Неа околу годината почнаа да ја паткаат, јас не ја паткав, ама старите сита ја паткаа и почна да си бара. Сега веќе искрено и жал ми е кога ќе ја однесам на лулашки да не ја прошетам, се радува многу, сака да се лула, да се лизга. А џабе ќе дремам во место нема да тргне... Ама ја шетам само надвор, дома не и попуштам. Ја фатив последните 3 недели 3 пати како застана сама, на несакајќи, и си мислев дека конечно тоа ќе и даде кураж, ама некако не...
Абе и јас се смеам дека колку покасно прооде толку покасно ќе ја бркам хахаха Ама психата си работи. А за мисловниот дел скроз ме изненадува секојдневно, јас сметам дека е доста понапред од врсници (немам ептен со кој да споредам, ама вака од внуците што памтам имам таков впечаток). Да да, иста е за сигурноста, особено кај моторичките вештини, па и кај други работи. Многу е внимателна и претпазлива и сака во се да е 100% сиугрна пред да го направи. Инаку исто, мајка ми ме убедува дека со дубак ќе прооди Лесни чекорчиња на вас, и фала на сите за утехата. Искрено очекував дека ќе ми пишете како тоа ја шетам за раце и дека грешам со тоа ама наместо ме утешивте
Без гајле, кога ќе биде сигурна ќе се опушти и ќе почне сама да чекори. Ќерка ми уште од пред некој месец татко ми ќе ја фати за рака и цела улица ја шетаа и по комшии. Ама сама немаше шанса, буквално веќе последните недели само прстот ни го допираше, а сама никако да се пушти. Во петокот сама си се пушти, во Ист Гејт бевме баш хаха. Кога почна да си патка сама дека таму рамно е се, па и рака не сакаше да ни даде. Буквално два дена пред година ипол да направи. А исто, до пред 2-3 недели имаше само 4 запчиња. Дури и една заболекарка на мајка ми и рекла дека сум морала силно да и ги четкам непцата и каде што немало заби, ќе никнеле така. Луѓево со советите се врв, а никој не ги прашува за мислење.
Од сите мајлстони најмалце се замарав за одењето. Дури кога и педијатар ме замараше на 13м дека каснат. На 15 проодеа. Елај да видиш сега дали им се познава дека "каснеле". Ќе се пушти кога ќе биде сигурна и стабилна. Барем нема да ја ловиш ко моиве камикази што сакаа да одат ама трескаа редовно. Плус, 15м има бе, не дека 3 години наполнила. Ќе се пцуеш за некој ден што си се замарала
Веќе сум во мисли дали е време д Не знам дали со тебе пишував на темава или некоја друга членка, моето прооде на 15 ипол... Се е 2 години, стабилност преголема, внимателна каде оди, каде треба да се качи... И да и јас заприметив дека многу понапредни вештини имаше во логика, поврзување, обиди за комуникација отколку што ја интересираше да оди.
Моето протрча на 15ипол. Да, баш протрча зошто уште го неаме видено полека да оди Талески ми рече ич да не се секирам, штом се осети спремен сам ќе се пушти и ќе биде многу постабилен. Така и беше. Ни се заклатуваше ни паѓаше. На прсти на една рака можам да избројам колку пати паднал..а на старосватовиве малото прооде на 11м и со месеци беше како пијано, без никаква рамнотежа, цело време на глава паѓаше такада..според мене боље покасно ама постабилно.. Имам пишувано тука, мојот трчаше со проодувалка, ја креваше у воздух 360 ќе ја сврти и ќе продужи да трча пробав му ја кренав демек без неа да се пушти, џабе, се држеше за комода, за кревети..и еден ден магично ја мијам садови, он ми го земал телефонот и ми го донесе од дневна до кујна едно 6 метра, лабав, ко да одел цел живот
Значи имало и појак рекорд од нашиот мојот на 16м извади. Сега сме 22, има 12 заби ..уште некои се до пола, некои пробиени, важно искачаат
Хаха еве стварно веќе не знам кога ќе излезат Сигурно и кај нас сите наеднаш ќе почнат да излегуваат, којзнае како ќе биде Инаку освен долу што и се баш приметливи во непцата друго не гледам
Поздрави ќе се. Ќе никнат, нема каде да отидат. Ние со 4 заба до година ипол скоро, и последните две недели наеднаш никнаа 7-8 заба, и уште се мачи. Ќе никнат и кај вас сигурно после за краток период, само лесно да поминува. На вујна ми другарка детето на 2 години и 3 месеци немаше ниту еден заб. Ја фати паника, и на заболекар го носеше да го снимале. Докторот и се изнасмеал, и и рекол дали има видено штрбо дете без заби да му се никнати, во смисла дека нема шанси да не му излезат заби. Излегоа набрзо после тоа.
И мене истово ми го кажаа дали сум видела некој без заби и мене ме фати језа, сите бебиња околу нас кое на 5, кое на 6 ај и 9м сите имаа заби
Мајки со 18-19 месечни деца, зарем е можно да имаат тантруми уште од сега? Мислам знае за баналности да се треска од земја буквално, да плаче да вришти ... за некоја најобична глупост пример зошто му ја соблеков блузата или не му дадов нешто.
Да не ве цитирам двете, што е ова луѓе.. а инаку е многу разбрано дете , само насмеан и како бебе ич не беше плачко. Ама ова кога ќе дојде плачењево леле мајкоооо , мислам дека е за сите 18 месеци што не плачел . Тоа солзи, мрсули, вриштење , пружање отпор. Уф дури си помислив да не не е нешто во ред.
Ете што проблем си имаме ние што се понапредни ментално, мислев дека уште малце ќе поуживам до тантруми, ама
Majki help. Imam bebuska 14 meseci amaaa da nema kraj vise so kaslica i zatnato nose, ovaa ni se slucuva na sekoe 2 nedeli. znaci cela nedela ke ni ide na inhalacija pa ke se podobri situacijata i posle istata prikazna posle 10 dena. ova vise ide vaka so meseciii stvarno nemozem vise, zal mi e, nigde da ja nosam ili kaj moive ili nadvor negde zos se plasim, na sekoe izlaganje i vednas nosot ke pocne. deneska i mi povraka zaradi noseto. Da potenciram deka jade, aktivna e i sve sum probala do med, kromid, sirupi i nebivaa nisto. dajte pomoss mislenjee ili bilo sto amaan ve molam
Синоќа плачеше до помодрување, зашто отидов да мочам. После плачеше зашто дојдов од вц, не сум требала очигледно.