Мислам дека и периодот им е таков. Два дена е веќе мојата таква, а не е болна. За секунда од смеење, на плачење и ќенкање ја тера. Вчера ја однесовме на лулашки тука во маало, само плачење, влечење. Буквално на земја се вртеше, песок и нечиста беше од глава до пети. Денес веќе страв ме фати како да се понашам, на се' реагира со плачење. Па ако не и одам по газ, навредена е и се влече со плачење дома се во еден исти ќош оди. Ќе плаче плаче, па со намрштени веѓи ќе ме гледа. Ми фали кога е на градинка, едвај чекам да ја земам. Ама кога е плачлива цело време, едвај чекам да дојде време за спиење искрено.
Дежурна аптека нема нешто? Смекта да земете https://www.annifarm.com.mk/product/smecta-ќесички-3g-x10-цена-на-една-ќесичка/ Инаку сува храна, компир, ориз варен, лепче на тостер ако јаде, морков. Избегнувај млечни производи. Чај од нане ако пие такви работи. Електролити, пробиотик.
2 години ќе правиме за брзо.. дали некоја од вас има детенце кое не сака да фаќа песок и трева... Значи не сака да стапни со нога на нив и со цела дланка, ги допира со прст, кине трева и цвеќе со прсти, но ако падне на треба за да се исправи не се потпира со дланката туку со задната страна...исто периодов заприметувам кига ќе ги соблече чорапчињата првите чекори на тепих и се со стегнати стапала, одење на страна, потоа кога ќе заборави оди нормлано..ја пробувам до ориз, грав, тесто, сончоглед нема никако проблем со тоа.. прашање ми е како да го надминеме ова, пробувам преку игри но мислам дека исто е се... Дали сами го надминуваат..некој стручен да ми даде совет. Ви благодарам
Mамички! Сакам да ве прашам одмор со 22месечно како изгледа?? првпат со беба(веќе дете но замене бебе) пламираме одмор. Што да спремам од аспект на аптека? Пробиотик, кој сируп за алергија за недај боже, дали има некој маст за дете за алергија, како да се пазиме од комарци, што можам против комарци да носам, каков крем со фактор, пелени за вода какви, сум слушнала дека проливи повраќања може да фана што да земам колку за да имам евентуално ако затреба... што би ми требало за детето таму?? прво дете и јас прилично неискусна... ве молам секаков вид на совет е добредојдено
Ова е барем јас што носам каде и да одиме, син ми е сега 17м. , а прв пат бевме на одмор лани (околу 7м кога беше): - парацетамол и бруфен сируп, - аериус сируп и синопен маст за алергија или убод - електролити ОРС, пробиотик Нормиа ( ова има милион фирми различни) - чепчиња неофен - физиолошки спреј и 2-3 монодози Синомарин - малечок физиолошки, игла и шприц за недај боже ако треба да се премие нешто око на пример.. За повраќање досега не сум носела, ама знам има едни како гелчиња се чуваат во фрижидер или нека каже некоја друга мајка. Пелени му купив од таму, има многу избор по маркети ама од Памперс му земав. СПФ од Уриаж, таа козметика ја користи од бебе. За комарци исто има различни, јас знам дека на Чико земав лани. Исро подлогите за преслекување од Слипи што ги има во Зегин се ептен практични за по пат и хигиенски.
Големи сте веќе, супер ќе си поминете. Јас со две деца, едното скоро 5, другото скоро 2, првото прв пат носено на море на 10 мес, второто на 2 ипол мес еве што носам на секој одмор: Чепчиња парацетамол и сируп Блокмак Сируп за алергија Аериус Синопен маст за убоди Пробитик Провен Тодлерс, тој редовно си го пијат Електролити небитно кои Смекта за дијареа Наусолвит капки за повраќање Спреј симомарин и аспиратор за нос Монодози физиолошки раствор Гази, фластери, хидроген и бетадин за надворешна употреба Антибиотик едно шише сируп Мустикер против комарци Спф Бејбилав поекономично или Еуцерин поскапа верзија Пелени за вода никогаш не сум користела и обавезно да си земеш целосни купачи од Банз со спф.
Здраво мајки, малата е 17 месеци, последниве две недели и се промени однесувањето, менува расположение за секунда, прави гримаси како плаче, па одеднаш се смее. Сама си зборува, со некои предмети, му објаснува нешто на некој измислен лик. Исто така, не сака да се бања, плаче до помодрување, а сѐ е исто. Претходно многу уживаше кога ја бањав. Се гади од храна што претходно ја сакаше. Менува секој ден време на утринско станување и вечерно легнување. До сега сѐ сме биле со рутина. Дали е некој период, или нешто се случува, ама знам дека скренав.
Zdravo majki. Dejceto mi ima 14 meseci i celite 14 meseci taa e so zatnato nose, i poslednite meseci edna strasna kaslica, suva vlazna celiot period so inhalacija vrtime Budesonide, Ipatrom no ke se odobri 1 nedela i pak istata. Narednata nedela napravivme respiratoren panel i ispadnaja ovie bakterii i virusi. No poentata mi e deka mozdaaa malava gi ima sinusite. i tece nosot ama ima i zeleni sekreti od nosot. Stvarno vise mi e zdosadno sakam resenie. kazete mi kade moze da ja nosam stvarno nekoj iskustven pedijatar ili negde za uvo-nos-grlo bilo kade, privaten drzaven da najsem resenie za dejceto ve molamm
Синуси како кај возрасните немаат децата, се развиваат подоцна. Ова е од некоја од бактерииве што ги нашле кај неа. Искрено, мислам дека со инхалации си играте "на ти го,дај ми го", не си ти крива, докторите за секој случај ги даваат и после немале ефект, а детето отруено од лекови, и уште кашла. Само ги разнесувате бактериите и со тоа не може да се исчистат. Може и пнеумослајд да направите, да не има и некоја атипична бактерија, или да се исклучи тоа. Мислам дека ако се истретира соодветно, ќе се смири кашлицата.
Jas pretezno lokalno gi lekuvam tie bakterii, antibiotska mast ili sprej so antibiotska tecnost mi dava maticniot i mnogu cesto cistenje na noseto so nosko i ke se smiri za nekolku dena. Ne go truj so kortiko celo vreme
Син ми има 17 месеци и деновиве има тт 37,1 - 37,5 речиси постојано. Матичната рече дека е од забите, ама и малку поткашлува па по цели вечери нема спиење. Ми препиша и сируп за алергија ама се мислам дали воопшто да му го давам бидејќи нема алергија, ова било само превентивно за да нема проблем со носот. Ваше мислење, дали да се користи ваков сируп? Би пробала до хомеопат, па ве молам споделете од кој сте задоволни.
Ние користиме аериус, ама се потврди дека има потреба дека е склон кон алергии, не е ништо страшно да се користи ама секако не без потреба. И моево е трет ден со температура, ништо друго нема ни мрсули баш пишував во друга тема што вирус е сега.
Времево е лудо, и јас и маж ми сме малку настинати. Некни шетавме со количка, дуваше малку и толку му треба.