Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    2.853
    Од кога почнавте да им ставате перница за спиење и каква? :D

2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.185
    Допаѓања:
    1.729
    јас на 20 месеци и купив од магнифлекс перница за бебе преубава е

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    10.248
    Дајте ми совет некој за заби вадење... Душата ме боли, не знам како да и помогнам.
    До годинка немаше ни еден заб, па на годината и излегоа долу кецовите со температура. Па следно сега на 15 м и излегоа горе 4ките и една двојка во рок од 3 дена, и гледам дека и 3ките горе се гледаат веќе под непцето. Значи температура до кај 38.8 качува-симнува со денови веќе, во сон се мава по образи и глава, стенка и се буди навечер по 20 пати минимум. Живи ненаспани сме сите тројца.

Гелови сите ги купив тука што ги има, плус од Грција ми донесоа и имам од Америка. Ама сѐ тоа помага моментално за кратко време.
    Блокмакс и давам кога ќе качи повеќе температура и додека трае дејството тие 6-7 часа е најокеј. Ама не можам на секои 6 ч тоа да давам. Ладно и давам да јаде или грицка, ама и тоа помага дури јаде.

Од блиски што се водат по некои бабини деветини ме утепаа викајќи бело вино да сум мачкала. Како море вино да и мачкам, алкохол да и давам не ми е јасно. |(

Да не знаете некое друго чаре нешто? Некој магичен гел за кој не знам?

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    8.969
    @LadyR , јас пробав и со вино, е дали тоа што и намачкав кратко откако го испи млеко или друга причина, кога рече дете повраќа млазови. Буквално само што го допрев прстот на непцето нејзино.
    Вино никогаш повеќе не помислив да ставам.
    Инаку истото што и ти, парацетамол најмногу помагаше. И гранули давав долго време Осанит.

5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    10.248
    Од Бугарија ти ги носеа? Зошто во Македонија не можам да ги најдам.

6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    8.969
    Од Германија

Едит: зачекував тогаш и по Фб дека нудат, препродаваат. Мене роднини ми ги носеа.