1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    1.714
    Не заспивам ни јас додека е буден.Штом заспие и јас сум кома. Иначе гребе, ме шлапа по лице, брца со прст кај мене во уста, во ноос у окоо, се качува по мене, ќе лежи па ќе крене газот нагоре, само го поместуван на кревет а му се спиеее очи му се затвараат.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    27.744
    Абе не заслужувала да биде мајка. Не збори така.
    Ако почнам јас да ти набројувам, колку паѓала, удирала глава и се што има пикнато во уста, ќе ти се слоши.
    Мене првпат во две години, ми падна пред некој ден во спиење. Се врти, шета од нејзин кревет, на спална и се спуштила кај нозете долу и падна.
    Знаеш колку пати сум заспала пред неа, од умор?? Охооо.
    И незнам дали може да се допази дете што проодува. Две години па вчера сигурно 4-5 пати падна. И само што и кажав пази, она се испружи во паркот.
    Ако удри глава, џумка, мачкај одма путер/маргарин. Магично помага.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.983
    Допаѓања:
    16.367
    Мојата заб скрши, само да ти доловам дека едноставно не можеш да допазиш. Дете што проодува ќе паѓа, деца паѓаат и пораснати, опушти се, тоа е дел од растот. Останатото нека ги чува господ, да ни се живи и здрави само.

На jagoda777 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.257
    Допаѓања:
    19.215
    Биди спремна дека таа фаза трае уште долго кај машките. Кога се мали имаат џумки на глави, а кога се поголеми нозете им се во модрици, што од фудбал, што од велосипед.

За женскиве не знам, ама гледајќи ги на улица и тие не се подолу.

Здраво дете сака да истражува, има енергија и тоа е.

Син ми има 7 години и е целиот е со модрици. Не е трапав, ама со самото тоа што тренира фудбал, и цело лето е на велисипед, нозете му се партал.

Е сега, што може да се направи? Ништо, да се надевам само дека нема да скрши глава рака нога.
    Ако му тутнам телефон ке е мирен, ама бидејќи бирам да расте колку што е можно поздраво, ке стискам заби и ке се препотувам. :whew: