Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    12.198
    Јас имам на Liewood 4 месеци негде веќе нема протечено ама само за надвор го користиме. Нема нешто избор останато https://shopnono.mk/en/search?q=термос шише&options[prefix]=last

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    5.786
    Па и ние најчесто за надвор ама често заборавам и го ставам ранецот легнат па наоѓам после се утоп |(.
    За дома какво имате? Челичната чаша од ДМ не ја сака, поточно ја расклопува на секое и не му ја давам веќе.

3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    12.198
    За дома од ДМ земам со некапечка сламка затоа што едно 50% од времето го фрла некаде. Ова го оставам на кафе масичка и и е достапно цело време без да направи поплава. Овие ги мењам на 6-8 недели негде. Во чаша и ставам само за време на оброци нема шанси онака. Има уште 2-3 дезени.
    Screenshot_20260824_081234_Instagram.jpg

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Да се придружам на разговоров за вода. Моево дете обожава вода, пие во секое време и дури мислам повеќе од што треба. 14ипол месеци е, нсвечер за презаспивање или цице или вода, се буди нсјмслку 3-4пати во ноќта. Ско не и дадам вода плаче се фрла наназад и неможе да презаспие, цица најчесто еднаш околу 1 по полноќ. Преку ден не цица веќе 2ипол месеци. За водава не знам дали да сум загрижена зошто за едно ноќно спиење она испива 250мл

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.854
    Допаѓања:
    16.241
    Зашто загрижена, па нема ништо штетно во вода. Поготово сега па летно време, нека пие женската нека ужива.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Немам поима, си помислив пред некој ден дали има некој капацитет на бубрезите кај децава дека сепак навечер во сон 250мл испива низ текот во ноќта плус преку ден сигурно уште 300 до 500мл

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.854
    Допаѓања:
    16.241
    Ќе ја измочка, немај гајле.

8. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    1.438
    Леле исто:D и јас бев загрижена дека многу пие. Се уште му давам од обично шише, 120 мл и сигурно пие по 3-4 такви преку ден и плус навечер. Едно сабајле кога му дадов, пиеше како вечерта алкохол да има пиено:rofl:

9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Пијаници :rofl: поише ми е за будењето навечер :?: колку пати се превртува и буди твојот? :angel:

10. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    1.438
    До вчера спиеше понормално, креветчето негово ни е уште до спална залепено и се тркала меѓу нас, над перници, зад перници. Ама сношти мислам дека 100 пати се разбуди. Никако не можеше да се намести, седни, падни правеше, дали 4киве му излегуваат, ептен му се набабрени непцата.. таман се навикнав на подобро спиење:rofl:
    Каква вода пие твоето? Моево уште бебелан ама мислев да ја сменам

11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Ја после 8месеци почнав од нашава изворска или горска купуваме дома, мојава е ок со спиењето / читај не ја нишкам веќе 2месеци :rofl::rofl::rofl: иначе по цели вечери бев низ соби пеење шшкање заспивање по 100пати. Сега се буди на неколку часа ама знае да презаспие со видичка или цице. Приметувам дека може веќе и без цице ноќта да ја помине … така да мислам дека овде ни е негде крајот на доенечката приказна некако природно завршуваме :( мн ми е жал ради тоа си мислев дека ќе тераме барем до нова година ама изгледа септември ќе биде финале… од октомври почнува во градинка па си викам тоа е тоа, бебето ми стана девојче :(:$

На Merten и SanelaS им се допаѓа ова.
  12. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    1.438
    Да, како дечиња се веќе;( Ние бидејќи беше на комбинирано, цицаше до година и една недела некаде, па настинав јас, зедов апчиња и си реков доволно е, секако веќе не ни сакаше бидејќи немав доволно. Јас бебелан уште користам и за АД ама веќе 75 ден е шише, а како што пие машала вода, ќе банкнотирам:rofl:. Со среќа во градинка, лесна адаптација. И јас се мислам да го пуштам, но ќе видиме

13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Трепнавме и пораснаа а градинкава ми е стрес мене уште непочната, си ја знам каква лепенка е со мене и татко и и знам дека ќе биде тешко ама време е дефинитивно 16м ќе биде кога ќе почне ја осеќам дека и требаат сктивности, дружба, деца … мн им се радува на плажа по цели денови, само трча по децава :D

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    8.381
    Со колку дневни дремки се вашите мали? моето ја зголеми првата на два саати и сега нема втора дремка ама накај 19 часот станува неподнослив.

15. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    995
    До 1 литар на ден може да пијат без проблем

16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Ја уште не знам со колку сме, ни она не знае :lol: еден ден издржува до 12 па е со една ама мн е нервозна веќе во 19:00-19:30, а кога е со две издржува до 20:30-21:00 без проблем.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    6.835
    19 часот е одлично време за спиење

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.350
    До кога треба да се носат проодувалките и какви обувки им облакате на тазе проодени? Од скоро е проодена мојава, 2-3 недели има само, но некако лошо оди со проодувалките. Не знам дали и се веќе мали но подобро оди со најобичните ипанема летни гумени сандали него ли со проодувалките. Имаме и на к&к од потврдите сандали како широчки што се напред barefoot, тие ок ли се за тазе проодени? А какви да купам за на есен?

19. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    318
    Син ми исто одеше лошо со проодувалките и мислам дека одма го тргнав.
    Препорачливо е да бидат barefoot.
    Има различни брендови што имаат barefoot, јас пролетта и летово имав купено од здравистапала, ама се поскапи, а многу брзо ги износуваат.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    121
    Мајки дали ќе сакате да кажете вашиот распоред со спиење на децата од околу 13 месеци. Мака мачеме со ноќното заспивање. И сабајле во 5 е будна. Никако ред да фатиме. Чисто за ориентација да имам. Фала