Ќерка ми две недели плачеше, врискаше хистерично и бараше млеко. Не треба да се откажуваш, така само го збунуваш. Кога ќе почнеш еднаш со одбивање, оди до крај, инаку ништо не постигнуваш. Биди спремна дека нема да спиеш и ти, ама после кога ќе се одвикне, ќе биде многу полесно и ќе спие преку цела ноќ. Инаку кај нас не палеше со разредување на млекото, и башка не сакав да створам навика за друг напиток, едноставно не давав никаква замена на млекото. Сметам дека не треба ништо да пие преку ноќ, освен во ретки случаи кога навистина има потреба, ама исклучиво за вода.
Луѓе едно смешно прашање може и глупо.Салбутамол капки треба да ги давам 3 пати на ден.Дали треба да ги давам на 8 саати или не е битно? @danichap
Здраво мајки ние сме 15 ипол месеци и фала богу досега не сме се разболувале многу па затоа немам баш искуство и сакам да прашам дали кога се прима антибиотик треба да се дава и пробиотик и колку? знам дека треба тоа лекар да каже ама нас само сируп ни даде Алмацин а случајно од едни пријатели дознав дека треба и пробиотик да прима во исто време. Значи настината е со течење на носе и малку поткашлуваше сега е подобра веќе вториот ден од терапијата ама кога го дознав ова се замислив. Дали дека не ни беше матична докторката па не ни обрна многу внимание и не ни кажа. Кажете искуства а ке се консултираме утре со матичниот
Pozelno e da se dava probiotik pri terapija so antibiotik bidejki antibiotikot pokraj stetnite gi ubiva i korisnite bakterii na digestivniot sistem pa moze da dojde do poteskotii so varenjeto na hranata, nelagodnost vo stomaceto, proliv i sl. Zemi si od apteka, ne ti treba potvrda od lekar, mozes prolife, proven, bio gaja... bilo kakov i ke go davas izmegu 2 dozi antibiotik. Pr ako piete na 8 casa antibiotik ke go dades probiotikot posle 3-4 casa otkako ke go ispie antibiotikot.
majki da ve prasam ,dali vasite deca ve drzat za race koga se setate?Sin mi ima 18 meseci i sekogas koga odime peski se buni nejke za race da go drzam ,nekogas go podava no poveketo pati nesaka ,saka sam da trca i da dopira i cepka toj sto saka sto ne e mozno sekogas.Nesakam da go karam no ne razbira ,ako go drzam so sila place ,i potoa vo kolicka go stavam a ic nesakam vo kolicka zosto poubavo e da pesaci ,sto da pravam
Истата мака ја имам со малиот, 19 мес има и никогаш ама никогаш не дава рака, наоколу деца колку сакаш што се шетаат за раче ама мојот не, како хорор му е тоа. Протестира ако на сила му ја држам, со двете раце пробува да се ослободи и на крај со лежење на земја завршува така што се откажав сега за сега
isto , isto probauva so drugata da se oslobodi stvarno neznam sto da pravam ,a kolku mi e kejf taka da setam so nego ama ne bre ,nesaka,pred dve nedeli dva tri dena odese za raka ,sto ubavo mislev se nauci a sega pak ne,samo ako e od nekoj interes i toa kratko trae
Мајки мислам дека на малото го боли грлото бидејки не секогаш ама често кога подголтнува почнува да плаче..Му варам чајчиња супи ама не сака баш мн одбива..И од синока има некоја никаква тт која оди најмногу до 38 но доволно за да кенка по цел ден и цела нок..Дали можам нешто да дадам или да го носам на лекар..Страв ми е да не закачи па нешто повеке..И денес видов крв на место каде што излегуваат 5-ките дали е можно да е од тоа или уште му е рано за нив..?
Мислам дека се работи за афти..Има во устата посебно на долниот дел мали ситни црвени точки..Што е најдобро да дадам..?
Афтите се бели. Каде се црвените точки, на јазикот, на образите од внатрешна страна? По телото дали има осип? Велиш дека го боли грлото, да не има гнојна ангина?
Ти благодарам @Annath бевме на лекар црвено грло и црп покачено..Ни дадоа алмацин а оние ситни црвени точки биле од тт..После колку време од антибиотикот можам да дадам пробиотик..?
@Mari-Ja на три дадов е сега по еднаш во денот се дава или после 3 часа од антибиотик..Антибиотикот ни е на 8часа
Majki ima li dete jagodi, malini, kapini, sladoled, cokolado sto ne saka, osven moevo? Ne mozam da go nateram nisto da zeme sam i da grizne. Spomnav sladoled i cokolado bidejki probav i so toa samo da vidam dali ke go namamam... Ne ne i ne. Si igra. Jabolce liznuva, nikako da gricne, se drugo ne ni probuva kako igracki gi gleda. Ne mozam uzinka da dadam ako ne e zgmeceno iseckano i sl i da e so lazice odnosno da go hranam. Biskvita, lepce se toa gricka, liznuva, ama nisto da reces da izede. So komsiceto denes na lulaski, im davam biskviti na dvajcata, ona ja stopi vo sekunda, ja izgricka, moevo ja mota niz racinja. Ama ne e za denes nego sekoj pat so se mozno isto pravi. Edinstveno sto jadese na toj nacin bese meso! Parce golemo direkt vo usta i grizenje...
Ух деца... Јас па не можам овошје да му дадам. Апетитот моментално му е никаков, ама колку толку солени оброци јаде... Со лажги, молење, цртани, моментално така сме, ама пак каснува. Повеќе мислам ме иритира тоа што не можам да го натерам да проба од се, да гризне. Утре за ужинка брокула варена ќе пробам... Не знам стварно. И вилувчиња интересни пластични ставив и декорирав се и сешто пробувам, не и не. Не се лаже никако.
Мајки пак јас..Не е прв пат детево да е болно да има црвено грло.Значи цела вечер е во раце ке заспие го ставам 5мин стњнува и се бутка ме тегне да го земам цела вечер е така..А преку ден да не зборам минута не смеам да го пуштам на земја вриштење пискање хорор е..Незнам зошто толку плачење не е прв пат болен ..што да правам навистина незнам