Во сите аптеки го има сируп, за возрасни таблети. 2.5мл се дозира за мали деца, има лажичка внатре. Мање више сите се исти, зависи што ќе ти препорача докторот.
Ми рече летизен, јас земав цетиризин ама сакам да сменам на Аериус ако е подобар.. некако не се смирува кашлицата навечер во спиење а на антибиотик е ...
Јас сум алергична на полен и прашина и летизен обично ми давале за осип. Почесто лоратадин ми давале да пијам за алергија, за кашлица зиртекс само ми смири. Не знам дали е дозволено за деца.
Мојов на сите респираторни настинки пие по 2-3 недели Аериус, се покажа дека влече кон алергиска реакција кога кашла или нос, ама да знаеш бара време кашлицата да се смири. Досега не примал ни еднаш антибиотик, се со инхалација ама кашлица знае и 2 недели да трае.
Целосна процена е 5000 денари, консултација е 2500, јавете им се на телефонскиот број на веб сајтот и ќе би објаснат. Јас бев за консултација кај Даскаловски, така од страв да речам и се осетив сослушана, добив совети за како да работам со детето и сето тоа со еден убав пријателски однос. Исконсултирајте се директно со нив за вашата конкретна ситуација и ќе ви кажат што е доволно да се направи.
Здраво и од мене.Сакам да ве прашам мајки едното близначе прооде на 13 месеци другото на 15 месеци.Проодеа на прсти,во дубак ги ставав зошто немав друг избор,едниот веќе си оди на цело стопало,ама другото што прооде покасно евего уште е на прсти,никако да спушти на цело стопалце,и некако многу лошо ги криви ноџињата.Го прашав и Талески ми кажа нормално е,дури и до 5,6 месеци додека го стабилизира одењето,дека сега нема што да се прави се до 3 години.Дали некој има со слично искуство.И надвор кога ги пуштам едново трча,другиов полека на прсти иде,иде иде па ќе падне.Ептен некако ме плаши.
Здраво мајки, малиот е 19 месеци до сега давав babytol, а сега сакам да почнам со Вигантол. Ортопедот ми кажа да внесува 800ие дневно,но гледам дека една капка од вигантолот е 500ие. Тие што користите Вигантол за таа возраст ако може да споделите која доза ја давате.
Imam uste nesto drugo haha, moeto bubce e 14 meseci, jade skoro sve i ja sto ke pogdotvim za nea isto i sto jademo mie saka da proba no deka periodov bese so virusi, diarea pokvrakanje i gledam deka gubila tezina. imala skoro 13 kila sega ima 11 i me zagrizuva mnogu. vaka aktivna e celo vreme lazi probuva da zaide ama isto i nekako mi gleda kako malaksana. sto mozem da pravam ili da davam vitamini ili sto mi preporacuvate?
Нормално дека при диареа ќе изгуби малце. Ама не е страшно. Мојата е 20 м, па е со 13 кила. Сега и не очекувај некое накачување на килажа, како што е како бебе. Сега ќе се извишува, ќе троши повеќе.
Мајки хелп. Почнавме со одбивање од цицање и веќе 24h нема цицано, но градиве ми се полни, малце одмолзев колку да се намали притисок но само кратко ефект пак се стврднува и почнува да боли на допир. Не сакам одма со апчиња да почнам. Што можам да направам за да се намали притисокот во градите ?
Listovi od zelki stavaj, pij caj od zalfija po dva, tri na den. Na pocetok izmolzuvaj se po malce dva tri pati na den a posle namaluvaj po ednas na den
Јас сега брзо ја одбивав мојата, доста лесно поминав, кога ќе почувствував мака се измолзував си направив сама шема, првите 3 дена по 60 секунди од града, наредните 3 по 30 секунди и за 10 дена целосно откажување... Ама кај мене беше лесно затоа што претходно започнав со намалување на подои па извесен период остана само вечерното пред спиење. Првите два дена имав и јас страшни болки но потоа помина, исто така пиев и јас час од жалфија неколку чаши на ден. Со лесно
Ти благодарам, а дали по неколку пати по 60 секунди или еднаш во денот? Пијам и јас чај од жалфија и ставам листови од зелка така прочитав некаде.
Мајки што е со регресијава после 12м? 13+ е малава и откако наполни годинка значи спиењево навечер е општа катастрофа. Вади заби (2ки и плус 4ки) и плус ваљда се спрема за проодување па и тоа и тоа ја мачат ама ова веќе е неиздржливо. Значи станува со плачки од забите, ќе намачкам гелче и ќе се смири па ќе се подрасони и ќе си збори и шета низ креветче. Па ај да се гали и да цица па џабе не ја фаќа сон, си покажува со прст на ствари низ соба во црна темница. Значи ова трае веќе месец дена и само полошо станува. Сакав да ја одбивам и од цицање ама немам грам сила да издржам трескање од земја од што сум со никаков сон повеќе од месец дена. До кога трае ова? Ќе се среди ли кога ќе прооди? Очајна станувам
Дали некој дава Виранто на дете од една година? Матичнава ми рече да давам, а читам од 3 години дека е.
Кај нас тек од кога излегоа сите заби, значи 4ки и 3ки заедно од кога излегоа се смири. Иначе 4 месеци траеше.