Може да не е ништо, ама да си бидете мирни. Пошто сепак подолг период трае. Обично стомачните вируси ретко се враќаат, и тоа ако не е добро опоравен организмот. Следете ситуација, ако треба и во Скопје донесете го детето.
Последниот пат кога беше вака повракање пролив беше многу трауматизирана бидејки секој божји ден и зимаа крф..И веке кога лекар ке ја прашаше боли ли таа од страв велеше повеке не ме боли дома штом стигнавме почнуваше ме боли ..Ја носев и на ехо и на двајца хирурзи и на крај во Филип Фтори комплет се со крвна слика со ехо со се..Немаше ништо..Но столицата никако не и се регулираше сеуште си има како течна столица еднаш во денот течна
A пие ли млеко? Кај поголемиот син така потечна има секој ден.Ама мислам дека е од млекото оти повеќе пие отколку што јаде.
Не пие оризово млеко..Леукоцити мирни ехо чисто нема ништо само црп малку покачено..Дома имам фурал и ентерофурил незнам од кој да дадам кој е поефикасен ни препишаа ентерофурил давам и линекс јуниор и раствор орс и електролити..Се надевам ке се средиме до Сабота требаше да трнеме на одмор но ако не се подобри ке откажеме..Само да и помине..Свежа си е игра весела одвреме навреме знае да каже малку само малку ме боли стомакот но сигурно е од тоа што има пролив..Уште нешто сакав да прашам од што имаше предходно подолг период пролив а и сега пак почна на газето имаше излезено ситни црвени брункички и се жали дека ја заболува што да ставам..?
@blessed.an. и на малово сега од што пие амоксиклав му ствара пролив и газето му е црвено и сигурно го боли.мијам и мачкам со една крема бејби креам пишува грчка за црвенило е.мачкај нешто за загорување да се исушат.оф леле толку мали а се изнамачија.
Ние со големата се измачивме многу..Само се молам да поминува веке...Имам џин џира дома ке и прснам па ке видиме..И таа сама бара мамо стави ми нешто ме боли
Проблем со какање....19 месеци, ни се случувало и порано, ама кога беше само на доење, што е нормално. Сега не кака по 2/3 дена....па ќе кака 2 дена со ред па после пак 2 дена не....а не се жали на стомачето, весел е, не се жали дека нешто го боли. Форсирам сливи и праски, во сокови, смуди...Друг совет?
Majki 15+ sme Otsekogas se budevme noke no kako rasteme se poveke I poveke se budi za cucanje.Stanuva po deset pa I poveke pati vo tekot na nokta da cica nekogas stanuva za 15 min a najveke vrzuva saat ipol.Preku den spie ednas eden cas. Si legnuva vo 21h sabajle vo 7 krajno stanuva. Planiram da ja odbivam. Najveke zaradi ova stanuvanje bidejki sum na rabota I sum premorena. E sega da ne napravam greska da ne e pricinata da se laze po cice pa stanuva ili taka od navika bi se budela I koga nema da cica. Nudam voda,sok koga se budi ni za ziva glava nesaka da fati. Mleko nesaka da pie nikakvo drugo. Sovet
Зависи од детето. Може да преспива цела ноќ, или да продолжи да се буди. Моиве и двајцата после прекин на доењето почнаа да ја преспиваат цела ноќ. Не дека не се будат уште, ама е далеку поретко. Немој да нудиш ништо освен вода како замена, да не створи друга навика, па да продолжи да се буди за тоа.
Мајки, детево ми пие на ден по 400 мл ад млеко плус 60 -70мл вода, за повеќе вода не сака ни да чуе, пишти, вришти ко да ја колам. Дали е доволно толку течност или треба повеќе? 13 месеци е.
Mojot edvaj 50ml ako ispie na den, i cicame se uste najmn poradi toa... Malku e mislam, ama ne znam kako da go nateram i moevo da pie poveke... Caski, flasi, so se ne kupiv demek interesno ke mu e ke pie... Nisto od toa.
Исто. Еве денес одвај 60 мл испи и тоа намерно дадов неколку смоки за да пие. Имаше денови кога пиеше по 120 мл вода, а вчера и денес само 60 мл.
@Mari-Ja мојот додека цицаше никакви други течности не внесуваше. Вода со лажичка сум му давала ама не сакаше. И јас пробав разни шишиња,чашки со капечко/некапечко клунче,обични чашки,со сламки.... Не и не. Откако го одбив некаде 2-3 недели протестираше после почна да пие. Вода,чај,млеко,сок,компот...
Ke treba da pocnam da citam kako da se odbieme, septemvri planiram da zaklucime so doenje. Golem e veke, cica samo od levata grada, cica posle gradinka i pred spienje, a mene mleko mi se sobira dosta. Mislam dobro izdrzavme 15 meseci Vo gradinka mi vikaat pie caj, imaat caj od sipka bez seker, doma osven voda dr ni da pomirisa. Sok, caj, smuti, nisto, edino jogurt znae da se napie nekogas nekolku goltki.
Ние сме 16 месеци, исто и мојот по мене многу малку вода пие, не мерам колку ама многу малку е како што е лето. Битно у текот на денот јас нудам нон стоп на секој саат па и побрзо зависи, знае да испие 30-40 мл наеднаш само ако повеќе време трчал така нешто. И да, освен вода друго ништо неќе течност, буквално ништо, кефир само ама пак тој е и погуст од јогуртот. Млеко пие, јас не се грижам бидејќи сигурно ако му се пие ќе пие повеќе.
Мајки на малата денес и се појавија црвени ситни точки на ноџињата. (не знам колку можи да се види од сликата) Дали е можно да е од сонцето или од лазење. Баш денед бевме повеќе време на сонце и најмногу ноџињата и беа изложени. На друго место нема само на ноџињата од коленици надолу.
Кај мене вака се појавува алергијата од сонце. Баш во истиот предел, ситни црвени точки. Не ја изложувај на јако сонце овие неколку дена, би требало да се повлечат ако е од тоа.
Мојов е пијач на вода ама многу се лаже на жештиниве сега уште повеќе да пие кога се чукнуваме со неговото шише и мојата чаша или шише, или пак маж ми ќе пие и ќе.вика "ааааа" као де напил и овој се лаже по тие две работи па пие и имитира и се смее така на игра пие