И мојот е скроз исти Совет да ти кажам не знам Ама во последно време сум исцедена како лимон најмногу психички па и физички Тежок период во секој случај...
Majki vcera cel den povrakav, denes mi e dobro.Denes malata doruckuvase I mi povrati I ona, inaku e vesela celo vreme.Dali e nekoj virus pa preku cicanje I se prenelo. Tt nema,proliv nema.Da ja nosam na lekar ili da sledam vo tekot na denot sto ke bide.Inaku sto da dadam za mese
Следи ја само. Мојов заврши во Систина од дехидрација пред две недели, лежевме два дена, ама многу повраќаше едно по друго. Ако не ти повраќа веќе можеш само за регулација едно карбомед да и дадеш. Тоа е добро за цревата и е природно. Вирози има многу,пазете се, Систина беше преполна педијатрија ама и возрасни имаше бајаги со вирозата. Мојов немаше пролив и температура, само многу повраќаше. Со лесно мајка.
Како успева да плукне бе Јас им ставам на крај од јазикот со шприц, не баш во грло да не се засркнат ми е страв и шанса нема да плукаат, пробај малку дај му и одма вода после тоа, па пак малку, па пак вода..
Ma jok bre neke i neke. I.so sok go plukna i so hipp kasa kupiv, dzabe. Neznam kako go oseka ama stvarno epten e gaden sirupot go probav. Nemam veke idei kako da mu dadam
Да се залажат некако со нешто? На пример да пазат нешто и така замаени тааап сирупот или не пали? Или со давање на мечето или куклата па ммммм многу е слатко. Мојот нема проблем со сирупи си ги пие и вика нон стоп "па".
Mojata kerka e 17 meseci za nekoj den Periodov nitu jade, nitu spie, vristi,pisti.Se treska od zemja ako ne e po nejzino se da bide, skrzava e ne dava nitu edna igracka na drugo dete, se e do mene prilepena, ako izlezeme nadvor saka doma, pocbe da vika doma,doma...nesaka da vleze vo market,prodavnica.. Sto e so detevo neznam,se beter stanuva.
Zdravo na site Prasanje do site majki Vnuka mi e 15meseci na nodzinjata liniite site i se ednakvi osven edna linija od ednoto nodze i se razlikuva so linijata od drugoto nodze ne i se na ista visina.Seuste nema proodeno no e cvrta i odi na edno race Sovet dali tie linii treba da znacat nesto ili ne
Haha i mene me interesira. Eve si gi gledam nozete i nemozam da vidam nikakvi linii ^ Inaku voopsto li ne pokazuva nikakvi afiniteti za odenje? Sepak mislam deka 15m veke bi trebalo da se isprava i da odi sama so drzenje na krevet,masa i sl. Ortoped posetivte?
Старите педијатри така прегледуваат.Ќе го легнат бебето на стомак и проверуваат дали линиите се совпаѓаат,да не случајно едната нога е пократка од другата.
Претпоставувам мислиш на пресеците т.е како фалти на задниот дел на ноџињата. Ако мислиш на тие линии .... ортопедите ( барем нашиот ортопед ) и матичната од кога е роден на скоро секоја контрола го легнуваа на стомак, му ги спојуваа нозете и гледаа пресеците дали се еднакви кај двете нозе. Првиот пат без збунка шо уствари прегледува ми беше чидно па прашав. На тој начин гледаат должината на ноџе и според пресеците ( еднакви или не еднакви ) гледаат дали е добар развојот и дрн дрн нешо објаснуваа ама искрено не запамтив ( многу одамна беше ) . Само знам дека треба да се еднакви т.е исти на двете ноџиња. Без разлика може не сте ги споиле убаво или не сте виделе убаво. Најубаво на ортопед да одите и најстручен одговор ќе добиете. Во однос на проодувањето ама ич да не се секирате. Секое дете ќе прооди кога ќе прооди. Има на 10+ проодиваат самостално, а има и на 18-+ . Внук ми на 18+ прооде самостално и еве го сеа оди фати го. Само кога спие е мирен. До 18-19мес се остава простор за проодување самостално ( читни за ова кај ортопеди на нивни профили ) а доколку и тогаш не прооди ќе се посети ортопед. Нас ни е Тони Талевски ортопед и сме презадоволни. Ако сте од Ск одете до кај него стварно е стручен и ептен прецизен и кадарен ( во Ново Лисиче е ) .
За линиите ако се тие вдлабнатините моето приметив на едната рака нема една линија. А на нозете немам приметено. Моето на 14-15 месеци прооде. Штом оди додека го држат за едно раче супер е. За се што ви предизвикува немир посетете ортопед и ја го препорачувам Талески.
Мајки на одмор сме и малиот изгледа фати стомачен вирус. Поврати вечерва 2 пати, сега спие. Не сакаше да ги испе електролитите. Како да ги давам? Уфф мн се исплашив, можно е сабајле ако е лошо да си сњ враќаме за дома
давај со шприц по малце дур спие. Ако не поврати вечерва пак можно е да не е стомачен туку да изголтало солена вода (ако сте на море ) до сабајле ќе знаеш..