1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    859
    Здраво мајки, имаме 14 месеци и викендот одиме на одмор. Кажете ми како се организиравте во врска со ручекот кај малечките, им готвевте ли таму или како?

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    18.532
    Ние сме скорон12ипол месеци. Мислам дека спиењето особено последниве два месеци е најлошо откако е родена. Откако почнав на работа, а бебе во градинка и се поремети редот со спиење, не можеме да фатиме ред. Во градинка едвај заспивала од саат време таму повеќе не спие, после дома прави втора дремка, се на се и се збира околу 2-3часа спиење во текот на денот, а невечер борба водиме да се успиеме, едвај со нишкање најмалку по половина час, како помала не беше нишкана никогаш одма заспиваше, затоа сега наплатува. Од 20ч се спремаме за спиење, до 22 часот едвај да заспие. Во текот на ноќта има вечери на 10 минути се буди и плаче во сон, така цела вечер до утро. Станува во 5ипол, 6 наутро.

3. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    120
    Леле исто. Плаче во сон и некогаш цела вечер не спиеме. Паметам вака лошо спиење имавме на околу 4,5 месеци и еве сега. Само сметам дремки математики правам и џабе. Кога кренам кон спалната да ја успивам урла плаче.

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.019
    Допаѓања:
    11.266
    Ако имаш некој од Америка кој си доаѓа навака, нарачај од Grosmimi.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.019
    Допаѓања:
    11.266
    4ти ден на одмор, мојата ќерка (21 м) не сака да стапне за жива глава на песок. Ма кај ќе ја оставам, таму ќе ја најдам ако е боса. Ниту на плажа, ниту во вода не сака да го допре. Со обувките за на плажа си врви, гајле нема. Сама си трче накај море, влегува во вода, си игра.
    Ама ме полуде со песокот, ако и летне зрнце песок на нејзе одма се лути.
    Лани два пати бевме на одмор, воопшто не праваше проблем. А и помала беше.
    Годинава по нерви ми гази со тој песокот. Се надевам дека до крај на одморот ќе се навикне, инаку стварно ме загрижува.

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    5.687
  7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.019
    Допаѓања:
    11.266
    Да, тоа е. Имаш во две димензии, и како термо и како обично. Јас имам и такви и такви, топ се. И јас барав некое време, дома имам цела фиока со термоси. :D Ова е тоа што го барав. Квалитетни, не пропушта капка, во машина се мие. :D 10/10 :D