ауу мака си имаш... Нас среќа се до сега што пиел ни се погоди благо.. едит а да пробаш да го пуштиш преку цуцла од шише демек сок?
Piese daleron, omega3 i slicno se so shpric pod izgovor deka e blagicko pa da si go mcne, arno Ama od petokot ni daleron ni nisto so shpric. Urla i ne se dodrzuva :/
Ama nema tt. Sega samo antibiotik pie. Muabetov mi bese deka prethodno se sto mu davav so shpric go piese. Kje mubrecev aj blagicko i lapase. A sega od petokot ne saka da vidi, vristi i po mene se kacuva..
@MamacitaBuena Мислам дека го зедов 180ден од Зегин @wannaBeMomma Веќе здосадено му е да пие. Така правеше и мојот кога беше болен на крај и ги плукаше сирупот. Душа мила со помин да е побрзо да оздрави.
Но така растат децата. Ние пред 10дена го испивме сирупот, шлајм имаше до пред една недела. А еве сега пак му е затнат носот. И ние само во круг се вртиме. Докторката ме утеши дека вака ќе биди до 3-4год.
Последно и јас давав во цеден сок од протокал, не беше изводливо на друг начин. Верувам делуваше бидејќи оздраве.
Носи го на брза помош да му стават инекција ако не ти симнува никако од оралните лекови. Посебно ако се качува и уште повеќе или ако е многу неподвижно и истоштено детето,ако само лежи.
@wannaBeMomma. @MamacitaBuena Ви благодарам го носев на дежурен му ставија инекција му падна но после 3часа пак качи дадов блок макс пак и добар беше..Еве сега заспа и пак качува Таков бил вирусот ни рекоа синока 3-4дена ке бил со тт
@blessed.an bas vo majcinski komentiravme za ova pred nekoj den. I mojot bese isto so tt 4 dena do 40mu odese a max do 38 mu spagjase i jas bev na detsko,go bocnaa ama pod 38 ne mu spadna cela nok.Vo megjuvreme antibiotik piese i crveno grlo ima. Tamu od pedijatarot go dobiv toj sovet ako mu dades blokmaks/ibuprufen i ako posle 2 casa ne mu spagja mozes da mu dades paracetamol/daleron. Tesko e mojot uste ne e oporaven ako eve veke 3-4 dena nema tt. Se zali ne moze da odi noginata go bolele,pa ke lezi glava me boli prepoloven e.
Незнам искрено. Јас кога испитував венски ми зимаа.Кога прашав за малиот ми кажаа во Авицена дека најмиродавен резултат е ако од вена му земат и затоа неприфатив. Ќе препрашам пак ако не овде во Три Бисери во таа Авицена.