Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.776
    јави се на матичната и прашај дали да дадеш матична млеч и да прскаш прополис во грло. матичен млеч отвара апетит. поарно да повраќа шлајм. И мојов шпагета се направи од буце за една недела ама тоа е. Во градинка ќе ве примат ако јаде и нема темп. ко што гледаш он од таму фатил така да...
    едит. Тие денови само супа од петел дробена со лебче јадеше. .. И цедени сокови

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Фала ти најмногу! :)

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Епа ако пак качи тт и ти е сумљиво денеска и не ти се чека, носи го Козле болница нека го ѕирнат. Неколку пати сум била и имам убаво искуство.. :) Во овие три години со дете, последниве месеци прв пат отидов и после неколку пати (facepalm) Не знаев дека така убаво е средена болницата, а и докторите се фини.. упат преку викенд не ти треба.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Мајки тука ќе прашам да не знаете брунчиња на главата што може да се, еве неколку дена прво една се појави после два три дена уште две сега гледам има пет шест и се чеша, не нон стоп ама од време на време.

Има напред на главчето кај што почнува косата, и една од позади, внатре на главата неможам да видам од косата. Си мислев да не од потење ама сепак да прашам.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eheFrau

eheFrau Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    18
    Zdravo.Malata mi ima 13 meseci imam problem ne saka da se vozi vo kolicka.Negoduva saka da pesaci sama ili da ja nosam.Ova mi preci za moite obvrski sto moram da ja nosam so sebe.Ima li nekoja slicen problem..

6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    17.563
    На овој проблем ние не најдовме решение си го носевме во раце :)

7. eheFrau

eheFrau Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    18
    Ako ne se smeni samata izgleda i jas kje prodolzam taka..

8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Значи мали од пладне почна да ми куцка/криви на едната нога. Многу ме фати страв да не е нешто сериозно, на пати запаѓа ваљда го боли. А не се удри денес нешто посебно. Не знам...страв ми е

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.744
    Тој период трицикл купивме, во него ептен сакаше да се вози дека низок и можеше и да стане и да мрда и да разгледува. Ептен ни се најде.

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Дали беше болен пред некое време со температура?

11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Не.
    2/3 месеци сме немале тт
    Зошто?

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @kikin имав читано низ темиве дека имало поврзаност мислам за вирус се работеше после температура со болки и слабост во нозете.

Ама штом немал, можеби се има удрено некако без да знаеш или има згазнато лошо на стапало, види следи го утре како ќе биде, се надевам ќе е поминато.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Цело време куцка или на моменти?

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Не куцка веќе
    Ама многу се уплашив, тој ден цело време куцкаше, т.е. цело попладне

15. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Majki da prasam ,na sin mi mnogu loso mu svrdi zdivot ,duri i koga disi niz nos ako mu se priblizam se oseka ,od sto moze da e ??

16. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.258
    Pred nekoj dengo proslavivme prviot rodenden, veke imame godinka.
    Periodov mi e mnogu cudna malata.
    Samo place, vreska se luti, nikogas ne bila vakva kako drugo dete e.
    Navecer isto place po cela nok loso spie.
    Dali nekoj period e vaka vo ovaa faza ima li nekoj slicno iskustvo.
    Prethodno imavme problemi preku nok no samo se budese I prevrtuvase cesto a sega I place, nesaka da ja spustam na krevet, saka da ja drzamvo race, preku den ic nesaka sama da se zaigra odednas I tekne histericno pocne da place nemozam da ja smiram, ne mi dozvoluva da ja oblecam da ismenam pelena znaci bukvalno nisto ne e vo red.Nesto slicno I care nekoe

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.946
    Заби, треба редовно да се мијат, или крајниците се во прашање. Најчесто од крајници, проверете ги.

18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Да те утешам и мојов еве го смени од пред некој ден и како да е друго дете. Искрено на моменти мислам дека живциве ми отидоа.
    Срам ми е од комшиите којзнае шо ќе помислат дека му правам, срам ми е кога се среќаване во лифт и пред зграда. Еве денес ми идеше да го исплескам зашто веќе неможев ме полуде надвор пред 20луѓе. Нејќеше во количка сакаше да оди ( за раце го држам ) , напраи некој чекор и почна да кенка за у раце. Го кренав и оппп коа рече се превиткува се тегне, се џитка наназад абре ќе ми паднеше. Го спуштив. Кога рече се џитка на земја и вришти мислиш го колам. Се препотив во секундата мислам дека како со кофа вода да ме потуриле. Го кренав и таман да го стаам во количка почна да рипа и да се тргне, да се спушта, вриштеше и преташе и ми се лизна замисли од количка надоле, среќа го фатив ќе скршеше глава. Луѓе не гледаа, а ја борба 10мин и мислам почнаа раце да ми се тресат од нервоза.
    Никогаш ама никогаш не бил ваков. Најмирно дете беше (1г сеа напраи ) како бубаче, немаше кој не ми кажал блазе тебе колку е мирен.
    Абре како да имам друго дете. Мислам дека тие 10мин срцево од нервоза ми чукаше 200 во 1мин, се препотив, брука ми беше од луѓето околу ( којзнае шо помислиле, којзнае шо си рекле шо дете ќе имаше ) ми идеше од земја да го треснам. Ја која сакам деца и имам трепение за нив, денес мислев дека да беше поголем сигурно ќе го исплескав. Како сака нека ме сфати некој ама тие 10мин беа хорор.
    Па еве го скоро цела недела абре борба е дур му сменам пелена, дур го соблечам и облечам ауууу па вриштење, па се лизга надоле, се превртува, ми лази ми бега, плаче без солзи и урлаааа до зарипнување.
    Еве и почна пак да нејаде, последно 1ипол саат се моликавме за 100гр. Само да цица бара и не дека влече туку така ја држи у уста, ја ќе го тргнам он заоѓа припаѓа и така у круг 24/7.
    Па најново почна дур вришти и зима и се кубе или си мава шамари хаха. Колку и да е хорор на моменти и смешно ми е сам се шлапа. Ја ќе му ја тргнам раката ќе го гушнам и почнувам да го бакнувам он не бре ме бутка и наназад се техне и пак се шлапа, а му ја фатам раката хистерично уште толку припаѓа.
    Дали се ова тие тантруми што ги зборат незнам, ама детево е сменето скроз и на моменти ме полудува се препотувам во секундата од нервоза. Буквално ме деконцентрира зборавам што правам во моментот или ако сум требла да направам нешто. Во оваа недела 3 пати на каса новчаникот си го заборавам и замисли и ќесите со купеното ( во Веро ) кога почнува да го фаќа лудилото на каса заштк сум застанала 5мин у место со количката. Среќа ме знаат па трчаат по мене со новчаникот.
    Значи сакам да ти кажам ист е и мојов, а може и бетер.
    Ама еве денес ај да проверам со прст дур вриштеше и напишав 4ки му се скоро пробиени горните две и тројките набабрени. Значи и заби се сигурно и кај вас и овие тантруми ги фатиле.
    Го дојам иначе мислам дека по 2 диезапама би пиела од мука :D
    Шо мирно бубаче си беше скоро 12мес (facepalm)

На gjoker4e, LanaDelR и *Лорена* им се допаѓа ова.
  19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Ve citam isti sme i nie , lele samo nie 11m sme , a isto isto ko sofi posebno ,abe toa luduvanje pa pelena da se smene ;( :shake: so ke bese urlanje ,a okey si bese do pred edna nedela , naednas sega sve i mislam deka e do zab - da 4ka nababrena, ima moze i probila nz utre ke buricnam :D ama ne da sum zaboravena ko pijana kokoska sum ..
    ( se izvin za latinica od mob sum ( nacekav zaspano dete mirno)

На LanaDelR и sofi2107 им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Dete vcera pred spienje napolni pelena epten da ne recam do gusa, tecno i so jak razlicen miris.
    Isto i utrovo so prvo otvaranje oci, sto ne e slucaj za nego.
    Sega pak no cista voda i ligavo kako sluz.
    Dadov darmflora i caj od jabolko.
    Zab ne sum primetila da ide, iako e samo so edna trojka