Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Не му се секирај. Мене докторкава ми рече контрола на 18м не нагласи дека е битно колку месеци се поминати од проодување

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Мене Видоевски на 8 месеци ми рече се гледаме 2 месеци откако убаво ќе прооди детето, и јас затоа брзав мада не е прблем сигурно.
    Добро е што на време дознав како да не спие со преклопени нозе, еве никако да смени така прави нон стоп

На wannaBeMomma и LiliBoz им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    како преклопени?

4. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Неможам слика да најдам на нет, значи спие на стомак со подигнато газе, нозете свиткани во колена а стапалцата кон навнатре или едно преку друго свиткани. Ова со стапалата не треба така, паралелни треба да бидат и треба да му ги поместувам ама он пак си ги враќа. Фетус положба на стомак :)

5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    Истава положба ја спие и мојот, само стапалцата нанадвор, фактички не гази на стапало туку обратно...
    Имам и јас приметено ако се заинати да спие како него му одговара џабе поместување... :emo:

6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Така така, на опачината на стапалото ама свртени стапалата едно кон друго што е погрешно, колковите така се искривувале

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    сигурно и нам истово во понеделник ќе ни го каже. ете зашто требало на време да го носам (facepalm) фала што ми спомна.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ama site deca taka spijat. Kako moze ono da se ko trolira vo spienjeto?
    Eve i nie dur sme budni ke se namestis posle vo son se vrtis nesvesno

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мојов сега пред две недели прооде. Најдобро е од сега да си закажам кајна Видоевски, таман термин за 2 месеци.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.888
    Допаѓања:
    203.038
    Мене ми рече ортопедот да прооди убаво, па после да се носи на преглед детето. Ама неколку месеци да поминат, 5-6, не одма. Моево од 13 месеци е проодено, има 16, ќе го носам во март здравје.
    Инаку кога бев на ортопед со големиов во декември, прашав за тоа, ми потврди дека треба да поминат 5-6 месеци од проодувањето. Да внимавам да не седи како жаба (или w позиција), а доста често така седи, па се трудам да го поправам секогаш кога можам, гледам дека седи на тој начин поретко од порано. За спиење, моево не спие на стомак како погоре опишаното, туку си спие на страна, а кога легнува на стомак, нозете му се прави, исто како возрасен спие.
    Д3 провитамин се дава се додека трае растот и развојот на организмот. Првата година се дава без прекин, најчесто до 18 месеци е без прекин, после само во зима, во облик каков што најмногу го прифаќаат децата.

@blessed.an температурата не е од забите, вирус има детето. Затоа е исфрлано.

11. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    мајки, како ги бањате вашите малечки во базенти по хотели, со пелени,со гаќички, голи??? и по колку време?

12. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @Annath тт нема од синока од 20часот качено се надевам нема ни да има..Кс направивме сега да видиме резлутати па ке видиме што ке речат а исто е исфрлан и на газето и на дланките на друго место нема никаде..Синока цела вечер се утепа плачејки дали боли кога има афти..Јас мислев грло е бидејки кога ке подголтне некој ке каже го колат детево вришти на сиот глас..Цела вечер така веке во 8 заспа мирно и отспа 3часа..Што и да е само нека поминува

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    21.351
    Не не, цената е иста кај двајцата преглед 1200, преглед + ехо е1700 ден.

Последна измена: 9 јануари 2018
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    ааа така. фала на инфо.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.888
    Допаѓања:
    203.038
    Со пелени. Има специјални за во базени, додуша искрено не вршат работа, само се полнат со вода. Не ми е јасно како функционираат.
    Иначе мислам можеш и гаќички за капење да му облечеш, ама да не се измочка. Колку време, тоа зависи од детето. Нема сигурно два саати да го чуваш во вода, ама 15-20 минути може.

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки од вчера на синко му излего на нозете по некоја и на прстите на рацете има по некоја брункичка како изгорено е на изглед..Денес гледам и на едното уво има..Дали е можно да е сипаница..Еве и слика 20180111_214859.jpg 20180111_214820.jpg

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Можно е. Така изгледа варичелата, како пликчиња со вода... му искочија уште? Ако е сипаница до утре ке избијат нови многу повеќе...

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @blessed.an или сипаница или коксаки. Мојот од коксаки имаше такви на стапалца, раце и во грло, а денот пред да излезат имаше температура.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    @blessed.an пиши како сте.. зашто прочитав во др тема дека и девојчето ти се жали на устата и грлото, па да не има ова Кристина што вика...

20. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @mariz добри сме синко нема нови и тие му се како исушени веке..Денес керка ми ја отвори устата и гледам што имаше како бела брункичка пукната беше и само кожичката и стоеше уште кога стана рече мамо мене не боли повеке..Сепак ви благодарам на одвоеното време

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.