1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    1.507
    Тука некаде сме ние со возраст. Од се ова што наброја моево само помфрит, бурек и пица знае да касне што да бидам искрена е ретко зошто и не јадеме често таква храна. Стоби Флипс давам кога има дома во принцип за неа купувам од оние детскине смоки. Чоколадо и такви работи имам дадено да проба но ништо од тоа не сака, плука па не и ни нудам. Јаде тоа што јадеме ние, манџи, палачинки, мафини, јајца, зеленчук, овошје.. Салами и кашкавал немам дадено, дури и од пицата и ги тргам.. Од млечни производи јаде грчки, котиџ, крем сир, јогурт и некогаш ретко зденка. Сок купечки не давам и варам јаболки и некое друго овошје и водата и ја давам.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    438
    Ве молам за совет понеделник секако ќе испитаме крва слика да не има некаков недостаток, малото има 14 месеци се што ќе најде става во уста, јас сум загрижена што јаде влакна наоѓа на подот и ги јаде, нон стоп смукам косата ми е врзана и мене и на поголемата ќерка ама успеват пак да најде, во какањето нон стоп влакна наоѓам дури и некогаш и тегнам од газето влакна и ептен плаче, ќе побудалам не знам веќе што да правам

3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    3.295
    Дали би го купиле ова, рокот му е до август ? Ни дадоа тестер ептен и одговара, и ја смири кожата па ја мачкаме после бањање. Верувам дека до крај на август би го потрошиле штознам, не е мал попустот..

Прикачени фајлови:

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    3.295
    Јас давам се што ќе посака да проба, а ретко посакува. За викенд ако одиме негде и нарачуваме лепче потпечено, најчесто тоа го јаде или готова каша и давам. Помфрит јаде само така ако сме надвор негде, ретко. Од пица само корката ја сака. Чоколада сокови грицки не јаде, освен оние од пченка смоки што се ама ретко ептен, стоби флипс ако понуди некоја мајка на љуљашки јаде, јас не и купувам. Не и бранам ништо, детенце е нека проба ако и даде некој.
    Јас имам мака многу е пребирлива за јадење. Еве сабајле со цел мерак гибаница напраив пресреќна мислев ќе јаде, не сакаше ни да ја проба. Ни залак луѓе, ми го фрлаше. И на крај сув леб јадеше со грчки. Не знам што да правам веќе само готвам само фрлам, ми иде само со леб и каши да ја рана веќе ми е преку глава од спремање. Во градинка викаат јаде и репете стварно не знам веќе. Макарони и направив пред некој ден и демек ај здрав сос (авокадо, кашкавалче, абц), ми ги фрли. И дадов макарони со сирење, јадеше. Нерви искинав со јадењето

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2025
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    138
    Може си сака по ʼнездрави верзииʼ :D Давај и со сирење тогаш да не се нервираш веќе и да фрлаш. Манџите прави ги како во градинка, погусти и со лепче попара.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    1.742
    Имам купувано вака, во аптека ми кажуваат дека медицинска козметика е сосема во ред да се користи и 2-3м после рокот :) јас не сум забележувала никакви промени а сум користела креми, мицеларни води, гелови..

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.