Мајки добро ли е се?Има некои работи под границата,дали е ок? Бевме веќе отидени вака супер беа со детето е сега колку се релевантни резултатите,се надевам се
Се е супер. Хематокритот малце е под граница ама него да го мериш 10 пати во ден 10 пати различно ќе ти покаже.
И мене ме закопка тоа а мпв што беше и тоа е малку под граница?Имало и други работи под граница ама чим викаш ок е ок е фала ти
Се работи за бројот на тромбоцити (МПВ). А хематокрит е концентрација на еритроцити во крвта. Уживај, ништо страшно не е.
МПВ е волуменот на тромбоцитите. Не е страшно бидејќи бројот на тромбоцитите е во нормала, само се помали па имаат и помал волумен.
А одма даваат крвна слика во Авицена? Колку се чека? Мене ме нервира во Синлаб што мора да чекам после 13 часот за обична крвна слика.
Зависи која авицена. Во аеродром ми ги пратија после два на меил. Кога реагирав, ми рекоа дека ги пракале во тафталиџе да се работат. Ова за к.слика и црп кажувам.
Ако може препораки за настинка кај 20 месечно дете. Носот и тече и кива, треба да давам препарати за имунитет или да чекам да помине само од себе. Денес ги забележав симптомите и нас не не одминаа вирусиве.
Ако под препарати мислиш на пробиотик имуномодулатор и мултивитамини тоа можеш и на Здраво бебе не мора да е настинато. Давај слободно.
Во неделата му се појавија две дамки на ноџето бледо црвенки . На допир се многу малце тврди нешто меѓу дамка и полазено. Но еве од денес уште две има и само на таа нога.. утре ќе го носам на лекар но некој да не е запознат со вакво нешто? Ништо друго не му е.
Mamicki pomagajte neznam.so. da pravam.. moeto detence kaci temp za nova godina I toa tri dena imase edvaj ja simnavme, imase krajnici I kaslase, mu dadoa antibiotik I inhalacii I pomina demek. Eve sea pred nekolky dena pak.kaci temp, pak.kasla, mu dadoa pak. Isto ma mislam deka namesto podobar, poloso stanuva. Glasot nu se fati,I.nosot pocna da mu tece...
Имаме температура 38.3 туширам со млака вода и мачкав со 70·/. Алкохол.Телото си е ладно ама главчето му жеже,челото уствари.Да продолжам со истово или што да правам.ко за беља сум сама дома.
Алкохолот разреден 50-50 со вода практикувај го само во екстремни ситуации ако вивне нагло и многу висока темп. 38.3 не е страшно, организмот се бори, туширај со млака вода и прати го детето, ако е активно и расположено ништо не прави, но почесто мери ја. Ако оди нагоре дај блокмакс или далерон. Јас до 38.8 еве негде не давам ништо, оставам организмот да ствара антитела
Симна на 38.До сега си трчкаше јадеше весел си е ама еве му се приспива.Ако заспие само да му пратам состојба да мерам температура?
Јас така би, си навивам на секој час и половина аларм и пипам чело и мерам. Сепак ти одлучи си, некои деца за пола саат знаат да кренат до 40,имај си на ум
Jas na 38 davam.veke daleron. Taka da toa vi napravila. Daleron pred spienje i pratenje na tt vo tek na nokj
Ми заспа во седум уште си спие.Немам ич искуство со настинки и температура втор пат ми крева.Незнам дали да го будам вака спиејќи неможам да му измерам температура.Многу ми е страв од неа.Меѓу другото до сега само два пати полесно ми бил настинат.
Ako si dala sirup gledaj da se ispoti presoblekuvaj meri tt i nedozvoluvaj da se kaci ako Ima visoka budi dete neka ne spie @simona_baby mackaj ladi so vlazni, tushiraj pa i ocet na nodzinja ako mu se topli