Алкохол 70% разреден со вода и масирај го по телото, не сме имале проблем со тт, но ова го практикуваат многу мајки и помага.
инекции нема да ви помогнат за вирус.За Т да,моментално ама мора да си истрпите неколку дена дур да пројде
Витаминче јас веке излудев. Трет ден е со оваа тт, навечер до 40 крев. Крвна слика е мирна, утре чекам резултат од брисевите. Ме плаши кај големиот во градинка се јавил шарлах, плус два нови заби има од вчера. Дома сме хаос, од што ми е цело време во раце и на цицање. Ајде ке помине, тоа е.
Majki mojava devojka denes nosot ne prestanuva da I tece kako cesma I e, ocite I solzat, kiva, kinka celovreme merev tt nema nisto ama nosot I e rastecen mnogu. Dadov vitamin c prskav kapki za nos cistevme, cajce toplo davav supicka. Od sto moze da I e vaka naednas. Mozno li e nekoj virus da ne fatil
Незнам колку ќе те утеши ова ама мојот е нонстоп така.Два пати во денот морам да го изнесувам надвор,инаку ќе ме спобудали дома.А земам нешто да правам,тој ми се беси за панталони и крева раце да го дигам.Асален ручек немам направено,чистам само кога шетаат со татко му,а сама сум по цел ден.Хаос. И се навикнав, иако многу се нервирам да ти кажам.20 месеци има,не е бебе.. барем малку посамостоен да беше. Чаре само градинка,ништо друго. Инаку за дечињата коа се настинати и имаат влажна кашлица со многу шлајм,набавете си Ацц Јуниор сирупче.Нас многу брзо ни помогна. Да оздрават побрзо сите!
Доколку сте во можност набавете мала, мини трамболина. Мојана цел ден рипа на нејзе, раат сме одкако ја зедовме.
Најсикрено не знам каде би нашла во Македонија. Можеби друга мајка ќе сподели идеја. Инаку не ти треба за со ограда за дома. Еве ја нашата. Ниска е, мала и практична преку ден среде соба да биде. Ние набавивме и една поекстремна варијанта, едно дрвено прицврстено на ѕид, за качување(името не му го знам). Ем детето е фит, ем наиграно и троши вишок енергија. Софи ние ја набавивме кога беше две години или 1-2 месеци плус. Оваа е повеќе за фитнес, за возрасен, ама оти е ниска, нема висок одскок е одлична за мало дете.
Мајки едно прашање, Малиот пие антибиотик и еве и после 5 испиени дози, се уште качува температура. Ок е тоа или не ни делува антибиптикот па затоа е температурата?
Направивте ли брисеви со антибиограм? Зависи кој, но обично по второто или третото давања ситуацијата се смирува, бар кај нас. Кој антибиотик го давате.
Ne postojat tuka brisevi draga irena. Zivci iskinav. Ima brz test za streptokoka ist e ko za bremenost. Vo bremenost brisevi ne mi zemaa, ne sega na detevo. Ospamox pie, amoksiklav ke mu dojde, citam amoksicilin ima.
Bas sega na poslednata kontrola za stapalata ortopedot ni kaza da ne skoka celo vreme na krevet i na trambolina (znaci na meka podloga) ne bilo dobro za stapalata zosto mozelo da se iskrivat navnatre da odi. I me predomisli bas mislev da mu zemam za vo dvor kaj baba gledav vo dzambo
Ne znam kolku ima logika toa sto ti go kazal, ama jas ne veruvam vo kazanovo. Do 15ta godina imav super stapala, vo pubertet preku nok mi se cini mi se deformiraa i vo 90% ramni stapala. Vloski ortopedski od oskar, cevli od slavej, cel zivot ortopedski cevli od peko, od ciciban pa se do next kolekcija. Bosa na pesok, celo detstvo niz dvor bosa itn i pak genetikata si go napravi svoeto. Tatko mi isto ima ramni stapala. Kaj nas sega ne se preporacuvaat ortopedski cevli za decata, tuku cevli so ramna vloska za da ima prostor pravilno da se razvie stapaloto. Taka da smetam deka trambolinata nema klucna uloga vo formiranjeto na stapaloto.
Neznam stvarno i mene me zamisli koga mu rekov na plaza vo pesok letovo mi rece na kamcinja da vo pesok siten kako na more ne. Znaci ne zborime za ramni stapala toa e drugo nego za iskrivuvanje na stapaloto navnatre, znaci koga odi navnatre da mu bega stopaloto. I nekako mi ima logika zosto koga gazi na meka podloga stapalata se vitkaat a na tvrda ne. Ama sepak Antonije vazi za najdobar ortoped tuka, neznam. A za vloski da, ramna vloska ne ortopedska toa veke sto pati mi go napomena