Од кога ми се роди мојата спие со мене, знам дека многу не го оправдуваат тоа, сакате веднаш во посебни креветчиња, посебни соби, но од бебе кога се будеше по многу пати во ноќта никогаш немаше нишкање за презаспивање, си лежиме ќе ја осетам дека се размрдува почнува да бара цице, и давам, и си продолжува со сонот. Првите 10 тина дена да беше во креветче , но токму поради тоа додека се земеме па се наместиме, ќе се подрасони и после тоа враќање назад тешко, нишкај вака така, отиде ноќта. И уште спиеме заедно дека уште цица па наскоро кога ќе се одбиеме ќе се учиме во креветче.
Благодарам за споделените искуства... Но досега сме немале вакви случки.. Не е гладен сигурно, или премногу наспан преку ден... Се мислам ова забиве да не ни приредуваат забава ноќе... Се ште цицаме али повеќе од еднаш не е станат од пред 5-6 месеци... се молам да помине побрзо
Jas na sin mi mu gi davam ovie tableti za imunitet i mozam da kazam deka otkako gi pie nemame nikakva nastinka celo leto, pocnav vo juni da mu gi davam posle edna mala nastinka, ispi edna doza i prestanav i sega planiram i vtorata doza da mu ja dadam
Da, da za nad 2 godini se i za deca i za vozrasni, jas gi zemam od Grcka bidejki tuka ziveam, a vo Mk ne znam dali gi ima...da mozam da vi ispratam nekako
благодариме за понудата.. Ние пред нова година правиме две, и баш тој период ма ладно време и настинки е добар да ги испие.. Блиску сме до границата ако може да се најдат во било која аптека ќе ги земиме, ако не ке ти тркнеме на кафе
Ima i kaj nas, gi gledav po aptekite. Mislam deka i @Annath ima zboruvano za istite, taka li Annath? Bas togas si pomisliv da gi zemam, ubavo sto me potsetivte. Sega sin mi pie pikovit imuno, slednoto ovie kje zemam.
Во дилема сум мајκи. 13+ сме,бебе фала Богу јаде се,но сеуште блендиρано(главните обρоци),лепче си џваκа,κρаставица исл. Но,се плашам κога ќе почне и обρоците да ги јаде во паρчиња,а не само со лажица. Не јаде блендиρано целосно,му сецκам,гмечам со вилушκа,но ми е стρав да не не постапувам пρавилно. И κолκу јадат/јадеа ваите бебиња на оваа возρаст?Знам деκа сеκое дете е пρиκазна за себе,но ете чисто да се κонсутиρам со вас.
Eve i nie da se priklucime na grupava "dete" neodamna napolnivme godinka,pa bevme na odmor i veke se vrativme na sekojdnevnite obvrski i forumov Na trista uma sum za mlekoto.Sinmi od prv den e na aptamil,od kaj 10m pie po edna doza kozjo(primer ako dnevno pie 5 sisinja mleko,4 se AD,edno kozjo).Koga,kako da go isfrlime vestackoto?Sekoj sovet,iskustvo ni e dobredojdeno.
aj da ti kazam iskreno 2 god sme i 4 meseci i uste nekoj rucek mu go blendiram znam i nekoja uzinka koga sakam da mu dadam poveke sostojki. Ete deteto e takvo jade da i lepce so namazi i tost (lepce kaskavalce) i krastavica i se sto treba da dzvka no ete nesto ne saka da kade tolku mnogu kako grasak leka i koga mu ja pravam mu ja blendiram mu drobam vnatre leb. Ne se sramam od toa nitu se osuduvam ne e grev bitno mi e da mu e polno stomaceto i deteto da e srekno
Vnuk mi Ima 2 godini pred 2 nedeli mu smenija vlazni od sto dobi osip I crvenilo na gazeto. Go nosea na lekar I mu dadoa canesten mast I belogent mast da se macka 5 dena nasabajle I navecer a preku den bekutan krem so cink. Mu pominaa no eve poslednive dva dena e pak isto . kako da gi izlecime preterano gi cesa mn go cesat. Izvinete za fondot od tel sum ne mi sodrzi makedonski fond.
Здраво нова сум на оваа тема Имам синче 22 месеци и млеко од даамна не пие откако се одби од мене не сака млееко да вкуси сокови пие превише Твоето ако си го пие козјото слободно давај му но разредувај го со малку водичка зашто е дупло појако од кравјото ,но многу поздраво е и за плуѓата на детето и имунитетот ќе му биде појак и поотпорен на вируси позз
Да ти кажам ние имавме сличен проблем црвенилото ни беше скоро цело лето ама само на едно место како точка,едно време се исчостѕе и пак ни се јаве,го однесов на доктор и ни зеде брис ни кажа дека габички нема и од канестен дека нема потреба а ми препиша некоја маст која содржи кортико(и белогенот мислам е кортико). Јас да ти кажам кортико некако на дете не ми се става бидејки друга докторка ми имаше кажано кортико никако бидејки можи да наштети на крвните садови е сега дали е така незнам. Исфрлив од употрба влажни марамици и на местото мачкам само со кантарионово масло и замисли црвенилото се повлече само за една недела а го имавме скоро цело лето а да напоменам дека со кремата со цинк ни се влоше повејке а и јас никогаш не клавам никаква крема на газето само понекогаш ставав од витаминската на бекутан многу ретко ама сега само кантарионово и да ни се појави мало црвенило од полута мочка мачкам кантарионово и одма се повлекува. Пробајте ништо не губите барем е природно без хемикалии и глупости.
Ако може како превентива би ги зела.Утре ке прашам во аптека.Само што фати ладно носот и се растече.А каде ли е крајот на зимата
На павличевата маст приметивме дека има мувла на стана на кутијата исто и на капакот. Од што може да е тоа од аптека ја купивме на неа нема рок на употреба. Користиме од розевите витамински масти.
Мајки да не има вирус со афти и исфрлување? Детево некни ми се нафрли со црвени точки во устата, а потоа и низ телото со ситни брунчиња, особено на дланките,лицето и на газето. Таму е најлошо. Има и низ цело тело. Мачкам белогент, и метиленско сино за во уста. Ни дадоа и анестезеин ама тоа не успевам да го ставам. Гледам од еднаш само од синото во устата се повлекле точките, ама синко се жали на болка. Матичната вели вирус е, ми го кажа и името ама заборавив.Има некој како нас сличен? Мм се плаши алергија да не е.
На моја пρијателκа детенцето(19мес.)исто нафρлено и се чеша цело вρеме,дуρи и κρв си пуштал на места,матичната исто им ρеκла деκа е виρусна инфеκција,но мајκава виκа деκа детето не може да се смиρи од чешање.