A Aj procitaj na net za night terrors i vidi dali se pronaogas, ima soveti kako da postapuvas i sto da pravis/ne pravis.
Ova e da fatis ludnica.. tolku mi.e.strav.. toj ne samo sto.place ina.I baranja, tamu legni, tamu sedni, taka.drzI...
Значи не знам што ќе се прави со ова вриштење у сон во сред ноќ. дур се освести 15 мин е ко да го коља некој. мислев заби се ама не се. Потоа чим отвори очи расположен е ама дур отвори е хаос. И никако не ги отвара ги стиска колку и да го будам а патем недела дена спие само со запалено светло... што ќе да е ова?
истото го минавме лани зимскиот период.Хорор човече од три недели.Една ноќ толку вриштеше и помодри мм се исплаши и звонеше во 4 сабајле во брза помош.Незнаевме како да ја смириме.Вриши урла клоца ,како да не не распознаваше .Баш тогаш и на зимување заминавме ама теророт продолжи и таму и тоа само при спиење.На крај помина само од себе
Абе си мислев да не е од градинката нешто да сонува ама ова почна уште пред да појде. Потоа станува и седи 2-3 саати си игра. ..
Ноќен терор се вика состојбата. Минливо е, само треба да се открие причината за таквото нарушување на сонот. Обично некоја за него преемотивна случка во денот може да биде поттикнувач.
Ноќен терор @LiliBoz . Не го буди на сила, само гушни го и чекај да се смири. Ако те турка, само држи го, не мора да го гушкаш. Сам да се разбуди е најубаво. Го поминав тоа со големиот еден период кога имаше година и пол.
Не ми е јасно како почна ова.. баш секојдневие теравме кога почна. Пред некоја вечер се повреди има модринка на аркадата. И кога го будам џабе не се буди дур он не реши. Гушкам ама ме бута. Едино кога ќе запалам светло малце од малце помага.. побрзо се буди но.. Од прилика колку време трае ова? Таман мислев ги совладав тантрумите , ете ти нешто ново што не знаев ни дека постои..
Nemoj nikako da go budis, poloso pravis. Vnimavaj da ne se povredi no ostani smirena i so tivok glas zbori mu smiruvaj go. Procitaj na net za ovaa sostojba, koga ke ja razberes ti mnogu polesno ke se spravuvas so nego, istoto go pominav i povtorno povremeno se slucuva. A za tantrumite sorry ama ne si gi sovladala, doprva ni doagaat vo naredniot period
не ни мислев дека практично сум ги совладала, туку теоретски. Затоа велам ова нешто ново ми е пеам зборам гушкам будам (што е грешка последново ама ете не знаев) но се дур не стане не се смирува. . шанса нема да презаспие веднаш..
Јас приметив дека кога повеќе му зборам, повеќе го галам и пробувам да го смирам полошо е т.е. како што викаш додека не се освести скроз нема презаспивање. Еднаш во 4 сабајле цртани гледавме за да се доосвести и смири. Грешка. Потоа се изначитав на нет и почнав да го будам пола час пред очекуваното време на напад, колку да подотвори очи да му ја прекинам НЕ РЕМ фазата на спиење и го оставав да продолжи. Не помогна многу ама тогаш веќе и престануваа будењата. Инаку мојов врескаше во сон ама со отворени очи се движеше низ креветчето, а погледот...стакласт. Ми требаше време да разберам за што станува збор, сега е веќе полесно. Некогаш и не доаѓам до него, го оставам да плаче ама го гледам...кога не го пипам побрзо презаспива ама урлањето е тешко за уши
фала ти многу за одвоеното време и тебе и на Анатх и за советите. Ќе видиме вечерва како ќе е.. очигледно и ова е фаза но ете ако не ми кажевте што е ќе се чудев уште . фала уште еднаш
не знам ама сум приметила дека во ист период на неколку мајки не ни спијат децата, друг пат па вакви напади, трет пат па плачливи се.. не знам како е можно олку коинциденција
Ova e strasna rabota, jas nemozam poveke I neznam kako da postapam ... mnogu mi e zal za.nego so, taka se maci
Мами некој совет како ги миете запчињата на вашите малечки..кога беше помал немав проблем, ама сега последниов период а ја види четката одма сака он да ја земе и ништо не можам да му ги исчеткам, ја зима он и ја гриза, лом ја направи, а си јаде и чоколатца некогаш страв ми е ке му се расипат
Кај мене за мИење заби нема компромис. Прво јас, па после може сам. Ако баш се запне прво сам, па после јас. Ако не сака ни така на крај го легнувам и му четкам. Знаеше да се извришти убаво, ама научи дека ни тоа не му проага и сега си е бајче. Прво јас, па тој. Може да се спаси само ако заспие инцидентно рано.
Јас му ја давам во рака па со моја рака ја држам неговата за зглобот и јас ги правам движењата. Ама со влажна четка само проаѓам, паста без флуор на веледа купив ама не ја сака нагони добива
Имaвме еднa плaстичнa куклa-чoвече сo гoлеми зaби и 2 четки. Јaс ги миев нa дете a дете нa чoвечетo. Мнoгу му беше интереснo тaкa.