1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    3.125
    Неа околу годината почнаа да ја паткаат, јас не ја паткав, ама старите сита ја паткаа и почна да си бара. Сега веќе искрено и жал ми е кога ќе ја однесам на лулашки да не ја прошетам, се радува многу, сака да се лула, да се лизга. А џабе ќе дремам во место нема да тргне... Ама ја шетам само надвор, дома не и попуштам.

Ја фатив последните 3 недели 3 пати како застана сама, на несакајќи, и си мислев дека конечно тоа ќе и даде кураж, ама некако не... :(

2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.946
    Допаѓања:
    10.836
    Благодариме :l:

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    3.125
    Абе и јас се смеам дека колку покасно прооде толку покасно ќе ја бркам хахаха Ама психата си работи. А за мисловниот дел скроз ме изненадува секојдневно, јас сметам дека е доста понапред од врсници (немам ептен со кој да споредам, ама вака од внуците што памтам имам таков впечаток).

Да да, иста е за сигурноста, особено кај моторичките вештини, па и кај други работи. Многу е внимателна и претпазлива и сака во се да е 100% сиугрна пред да го направи.

Инаку исто, мајка ми ме убедува дека со дубак ќе прооди |(

Лесни чекорчиња на вас, и фала на сите за утехата. Искрено очекував дека ќе ми пишете како тоа ја шетам за раце и дека грешам со тоа ама наместо ме утешивте :inlove: