекар, ај ништо не му е, ке пројде тт. И не пројде така лесно и се се искомплицира, а касно беше за испитувања. Од тогаш, секогаш правам и сама барам, страв лозје чува. Ајде ке помине, не се секирај.

Последна измена: 27 декември 2017
    На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    se nadevam

8. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Лелееееее има ли на 14 месеци некој скок у развој или зљби се незнам,малово почна многу да зеза со спиењето никогаш не сме имале проблем досега Искуство ваше да не е гладен што се буди ноке по два три пати???

9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ako vecera gladen ne e.
    Zabite se sigurno. Dodeka mu rastea cetvorkite na sin mi isto se budese

На ^angel^ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Mu bockaat gore i dole desno toa ke da e. Fala ti ja se spremav da mu go vratam mlekoto noke

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Auuu nemoj nikako taa greska da ja napravis. Kje pomine, strpi se kratok period e :)

На ^angel^ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Среќа нова и се најдобро, пред се здравје бидејќи тоа е најбитно. Ние почнавме уште пред.нова и неможеме никако да свалиме тт. Два пати о боцнаа.на брза помош. За на крај денес на детско да ми кажат сека капките што му ги дале не биле за деца што не наат да искашлуваат и дека наместо подобро отошол на шолошо. Ми казаа инхалации и утре пак на контрола..ногу ми е страв пак да не качи ,пост сирупите му влијаат мометалмо..совет ве молам

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Денес беше малку беше зацрвенета на вагината, ама сега веќе е многу црвена, се жали само дека ја пече. Плакнам со хиперманган и ставам некоја крема на природна база од педијатар што ја препорача, ама како да нема ефект. Утре ќе ја однесам да ја ѕирне, ама да не имате некој совет, нешто? Еве без пелена седи некое време, ама жалче е ептен.

14. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Да пробаш со бебешка пудра, мене ми е магичен лек за црвенило на пеленска регија. Откако ја открив со син ми, ниту со него додека беше со пелени, ниту со ќерка ми сега веќе 9 месеци немам проблем со црвенило

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    @flower30 ignore errors:D Многу добро те разбирам исто и мене ми велеа антибиотик да ти дадат.А кога ќе кажеа многу кашка оти јас не слушам глува сум:envy: и сакам навечер да ја слушам како кашла по 1час.Бев и на пулмолог да докажам дека се грижам и пак ништо не и дадоа антибиотик. А мајка ми, па вие не се разболувавте толку ,често здрави бевте. А јас од градинка сите сипаници ги имам прележано,заушки, трети крајник оперирано, жолтица прелележено.Тоа од здравје:D На овие болести и јас се сеќавам, а за настинки уште колку пати плус. Јас колку психички паднав . Немој и ти. Глава горе ти си перфектна мајка и нема некој што ја сака повеќе од тебе и знае за неа повеќе од тебе. :hug:
    Тука пишувам да не тупам во мајчински .

@RainBow не знам дали можеш во ДМ да го најдеш или во некоја аптека. Јас малата со Bepanthen ја мачкам така црвено ми се има 2 пати случено кога ги вадеше 4ките и за 2 дена нема. И мојата се жалеше дека ја пече.Ама кремчето веднаш смирува печење.На Баер.
    20180103_092036.jpg

Последна измена од модератор: 3 јануари 2018
    На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Да не е кандида? Ако е обичен пеленски осип, може да помине со кремите на природна база, ама кандида тешко. Види со педијатар дали можеби има шанси да е тоа.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Кога сме кај кандидата, на син ми после примање на антибиотик му белее јазичето, што од цицање што од антибиотикот. Кандида е. Ми рекоа да чистам со нистатин, и да пие по неколку капки неколку дена. Ама пусто не дава да му чепнам со тоа горчливото на јазичето...Нешто друго, сода бикарбона на пример, предложете?

18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Fala ti :hug::hug::hug:

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Бевме на педијатар и микорил препиша. Се надевам ќе се смири ситуацијата. Сте ставале до сега?
    Не сум и ставала ништо вакво.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Исто што и Канестен. Сепак на кандида се сомнева. Ќе се среди.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.