Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    859
    Здраво мајки, имаме 14 месеци и викендот одиме на одмор. Кажете ми како се организиравте во врска со ручекот кај малечките, им готвевте ли таму или како?

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    18.534
    Ние сме скорон12ипол месеци. Мислам дека спиењето особено последниве два месеци е најлошо откако е родена. Откако почнав на работа, а бебе во градинка и се поремети редот со спиење, не можеме да фатиме ред. Во градинка едвај заспивала од саат време таму повеќе не спие, после дома прави втора дремка, се на се и се збира околу 2-3часа спиење во текот на денот, а невечер борба водиме да се успиеме, едвај со нишкање најмалку по половина час, како помала не беше нишкана никогаш одма заспиваше, затоа сега наплатува. Од 20ч се спремаме за спиење, до 22 часот едвај да заспие. Во текот на ноќта има вечери на 10 минути се буди и плаче во сон, така цела вечер до утро. Станува во 5ипол, 6 наутро.

3. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    121
    Леле исто. Плаче во сон и некогаш цела вечер не спиеме. Паметам вака лошо спиење имавме на околу 4,5 месеци и еве сега. Само сметам дремки математики правам и џабе. Кога кренам кон спалната да ја успивам урла плаче.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    11.350
    Ако имаш некој од Америка кој си доаѓа навака, нарачај од Grosmimi.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    11.350
    4ти ден на одмор, мојата ќерка (21 м) не сака да стапне за жива глава на песок. Ма кај ќе ја оставам, таму ќе ја најдам ако е боса. Ниту на плажа, ниту во вода не сака да го допре. Со обувките за на плажа си врви, гајле нема. Сама си трче накај море, влегува во вода, си игра.
    Ама ме полуде со песокот, ако и летне зрнце песок на нејзе одма се лути.
    Лани два пати бевме на одмор, воопшто не праваше проблем. А и помала беше.
    Годинава по нерви ми гази со тој песокот. Се надевам дека до крај на одморот ќе се навикне, инаку стварно ме загрижува.

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    5.786
  7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    11.350
    Да, тоа е. Имаш во две димензии, и како термо и како обично. Јас имам и такви и такви, топ се. И јас барав некое време, дома имам цела фиока со термоси. :D Ова е тоа што го барав. Квалитетни, не пропушта капка, во машина се мие. :D 10/10 :D

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    3.394
    Ни прва ни последна, има многу деца така што не сакаат да стапкаат во песок. Ќе се навикне. Јас па мојава ја бркав по цел ден на плажа душа ми извади :bug:

На Anaroz1 и LadyR им се допаѓа ова.
  9. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    779
    Моментално се враќаме од одмор, 8 дена не стапна на песок ниту надвор ниту во вода. Во вода гума не сакаше туку цело време залепена за мене се бањаше. 16м сме, пред два месеци и се бањаше со гума и одеше по песок. Очекував многу трчање по плажа одморов ама се изнаседовме на лежалка. Ама тоа е што е, се надевам следна година подобро ќе биде (fingers)

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    36.261
    Пред 2 дена си дојдивме од одмор.
    Во кола син ми поврати. Се виткаше и се гледаше дека го боле меше. Има и малку течна столица. Температура нема.
    Го однесов на педијатар. Направивме крвна слика. Леукоцитите само најминимално се покачени, друго се си е во нормала.
    Му давам електролити и пробиотик. Друго што можам да дадам?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    1.121
    10 дена имавме течна столица.Јадеше лебче,ориз,компир варен ,банана,двопек.Дека долго течна столица имаше му дадов и оризова вода.

12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    11.350
    Трчка и мојата само со чевли на нозете. :D Боса само седи како кукла.

Исто и мојата. Гума не сака да види, песок исто така. Ако ја ставам во гума, вика и плаче како да и пропаѓа светот. Боса ако е, ме стиска околу вратот и не мрднува.
    Јас и зедов елек од Декатлон, има и за помали. И мускули. Тие кога и ги ставам и чевлите, врви нема гајле.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.854
    Допаѓања:
    16.241
    Мојата плачеше и после неколку дена си посака сама. Не знам колку дена ќе сте, ние 11 бевме така да имаше надеж.:rofl:

14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    11.350
    10 дена ќе сме, ќе видиме како ќе биде. :D Сега за сега нема надеж. :D Од денес почна барем сама да се залетува и да трчи сама во водата. И тоа е некој напредок каков-таков.

На Feniksgirl и sani99 им се допаѓа ова.
  15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    3.394
    Има некој нарачувано од тему како потпора за глава за седиште за во кола? Кога спие ќерка ми во кола многу и шантра главата лево десно. Или од некоја продавница потпора некоја како перниче да земам

16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Дајте ми предлог за четка за коса 8-| 14++ месеци е, тенко косиче има и не којзнае колку густо и долго ама веќе бебешкото чешле не ја чешла убаво :inlove: за нови фризури да правиме :D

17. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.419
    Допаѓања:
    2.078
    Леле мојот во една недела толку нема испиено, како ви успева, не постои шише што не сме го пробале, не сака, ама затоа на цице е цел ден.
    Имаме и мака со столицата морам да го тренирам вода да пие, го фрла шишето и додека пие како да се изморува, дали бавно му течи не знам.
    Денес купив со цевче и со испакнато цуце чашка па ќе пробам деновиве.

Од шише сокче со цуцле најдобро фаќа, ама сепак не е то то, повеќе од 50 мл во денот не пие вода, можеби и затоа цица начесто

18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Пробувај разни начини, мојата од 8месеци пиеше од чашка со цевка од mushie ама попрактично ми е за излегување шишенце, сега гледам да и купам од cool botles со цевка моделите ама немаат на залиха ми рекоа од средина септември изгледа ќе добијат

19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.419
    Допаѓања:
    2.078
    не знае со цевка, ја става во уста и не му текнува да тргни, тргна еднаш после оак со играше со цевката.

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Покажи му ти како пиеш со цевка, одма имитираат и ќе научи

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.