дланки стапала и устата внатре се исфрлани со брунчиња тврди и полни со вода. Ние го имаме полесниот тип. Без температура треска и има апетит. инаку на лекар утврдија. Мене на варичела ми личеше
Мојов е од вчера со висока тт, која не се спушти под 38 ни со сируп на 4 саати, само тт има, ништо друго. Затоа те прашав. Мислам @mariz синчето имаше нешто вакво. Ај ке прочита, ке ти пише.
Go imase detence na prijateli. Mu se pojavija na vratot i se sirea. Mu gi gorea so tecen azot. Ne e opasen virus, ama nezgoden i lesno se prenesuva, a kaj luge so poslab imunitet se manifestira so vakvi bradavicki. Obicno pominuvaat sami od sebe ama treba vreme. Razgovarajte so lekar, spored mene e najdobro stom e samo 1 da go cuvate pokrieno ( zalepeno so hanzaplast ili sl) za da ne si go prenese po drugi delovi od teloto ili na drugi deca, pa i da razmislite da go tretirate so tecen azot.
Чекам да стане и ке одиме да го види др и анализи да направиме. Вчера качи околу два, па затоа чекам време да помине, да помине ден од првото качување да ми е веродостоен резултатот. Мм вика ке направел со авицена договор по траен налог од плата да му тргаат по 850 ден, зошто нема месец да не направиме. Малку да се нашалиме на маката.
хахаха. ќути од мака и јас се зезам син ми грчки швалер ми донел за 8 март. А зашто 850? толку е кс со црп?
Крвна слика, црп и брисеви нос и грло толку е. Е сега поединечно кое колку не знам. Ние сме во ј.санански, таму не прават брисеви пракаат во Пролече, а црп им е приватно. Што значи ке чекам само за к.слика (200 ден) во полната чекална пред лабораторија, а за другово пак на друго место.
аа така. Јас во Ремедика правам. кс 200 црп 350 или 300 брис 200 . кс и црп за 5 мин е готово а брисеви за два дена.. ѕирни леукоцити и црп како се па пиши.. може е само вирус.
Ни го препишаа овој Го пие веќе неколку дена ама нема подобрување,има болки при кашлање,страшно звучи додека кашла Незнам што да и дадам за се смири Смеам горен шеќер или нешто друго? 22месеци е
Јас знам лек со прегорен шеќер ставаш лажичка две кога ќе се растопи додаваш млеко едно филџанче и една лажица маргарин јас путер ставав незнам колку ни помогна ама пробај благо е ќе го сака ваљда.Инаку сме помали од вас.Имаше уште нешто со банани ама да најдам рецептот
Lele izgleda i sin mi ova go ima maticnata neznaese sto mu e,isto vaka se nafrli na dlanki stapala a najveke na jazikot i na obrazite ..inaku si ima apetit i nema temperatura..mene mi rece alergija deka e,ama eve edna nedela veke mu pominaat na teloto ama na jazikot uste ima(ne kako predtoa ama pak ima) nisto ne pieme ..inaku krvnata slika mu bese dobra osven toa Crp i ast malku pokaceni..
Ве читам за забите, ние другиот месец ќе правиме 2 год. а долу има само кецови, една двојка и една четворка. Немаме тројки воопшто, ама и двојката долу ме буни зошто не му е излезена досега. Читам погоре може нема да пораснат, без заби ли ќе е моево ?
Мари нашиот доктор никогаш не ни препиша сируп за кашлица на природна база оти не помагаат.Јас на своја рака 5-6 купив и повеќе ја кашлаа. Од континуирана 10неделна кашлица со по 2часа навечер без престан кашлање добивме Capval сируп .Тој ни стварно помогна.Ја блокираше кашлицата ама не ја излечи и не се дава повеќе од 2 недели. Мора на рецепт. Пак продолжи малата да кашла.Кога и да ја однесов на др, а ја носев секоја недела, се беше во ред и одговор беше капки за нос.На малата не и течеше носот а кашлаше па јас и ставав чат пат 2-3 пати капки на ден.Не минеше.Носот ќе и се растечеше. Еднаш толку беше интензивна кашлицата што без престан кашлаше малата.Отидовме на итна.Мислев бронхитис е. Не истиот одговор ништо не и е.Мора носот да го излечите од мрсулите кашла. Само ни запиша др.6пати капки за нос и 3пати инхалација со солен раствор.Се заинатив и правев како што кажа.За два дена ја снема кашлицата. И ставав Rhinoguttae Argenti плус солен раствор. Само носот мајка и ќе се смири.Тоа е градинка.Мирни бевме 2 недели сега пак почна да кашла Пробај чај од лушпи од кромид ако го пие.
Nie denes kako zaripnati sme, kasla od vreme na vreme ama onaka jako/glasno- nema slajm. Nekoj lek majki?
Им ставам секој ден капки Башка чаеви, супа, лимон. .. Страшно звучи кога кашлаат, сигурно боли многу Ај пак на момето на моменти и се смирува,на малото неможам ништо да му дадам,греота
Што ми кажа една познаничка еднаш за една мајка од настинките налоша е кашлицата трае подолго од недела дена ниту дете наспано ниту мајка. Звучат гроно. Јас уште што не пробав пробај малку шеќер си лимонче неколку капки во лажиче за дадата мислам бебеко е мал. Поминува моментално. Делуваше кај нас на почеток ама веќе не. Капки не физиолошки туку отривен или риногутае тие го лечат носот. Ма мани она што нон стоп е настината и јас и мм со неа сме.Еве на мене ми тече нос.Волку болна во живот не сум била севкупно
И отривен давам,по неколку капки маслиново исто и давам да се напие Ние една нед2ла со тт бевме,два дена макар од тт е подобра ама кашлицава трае И шо велиш сите префаќаме ми е жал за бебо,тој 3+м е