Дојдов да прашам, ама прочитав нагоре.. па се утешив. Јас со другиве деца ова сум го немала. Мава по нас, тепа, мене по фаца ме замавнува и како и дојде рачето на моето лице и ме заштипува. Особено мене ме затепува. Мајка ми, сестра ми, свекрва ми.. сите викаат дека ептен е разлошена. Фаза а? Како реагирате? Не дека нема и од каде да научи... Се затепуваат големиве меѓу себе...
Јас почнав да и давам, зошто после млекото се комира секундарно без А да рече. Не би го давала, ама некако така топло убаво ќе и дојде, како да се смирува и се комира. Спие до сабајле, трет ден сме затерани цела ноќ без ни едно станување. По 9-10ч спие. А без млеково, ми се будеше еднаш... дури еден ден 1ч будна беше, па станав и стоплив млеко, го испи и си заспа Втора причина што и го давам е дека не ми јаде мн мн млечни производи... Инаку додека цицаше и првите денови на одбивање, не сакаше да види млеко (ни ад, ни кравјо). Сега 3,4 дена како и давам, го пие.
Они полесно и побрзо прифаќаат од нас Мојава многу цицаше навечер. Не бевме спиени 10 месеци. Од нејзини 7м, до 18м... стануваше по 5-12 пати навечер, од кои обавезно пола и беа цицања, пола вриштења, хаос невиден бевме со спиењето. На 2ч сон бев вкупно собрано од цела ноќ. Како ја одбив, спие по цела ноќ. Од 30ти јан не цица, од тогаш навака ние спиеме... првите денови, нормално дека си бараше, плачење имаше и кај неа и кај мене Сега веќе ми нема неколку дена побарано, а и јас се помирив.. 18м направи на 30ти, точно на 18м ја одбив
Не знам, зашто мојава па се дави во млечни производи и затоа не би земала. Иначе од кога е родена пробани се сите ад млека, не сакаше ни едно да помириса, не па да проба. Кое го даваш? За агресивноста и кај нас е така, поготово со мене..
Ни едно Ад не ми сакаше... Кравјо и давам, 150мл. Алпско без лактоза, такво 7,8 год користам за мене и поголемиов и сите ги адаптирав на тоа. Поблагичко е од другите. Незнам дали да пробуваме пак ад сега на 18м. Да не купам, па да треба да фрлам. Зошто мојава ни каши веќе не јаде... Инаку освен кашкавал малку во тост (чист шанса нема), сиренце малку на макарони, абц (што во последно време и тоа го одбива), јогурт само пие (попара со лепче, шанса нема), кисело млеко со очи да не погледне. И млечно што ставам во мафини, проја, кифлички што ќе касне... Ама затоа манџика невидена. Да може доручек, ручек и вечера манџа да јаде, ќе јаде без проблем