Мајки имате пробано од овие сандалки? Некои искуство, закопчувањето ми е важно да е лесно и да се меки
Мајки, тие што имате 20 месечни деца, дали периодов има некој развој/скок? Не заспива за денски дремки, навечер заспива доцна и со многу плачење. Сака да се фрла со главата нанапред кога ќе ја легнеме. Однесувањето и е нервозно, ништо не можеме да и погодиме.. Како да се справам со ситуацијава, веќе две ипол недели е вака.
Има ли малку пауза од ова лудило? Се мислам дали ќе можеме вака на одмор да одиме. Во кола вриска, не сака да се вози.
Па мојата беше како неандерталец на одмор… не знаеше кај тера, не сакаше ништо да јаде, па дури и храна што ја јаде. Буквално не седна ни 2 минути, само кога спиеше беше мирна, мислам беше превозбудена дека е на одмор. Кога се вративме се врати во нормала, ама лудилото си остана.
Не сакаш да знаеш верувај...јас ќеркава не си ја препознавам...тотално се смени детево..ја трудна..ептен забавно
Имам две прашања Бебе е 13 месеци и иако се трудам да не мислам и анализирам, сепак не можам. Чао правеше, сега не прави секогаш (некогаш ќе направи, ама поретко). Не кажува зборчиња освен ма ма, ба ба но без значење и нешто по негово. Ретко покажува со прсте, повеќе како со цело раче и ако сака нешто вика само "ааа". На секој човек што ќе му прозбори му се смее, му викам дај ми ја цуцлата ми ја дава, прати луѓе/коли, ништо не му бега. Иначе е родено во 37ма недела СГА, но не го сметаат за предвремено. Покасно почна да лази (сега лази брзо, се исправи, прави чекори но само ако се држи за нешто. И коонечно седна на газе на скоро 12 месеци Дали треба да сум загрижена има ло некоја мајка со слично искуство? Другото прашање, еве веќе два дена од дланките према лактите е исфрлан како да го има полазено нешто и исто под образот и на вратот има мали брунчиња.. ставив синопен малку, дали може да е од топло и потење (се поти многу)?
Зошто да си загрижена мајка па што повеќе да кажува на таа возраст? Секое дете индивидуално се развива како говорно така и моторички. Зборувај повеќе со него, имитирајте животни, повторувај му еден збор повеќе пати. Можеби веќе кажан совет ама не го споредувај со други деца и не си прави overthinking. Инаку тоа со брумчињата секако можно е да е од топлото и мојата се исфрла сеуште им е многу осетлива кожата.
Изгледа имам поголеми очекувања, да кажува кај му е носето, ушињата.. Се надевам се ќе си дојде во свое време.. и за седење така се мислев, па си седи сега најнормално