Неа околу годината почнаа да ја паткаат, јас не ја паткав, ама старите сита ја паткаа и почна да си бара. Сега веќе искрено и жал ми е кога ќе ја однесам на лулашки да не ја прошетам, се радува многу, сака да се лула, да се лизга. А џабе ќе дремам во место нема да тргне... Ама ја шетам само надвор, дома не и попуштам. Ја фатив последните 3 недели 3 пати како застана сама, на несакајќи, и си мислев дека конечно тоа ќе и даде кураж, ама некако не...
Абе и јас се смеам дека колку покасно прооде толку покасно ќе ја бркам хахаха Ама психата си работи. А за мисловниот дел скроз ме изненадува секојдневно, јас сметам дека е доста понапред од врсници (немам ептен со кој да споредам, ама вака од внуците што памтам имам таков впечаток). Да да, иста е за сигурноста, особено кај моторичките вештини, па и кај други работи. Многу е внимателна и претпазлива и сака во се да е 100% сиугрна пред да го направи. Инаку исто, мајка ми ме убедува дека со дубак ќе прооди Лесни чекорчиња на вас, и фала на сите за утехата. Искрено очекував дека ќе ми пишете како тоа ја шетам за раце и дека грешам со тоа ама наместо ме утешивте