Дајте ми совет некој за заби вадење... Душата ме боли, не знам како да и помогнам. До годинка немаше ни еден заб, па на годината и излегоа долу кецовите со температура. Па следно сега на 15 м и излегоа горе 4ките и една двојка во рок од 3 дена, и гледам дека и 3ките горе се гледаат веќе под непцето. Значи температура до кај 38.8 качува-симнува со денови веќе, во сон се мава по образи и глава, стенка и се буди навечер по 20 пати минимум. Живи ненаспани сме сите тројца. Гелови сите ги купив тука што ги има, плус од Грција ми донесоа и имам од Америка. Ама сѐ тоа помага моментално за кратко време. Блокмакс и давам кога ќе качи повеќе температура и додека трае дејството тие 6-7 часа е најокеј. Ама не можам на секои 6 ч тоа да давам. Ладно и давам да јаде или грицка, ама и тоа помага дури јаде. Од блиски што се водат по некои бабини деветини ме утепаа викајќи бело вино да сум мачкала. Како море вино да и мачкам, алкохол да и давам не ми е јасно. Да не знаете некое друго чаре нешто? Некој магичен гел за кој не знам?
@LadyR , јас пробав и со вино, е дали тоа што и намачкав кратко откако го испи млеко или друга причина, кога рече дете повраќа млазови. Буквално само што го допрев прстот на непцето нејзино. Вино никогаш повеќе не помислив да ставам. Инаку истото што и ти, парацетамол најмногу помагаше. И гранули давав долго време Осанит.