Знам што е микорил, сум го користела, ама на неа не сум ставала. И ставив, многу се вцрвени. Ќе помине.
Ve zamoluvam.mnogu za sovet.. pocnavme.so rasteceno.nose, pa so.kaslanje cat.pat, pa.so.temperatura.visoka.zavrsivme na.brza pomos.dva pati od so se.simnuvase.I vednas.za dva casa se kacuvase.pocnavme.so.augmentin , malku se stabilizira rabotta. Ama go slusam.deka uste hrci ... doktirkata vika plukata e ok , slajmovite.se.otpozadi, I jas cat pat go slusam.kako hrci otpozadi. Antibiotikot go ispovme, pravime.inhalacii samo.so.fizioloski. kako da.go iscistam.skros a treba beke I.na gradinka
Мајки синко од утрово ми качува тт имав парецетамол сируп му дадов околу 10 му падна сега пак качи пак му дадов но не се симнува уште толку качува 39.6 има..Образите челото му се ладни но телото му гори..Туширав што друго да направам ве молам совет
Тоа е превисока темп, чим не се симнува обавезно на доктор, на дежурно некаде, да не качи повеќе. Инаку расоблекување, 70% алкохол измешано со вода да го тапкаш по цело тело со памук или газа. Оцет на чорапчиња, рендан компир во чорапи, туширање... јас вака симнувам. И земи си блокмакс сируп, бар на мојов побрзо му симнува тој и повеќе време го држи без висока температура.
@mariz ти благодарам драга на советите..Бевме на лекар зрмав и блокмакс и чепчиња пред апиење ми рекоа да ставам..Рекоа дека од забите има и афти ни дадоа спреј проафтол и утре крвна слика да направиме..Но почна да ми исфрла ситни брунчиња по телото тоа му се случува од високата тт па дадов и лортадин незнам дали добро постапив но целиот е исфрлан..Некој постручен може да ми каже совет ке ја означаам @joy1 Во 20часот пак качи а не беше качил од утрово од 5..Се надевам дека ке помине
Лоратадин е за алергија нели... може е некој вирус што поминува така со исфрлување (има синко мој прележано таков), баш два дена температура од нигде никаде, ни нос да тече, ни да кашла.. и после тоа исфрлување по телото... кое за 2 дена ке го снема. Имаше некој назив вирусот, но заборавив како беше..
Да да за алергија е минатиот пат кога ми имаше качено така висока тт ми го препишаа бидејки цело тело му беше но не го употребив бидејки и на кожен не пратија па ни препишаа една крема..Ги имаше брунчињата колку една недела од кои и денес има по некој белег од некоја..Па затоа сега нема многу но му дадов од страв да не исфрли повеке па ке видиме што ке биде
Пак јас од вчера му се одкако почна да качува тт но сега гледам и по носот почнуват да му излегуваат..Дали се од тт или нешто друго може да е
Бевме попладнево рекоа дека е од тт но имаше многу малку две три а сега е целиот..Ако не се смири до утре секако ке го носам
Какво рибино масло давате на децата? Има ли некое поквалитетно, подобро? Ортопед на 15 мес ни кажа дека може на рибино масло да се префрлиме, по свој избор па затоа прашувам
Не прават ехо, само го посматра како оди како се движи и со родителот 30тина мин разговор. Ни покажа слики како да не седи и како да не спие, нешто што редовно го прави а не требало. На крај со голи нозе го гледаше и тоа р тоа. Отидете си поскоро на тој преглед, знам тука негде сте со возраста. Тогаш ми рече перли д3 веќе немора, било кое рибино масло.
А каде одите на ортопед? Јас Д3 не давам уште од 10 месеци, тогаш рече нема потреба , па почнав да даван сега зимово зошто нели, зимно време до 3 години се давало... Треба да закажам се мислам дали пак кај ВИдоевски да одиме или кај некој државен...ќе зборнам со матичната. Одамна е прооден, веќе 7 месеци...
Епа мојот година правеше во септември и затоа немаше пауза, следново лето ќе има. Јас отидов кај докторката шѕо работи кај Видоевски за да можам побрзо да закажам...ми викаа од проодување по 2-3месеци да го носам а веќе каснев. Инаку докторката е топ, прегледот беше 1200
Имам чуено дека била супер и таа. Велиш 1200 е кај неа? Кај Видоевски е 1700. И јас доцнам ама ќе закажам кај неа ако не деновиве..
Мојот е 18м а од 13 е прооден. Месецов на 17ти имам закажано да го носиме. Јас давам вигантол ама многу често заборавам
Зборувате за Весна, која е во истата ординација кај Видоевски? И ние еднаш бевме кај неа со големата. ЈАс лично бев презадоволна од пристапот, компетентноста, спремноста да ми обајсни се од а-ш, да одговори на прашањата, го прегледа детето.... Не зажалив и јас препорачувам.