Како пробиотик се сметаат бигаја ако не сум грешка Нив можеш без рецепта да ги купиш Можеби и пробиотик ќе можеш Праша во аптека? Можеш без рецепта многу да најдеш,сега видов
Go plue sirupot, uste koga ke go vide spricot bega... I 80% od sirupot e nadvor, samo voda pie, caevi ne saka ni pa nesto.so drug vkus..a inhalatorot pa koga ke vidu,trojca go drzimeto... 22 mesecu e
Исто!!!! сируп само во сок ама па не симнува ич температура. Ми вели матичната сирупот не делува кога е разреден- растворен. Ни чепче не трпи! ! што правам? чекам скроз да замлитави за конечно да успеам да му дам сируп. Исто и за инхалација. Борби. Сум пробала и со шприц сируп. 5 пати дадов 5 пати поврати. Знам како ти е.
@joy1 не сум во мк . @Mari* имам пробувано неколку пати не даваат само ми врлат др треба да ти препише нема пробиптик под 2 год.Бигаја може не ми текна . Фала ви сега за сега со нане и се смири.
Добро е што постоите како група инаку ќе збудалам, мислев дека ќе се породам од нервоза оваа вечер.. станувањр на секои 2 часа, неможе да дише, кашла и само голта мрсулиња, не знае каколи да ги исфрли. А што е многу чудно се однесуба толку агресивно, не сака ништо, клоца мава... преку фрн кашла еден до два пати и е многу весел... незнам што е проблемот
@joy1 @Annath или некоја др мајка доколку знае... Малава имаше температура едно деноноќие, до кај 38,5 качуваше, давав сируп и чепчиња. Потоа другиот ден имаше 37 температура. Ова и е прв пат да крева температура и прв пат како дадов сируп за температура и чепчиња. Воедно и изби и запче, катник. Незнам дали крена од тоа. Но вториот ден ми се нафрла на стомакот, градите, мн малку на грб...можно ли е да е од температурата или лековите? Мн ми е страв бидејќи не е вакцинирана, па умот кизнај кај ми оди...
Нафрланото какво е? Можеш ли да опишеш? Може да станува збор за алергија а може и да е вирусот со осип што се карактеризира
@Lorins можеби е розеола ако нема други симптоми. Прво се крева температура, па потоа осипот кој трае неколку дена и сам поминува. Многу честа е кај бебиња и деца.
@Lorins за вирус се работи најверојатно. Запчето е само коинциденција. Не е страшно, ќе се повлече. Нема потреба од посебен третман, следи ситуација само.
После температура знаат така на стомак да исфрлат. осипот верувам дека е од тоа и за некој ден ќе се повлече. А дали е вирус или заб..
Баш ова ме интересира. Свекрва ми тврди дека мм имал тт кога го вадел првиот заб, и тоа 42. Немал на гради ништо. Мокрача и крвна слика се супер. Го извадил забот и температурата спаднала одма.
Да закачи нешто дур вади заб и да има блага темп ко што вели Анатх да. Ама 42 од заб 2 ова немам чуено.
Епа свекрва ми тврди од заб е. Не бил настинат тогаш. И му пробил и одма се намалила тт. А и докторот на клиника и рекол од забот било.
Ако се вадат заби со температура, тогаш сите 20 заби ќе ги вади на ист начин, за секој заб ќе качува тт. Вирус било, посебно до 42 степени ако отишла температурата. Можно е намален имунитет при вадење заби, па лесно се закачуваат вируси. Најчесто од тие со кратка инкубација, што не секогаш се детектираат на крвна слика. Матичнава на децата, нејзината замена, а и уште еден педијатар што ми е во фамилија, се децидни дека од вадење заби не се крева тт. А никаде во теоријата додека студирав, не сретнав симптом покачена температура при вадење на заби.
И јас така знам. Кога растат забите имунитетот многу им пага, па децата се подложни на разно разни вируси, на кои во нормален период би биле имуни.
Мајки веке 3вечер дома е хорор..Се имам жалено за неспиењето на синко но ке го подржев пола еден час и пак ке задремеше и цела вечер ке го нишкав и спиеше..Но овие вечери дете наеднаш во сон почнува да плаче ке го земам ме бутка сака да легне на спална ке го оставам па пиштење до немај каде...Цела вечер е така незнам дали е некој период или нешто друго е во прашање..18 месеци е
Тоа е, вирус. Го помина и синчево кога беше помал. На глава немаше нафрлано, од врат надоле како флеки точки под кожа, не беа испакнати. Ден, два температура и се нафрли и за ден два избледија. Не знам како се викаше, но најверојатно е тоа што го кажа @kristina.k ...
Веќе почна да ме плаши ова вела ситуација, ајде напади на бес го фаќале преку денот, а преку вечерта што го фаќа...ќе сњ разбиди, мижи и плаче ама со дерење , турка кебе, а болен е кашла и ќе почне фа кашла од плачење. Ме тера да седам и да го гушкам, ако легнеме пак исто..не знам штп е овој револт кај него, си замислува и мора по негово...јас не можам трудна 9м да седам и да го гушкам...што би можело дс,е оричината? Барем цуцлата да ја цуцаше , веќе 10 дена откако ја остави