И јас сум на слична мака со спиењето откако го одбив, 18 месеци е заспива навечер 20.30 до 21 најдоцна, но се буди многу рано, денес пример во 5.40 и никако не сакаше да презапие и во 8 45 после доручек пак заспа. Ако има некој начин како да вратиме ред нека сподели некој
Ако се будел многу ноќе дур цицал како ќерка ми, ваљда сега ќе им е поквалитетен сонот без будењата и побрзо ќе се наспиваат. Не знам дали ќе се стабилизира со тек на време, само 7 дена се поминати откако ја одбив. Еве ноќва супер отспа со едно минимално будење и со галење ми презаспа но во 5ипол будна беше и полурасонета. И дадов малце млекце да пие и моментално уште ми е во раце, ја гушкам и клацкам, чекам демек поубаво да заспие ама дреме само
Здраво. Малава е 18 месеци. Периодов лошо спие навечер, а исто така почна да не ја спие и дневната дремка. Се случуваше неколку пати во месецот. Вчера не ја спиеше и еве денес пак не сака. Кај 17 часот, почнува да е преморена и плаче за сѐ. Доцна е да и биде во 17ч дремката. Вечерното спиење ќе и дојде во 12-1. Се случува ли ова на 18 месеци? Инаку легнува од кај 8ипол вечер или 9-9ипол станува кај 8 наутро.
Дојдов само да пишам дека имаме заб Дочекав и јас на 11 дена пред да наполни 18 месеци Гребка горниот лев кец
Боди по кратки и тенки пижамчиња доле и боса. Некогаш и е претопло вака, некогаш како да и се ладни рачињата. И мене ми е ова дилема периодов
Доле долги најтенки пижами, горе боди по куси. Не е покриен, само гушка тетра за спиење, без чорапи супер му е..воопшто не се буди
Здраво мајки, Вие што сте од Битола, дали имате контакт телефон од службата за имунизација, здравствен дом?
Добро жени детево ќе земам голо ќе го легнам по пелена само да спие. Во претенко ромперче е на кратки и горе и доле, утоп е во главата, вратот, грбот. Стварно веќе не знам како да ја облечам, откриена спие. Првите два три саати и е жешко, после веќе заладува а многу прета, не можам ни да ја покријам.
Пред 5 дена се преселивме во друг стан. Откако се преселивме малата ноќе во спиење плаче, тоа се случува 3-4 пати во текот на ноќта. Не се буди туку во сон плаче. Ќе ја земам врз мене и се смирува кратко па после пак продолжува. Дали има некаква врска селењето или е некоја регресија или што е не знам…? Имал ли некој ваква ситуација да сте смениле околина и детето вака да реагира? Инаку сме 13 месеци. Друго се си е океј преку ден е весела, си игра, си јаде.
Ние сме 19 месеци и пред некој ден спиевме прв пат кај мајка ми. Навечер се разбуди и се откорна од плачење, прв пат се деси вакво нешто. Мислам дека се исплаши од ново и непознато, одвај ја смирив. Не беше ноќен терор, зашто веќе имала и знам како изгледа.
Е и за тоа читав за ноќен терор ама не ми изгледа дека е тоа. Не знам дали преживуваат во сон тоа дента што го виделе, па дека им е ново, непознато и се плашат, може да е тоа ко што викаш. Или да не и е од забите гледам долни двојки и избиваат ама со другите заби не беше вака…
Кај ќерка ми така со вриштење кога се будела обично заби и избивале до сега. Особено на 13м двојките кога и пробиваа и некои од четворките
Мојава не се буди туку во сон плаче баш како да сонува нешто. Преку ден си е весела затоа не помислив на забите ама прееска ми се надѕирна нешто белко кај двојките затоа со тоа си ја поврзав ситуацијата. Знае и да се исплаши некогаш преку ден од новите звуци овде на пример ѕвончето и домофонот или тоа што бушат во кујна, ама ноќе е релативно тивко не знам од што би се плашела…
Ние сме 20м за на одмор и за вака секојден да ја мачкам купив Carroten kids sensitive без да читам позади дека пишува 3+. Не беше ни евтина 969ден во еурофарм( фискална не чувам). Е сега дали да ја мачкам или не? Ако не што да купам нешто ама поевтина варијанта? Друго прашање што е разлика помеѓу sun cream и sun milk? што да се мачка вистина појма немам еве ќе бидеме првпат 10дена грција, а и за секојден
Искуство со crocs сандали? Или да не паѓам само на изгледот , многу ми се слатки дека мали ама не знам дали би биле удобни за дете што се учи да оди. Пред скоро 2 месеци е прооден, веќе трча ама сепак не е до толку стабилен.