И јас леб не давам со манџа, не за друго оти со леб ќе се најаде, манџата ќе остане. Ако правам месо и компир, тогаш и правам "хамбургер" како тато и тогаш јаде ама бара кепач и нез ( кечап и мајонез ) да и ставам внатре . За појадок во градинка јадат мачкано лебче, јас преферирам овошје со елвита бисквити, за вечера јајце пржено или бисквити и млеко. Многу сме ограничени со избора ама само тоа ми јаде сама без да ја терам со сила. Да е до неа само млеко би пиела цел ден ама ограничувам на два пати по 160 мл. На станување и на легнување, во меѓувреме го кријам и викам дека снемало
Вчера, му пуштив риба со компир да се пече и ај велам ќе испасирам заедно со домат, модар и пиперка што имам ставено зимница за него. Дур бидне се најаде сарма со татко му. без зелката нормално. лебче мацнато со мевцето и оризот. И јас не давам ориз и леб комбинација ама ете, тоа сакал. Па за десерт му ја фукнав рибата место овошје или благо, да не пропадне и одма друго дете освежено во лице... но после тоа веќе ништо не стави во уста. Утрово е добар, изел 2 кифлички домашни лиснати и јогурт и една банана до сега...
Кај мене јаде леб ако баба го рани. И со пире тогаш леб се јаде ама и детето си е лебар, што да му правам. Мојов има јадачки периоди ( се си јаде што ке му зготвам) и не јадачки кога ништо не поминува, освен леб се разбира. И јас тогаш манџата ја пасирам, додавам лук и свеж магдонос, му ја правам намаз и на леб му ја мачкам, и јаде, а уз пат и некое лажиче ке му протнам дур е занесен а дома сите мајмуни изиграваме за да јаде. Тогаш се црта со водени бои, лом се прави, цртани се гледаат, на една нога стоиме абе што да ти кажам. Инсистирам бар 4 пати во неделата да има манџа ( грав, грашак, лека, боранија) еднаш тестенини/ јуфки, еднаш риба и некоја тава печена еднаш или супа ( супи не сака ич). Во главно ми успева овој ред.
Е јас никако да протурам брокула. Во се живо сум пробала и ја осеќа, нема шанса да ја изеде. Со помфрит со кечап сум ја маскирала и пак плука. Исто и тиква. Не мед, ореви, чоколадни кекси, нема шанса, еднаш, од што со сила сакав да ја наранам со каша што има тиква внатре ми исповрати на сред спална. Од тогаш не сум ни пробала. А супа јаде, надробена со леб внатре и тоа го рачунам за оброк ( ручек)
уште со чоколадо не сме пробале очигледно кај мене брокулата не е фрка. кај мене ако неќе да јаде-неќе и крај па што и да е..
Мојов за брокула е обратен пу, пу да не го урочам. Се што е зелено лесно поминува (брокула, блитва, спанаќ, грашок). Тиква исто нејќе, а печена јаболка па ич. Ја осеќа на километар и плука. Непечена златен делишес сам ја грицка. Оди па сфати што им се мота по тоа главчињата. Наше е да пробуваме се и сешто.
Мајки керка ми веќе 2 дена има пролив, во рок од 5 мин. сабајлево сменив 3 памперси полни жолтило и тоа одма до грб е водена. И давам електролити иако не сака да ги пие, по некоја капка. Што да правам друго? Да ја носам на лекар или да почекам?
Da ne bese lebot detevo nemase da mi postoi. Od jadac na mandzi posle vadenje na 4ki leb e glavno jadenje :/
Welcome to the club Само кај нас наместо леб компир е и не сум сигурна повеќе дали е нејадењето од што несака или од забите.Ние четворки вадиме четири во исто време ама трае ова со месеци и искрено сум веќе на раб на лудило
Ти да видиш ние како вадиме заби ќе се швркнеш.. додуше очигледно исто. До пред два месеци имаше 2 заба а сеа има 8.
Гревчиња.Се изнамачи а кај се тројки и петки.Кога ќе излезат сите мислам ќе се препородам.И кога некој ќе рече абе ние не приметивме дека излегло на допир осетивме се чудам како е возможно.Инаку цели непца му се отечени и кај тројките и секаде
Внука ми секој заб со пневмонија го вадеше, не е за утеха ама секогаш има бетер. . И мене не ми е јасно како на допир ги вадат некои ама ние не сме во тие..
Ние сите заби ги извадивме без никаков проблем, буквално го гледавме забот откако ќе никне . Јас затоа се шалам дека очекувам второво да наплати за се за кое што првото не штедеше. @simona_baby ние кс претежно во Авицена правиме и во Букурешт во лабараторија. До сега немало проблем
И јас се мислев за Авицена фала таму и ќе одиме.Дај боже ни за второто да не осетите јас па си викам ајде ваљда второто нема вака тешко да помине.
Nie pravime vo avicena radi maticnata, ali za sebe odam vo sinlab. Tamu bi ti preporacala. Plus rezultati uste vo 2 ke imas na mail