Zosto da ne mozes? Pa najlesno e taka. Ako ima dadi mu i neka si spie, teloto si bara odmor da se bori so virusot
Ок е, вирувче некое поминало. Само анемично е детево. Иако хгб е ок, сепак резервите на железо се ниски. МЦВ е под долна граница. Појачајте на месо, јајца, мешунки, цвекло.
Мајки веке неколку дена син ми неможе да дише навечер му се затнува носот и хрчи како да има мрсулчиња длабоко..Тој дува со носот но не вади ништо и само подголтнува цело време како да се дави во сонот..Преку ден си е ок нити му тече нос ништо..Не помагаат ни инхалации..Што да му ставам за навечер да може мирно да спие..?
Ќерка ми има конјуктивитис и вчера бевме на др и треба да ставаме капки 3 пати на ден. Никако не дава. Прво и зборувам 15 мин , па на сите кукли ставаме ама на неа не дава да и ставам одма плака и ги стега силно очите.Па морам на сила да и ги отворам и капнам.18 месеци е. Имате ли некој совет како до помалку трауматично ставање да поминеме?
Јас сум ставала на спиење. Полесно го отвроам окото и не осеќа. Ама претходно шишенцето со капките го држам во рака да се стопли, за да не му дојде голем шок капнувањето во око додека спие. Така ми беше најлесно.
@Annath фала ти многу ќе пробам ама мислам нема да успеам бидејќи многу леко спие.А што мислиш каде е поправилно да ги ставам на почетокот на окото кај што фаќа гулички или да го отворам долниот капак? Во упатството пишува во долниот капак.
Долниот капак, на почетокот мислам дека не ни можеш. Инаку и моиве лесно спијат, ама ги фаќав на почетокот кога ќе заспијат цврсто, тогаш топ не ги буди.
Пролајфот како го давате чист и наеднаш?Кај нас многу тешко оди плаче бега затвара уста давам со сила ама и така не оди од уста го плука а недај боже и ќе ми се задави легнат некое чаре?
нас ни помага само спрејот за нос од мртво море од зегин, така длабоко во каналот и е со мрсули, и за 5 мин излегуваат дури и застрашувачко големи засушени, многу имаат ефект капките т.е спрејот презадоволна сум, околу 230 ден се
@Annath знам дека ти ќе ми одговореш па затоа и директно те означив Јас и маж ми имаме гнојна ангина и од денес почнавме со антибиотик. Малата цел ден не сака да јаде , нема тт, малку е млитава повеќе се гали од што си игра и не знам што да правам дали да ја носам на др утре да ја види или да чекам симптоми?
Не мора да значи дека ќе има и таа гнојна ангина. Следи ја, ако почне да качува тт, одма на лекар. Од ангина најчесто тт оди над 39 (по мое искуство). Да ви дадат антибиотик на време, да почне веднаш да делува.
Вирус со ларингит. Првите 2 дена со боцкање урбазон до гушење одеше ларингитот. Од вчера со зиртек и не е фатен гласот толку многу може да зборува и диши рамномерно. Уклучија и антибиотик дека почна со секрет зелен од нос а на гради нема ништо. Еве денес ептен мнпгу кашла инхалирам со камилица вадам со пумпа и чисѕо е носето но кашлицата е се поголема. Ја виде лекар рече звукот е од ларингитот. Но таа ни може да заспие ни да одмори кашла постпјано. Некпе искусѕво сируп или дпмашен лек да и олеснам малку
Kolku ima malata? Mojov sega pred 2 nedeli pocna da potkasluva po malku,za sabajleto ko stana glasot mu bese cel zasipnat i kaslase kako stasen pusac Bevme v selo nemav moznost da go odnesam odma na bolnica,cel den go pominavme so "caevi" mu varev orev podnakrsen malku da vrie vodata koga ke potemni go trgav nastrana ko ke se podoladi da go ispie,isto 2-3 livcinja lovorov list mu varev kako caj gi pies za 2 dena mu se potsmiri kaslicata,eve go sega ko nisto da ne bilo. preku den kaslase ama ne tolku ama nokite ni bea horor ke kasla ke kasla,ke ispovrati slajm. A da pojdev na bolnica ke si zarabotevme antibiotik sigurno.
Majki sin mi koga go nosam prv pat negde bilo kade i ako vidi nepoznati ljuge pocnuva da place ,i toa mu trae nekoi 5-7 min dodeka se porlagodi i posle si tera ,dali imate vakov problem ??Isto se sluciva po doma ako e nesto zagledan ili zaigran toa sto mu zboruvam i vikam da ne go percepira se dodeka nesto poineresno ke mu ponudam pa da mu go svrti vnomanoeto,nekako sum zagrizena ima li prostor sto mislite vie???inaku ima 16 meseci