Значи ве лаже Мангуп Нуди го често експериментирај мојов со залажување нешто да чепка да прави така пие и јаде
Majki imame 17 meseci. Proodevme na 11 no ovoj mesec ja zabelezuvam cesto odi na prsti. Dali toa e faza bidejki porano ne mi pravese taka?
И мојов оди на прсти т.е така си игра .. го гледам често е во таа положба зошто не знам ама смешен ми е ваљда е игра интетесно му е..
Моево е јадач, проблем не ми прави за јадење, па немаше потреба да ставам. И сега ми се случува да заборавам да ставам, пак јаде без проблем.
Јас пред година ставав, од 9 месеци по малку хималајска. @Lolipop23 не сум користела суплементи за грло, едино што можам да кажам е чајчиња со мед и лимон. Ама најубаво прашај си педијатар.
Jas za crveno grlo koristev propolis junior sprej od medex i sprej za grlo od grejfrut(go ima vo eurofarm aptekite) gi prskav dvata spreja vo kombinacija i pominavme bez antibiotik iako od maticnata veke imavme prepisano zinat
Ne saka caevi da pie, a za na pedijatar si rekov da ne go nosam vednas oti drugi simptomi nema (izede vo nedelata eden sladoled i vednas go fati), a od doktori ima mn strav, place mnogu i ne dava da go pregledaat. Verce imase li efekt kaj vas, posle kolku dena mu pomina? Denes nisto ne saka da jade, samo cica. Da be majka, sega mi tekna deka mi kazuvase ednas za ova sprejce od grejpfrut, ke go zemam denes obavezno. Fala ti!
16+ uste ne stavam sol vo kasite.Gi jade taka bez problem. Pozelno e do 18 meseci da ne se stava sol, od koga pocnete moze himalajska po malku
Imase efekt, dva dena ne jadese nisto. Posle se smiri crveniloto i pocna da jade pa pominavme bez antibiotik. So lesno da vrvi
Мајки совет!!!! Имаме 28 месеци, се уште сме со пелени, или пенели како што сакаме да си ги кажеме , но имаме проблем. Значи, мочкаме во пелена исклучиво, се обидуваме со нокшир, но безуспешно. Е проблемпт е што кога и доаѓа да кака почна да кажува, и успеавме успешно да кажеме на време, седнеме на нокшир и да се искакаме. Но следното какње јас не бев дома. Не знам како зашто, уплав има. Седнува на нокшир и само што доаѓа моментот за какање пискотници. Ајде во раце над шоља, не сака. Ајде во када, исто. Пробав се. Не знам што да правам. Прво ми текна глицерински чепчиња. Но и со првото овој период имав некој ваков период но не вака.критичен. и не.користевме тогаш пелени па некако полесно беше. Заминав на работа, паметот ми е кај детево. Со првото решение ни беше седнуваше на нокшир, се држевме за раце и поминуваше лесно. Но со ова не знам, плаче преплашено, бара помош а како да и помогнам кажувајте
Да не случајно има запек ,па го болело. Имаш тема за одвикнување од пелени, ке прочиташ многу искуства, верувам ке ви бидат однкорист. @Lolipop23 и ние сме корисници на пропилис. Цела зима со него се спасувавме. Само молов не сака спреј, па користам капки на малку шекер. Кај нас помага, се разбира ако е умерено црвено грло. @lejla5 мајка дај слика од спрејчето да збам какво да барам во аптека.
@џунџуле мајка ние сме 3.5 години и дури пред една недела почна да кака во нокшир. Претходно сама си бараше пелена за какање. А мочка во нокшир од 2 години. До таа мисла стигнав да ја носам на психијатар да не има некаков проблем. Мојава има мн тврда столица и од што ја боли кога кака го враќа назад, сме стигнувале до дежурни клиники и клизми ставање од што по 4,5 дена не излегуваше. И давав сируп за омекнување Смокван и едни прашачиња Ефекол и еве ја сега почна да кака во нокширче. Само не форсирај, само ќе му дојде.