1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    11.956
    Кај нас кога прооди убаво се среди спиењето не стануваше да вежба, ама после со 4ките и се случуваше да станува и да седи по 1 саат и више будна, да се буди со плачење или да сака да си игра. Дури и на дремката и влијаеше. Сега со двојките е истата приказна (да, извади 4ки пред 2ки (facepalm)). Кај вас се е во ист период и сигурно затоа толку бурно и влијае.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    2.073
    Добро значи не ми е нешто детево неарно чим се дешава и кај други. Почнав да мислам дека нешто ептен и е утнат денот чим толку лошо спие иако си е дење весела и расположена. Е како ќе издржам ако трае ова дур извади и 4ки и 3ки не знам...

Фала ви на одговорите :hug:

На Noemi и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.068
    Ние како да се враќаме наназад, како да имам новороденче а не дете од 2г. Заспива околу 21:30 и спие мирно саат два кога како и после се буди по 100 пати, те со плачење те со викање, те нешто си мрмља, па станува се кара у сон итн. Ова веќе не се издржува, жива ненаспана и хронично уморна сум. Само ние ли сме вака? Дај утешете ме, регресија ли е, скок ли е што чудо е, крај има ли?:@

4. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    58
    Сум давала после година по препорака од педијатар, година и седум месеци е.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    2.905
    Моите се 17 месеци а приметам да ќиваат да сакаат да се разболат одма давам и многу помага

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.299
    Допаѓања:
    1.488
    Мами, ова се појави на мешето на синко пред околу 2 недели. Не го чеша. Инаку сме 22 месеци. На што ви личи?

Прикачени фајлови: