Дали и на нашево внуче му е вирус? Нашево цело газе му е со брунчиња и се чеша цело време. Море пробавме и без марамици со кремови од цинк па со хиперманган го банјеа со камилица го чистеа ама не се повече се шират.
Само алергијата и сипаницата чешаат , а тој вирус со исфрлање е само ако се има температур и повраќање , синко го прележа 3 дена со иста висина на температура , повраќање и проливче зеленкасто и четвртиот ден се исврли со ситни брунчиња кои сами му пројдоа . Пробајте да видите да не е Дерматит (генетски наследен) , сипаница (недај Боже затоа што не бива детето да се бања тогаш) или алергија.
Па не се чеша многу, а и докторката ќе познаеше дали е сипаница. Нема т, а на допир ми е постојано топол. Друго се е во ред, јаде, весел е, но се будеше цела вечер го болеше устата најверојатно. Утре пак на лекар ќе го однесам.
Нека му ги проверат и увцињата, ако го боли устето или грлцето сигорно му имаат афтички искочето од нешто што каснал па можно е и ушиња да болат се е тоа поврзано уво , нос и грло , а сипаница не се забележува баш лесно
Незнaм кaде дa гo пoстaвaм прaшaњевo пa се oдлучив oвде. Дaли ви се имa слученo дa ве удрaт вaшите мaлечки и кaкo вие реaгирaте нa тoa? Дo душa сo ништo не сум и дaлa пример или виделa тaкa нештo зa дa тaa мене ме удри oд кaде и е тoa и јaс незнaм. Сегa пред мaлку ме удре јaс кaкo штo сум слaбa нa живци и врaтив сo шaмaр нo и тoa не е дoвoлнo дa рaзбере декa тaкa не требa дa прaви јaс вooпштo не пoдржувaм тепaње нa дете нo вo тoј мoмент бев нерaзумнa. Кaкo дa и дaдaм дo знaење декa тaкa не требa? Нo без нервoзи, викaње и тепaње. Мн гoлем прoблем имaм сo вoспитувaњетo јaс не сaкaм дететo дa ми е мн рaзгaленo и дa прaви штo сaкa, сaкaм нoрмaлнo дa имaме некoе рaзбирaње меѓусебнo јaс кoгa ќе речaм не и тoa дa биде не без дa се буни пoрaди тoa пa некoгaш и јaс ќе пoпуштaм вo некoи рaбoти и тaa дa нaпрaви нештo штo нетребa нo се рaзбирa тукa дa бидaм и јaс присутнa, кaкo штo рекoв вoспитувaње нo тoa не зaвиси сaмo oд мене туку и oд мм нo тoј превише штo знaчи превише јa рaзмaзувa. Зoштo-зaтoa штo е пoрaснaт без тaткo и сегa мaлaтa не сaкaл истo тaкa дa се пoчуствувa, јaс му кaжувaм декa греши нo тoј пaк пo свoе. Кaкo дa се реши oвoј прoблем и јaс незнaм веке мaлaтa ми oди вo прoпaст немa дa знaе штo е и дисциплинa ни ништo културнo. Зaрем и тaa ќе биде кaкo децaтa oкoлу штo се НЕ несaкaм уффф
Ти немаш проблем никаков а ни твојата малечка , што повеќе се поставуваат закони и правила над детето тоа толку повеќе му расте интересот и љубопитноста кон предметите и повеќе и повеќе ќе иде против зборот НЕ , во воспитување најголема улога ја имаат родителите и никој друг не треба да се плетка .
@leona83 @joy1 aко ви е за поголемките деца може, за малите не. Прополис не смее пред две години, тежок алерген е. А најпрепорачливо е над три.
Herbion od brslen malku pomalku od pola kafena lazica i maka nema.. kitev kire doktorot ako go znaes on go prepisa na vnuk mi. Ama vo penzija e sega. Inace sirupot odi na privatno 180. Mislam bese.
мајки читав за цинковитот па и јас го земав некни од еурофарм ама само една лента ( до делат )! сега Ве читам го давате дури после 2 години а мојов син е полни 19 месеци.. добро ќе ги пијам јас во тој случај а? туку прашањето ми е следно купив рибино масло со вкус на шумско овошје и сега незнам како да го дозирам..таму во аптека ми рекоа 1мл дневно независно во кое доба се дава..а јас пуста не памтам како ми рече ортопедот на последниот преглед?! помош
За цинковитот, да, препорачлив е за поголеми. Јас зедов од витамин ц+Цинк директ на ФармаНова, таков му давав на мојов. Веќе не, оти прочитав дека содржи аспартам како не ми текна порано да го прочитам составот, ама нејсе, бидна. Сега ќе го земам цинковитот, па ќе видиме. Инаку, му давам јас на мојов и една мешавина што ја направи снаа ми, од мед, лен, сусам, куркума, семе од коприва и ореви, мислам дека тоа беа сите состојки. Вчера зедов и тазе мед од Охрид, опремена сум за зимава. Давам и пробиотик, и тоа земам цело пакување Нормиа пробиотик во ќесички, ги давам десет дена, после пауза. И пробиотикот е важен за имунитетот. Веќе не знам ни јас што да давам... од една страна не сакам премногу да го клукам со хемии и чуда оти знае да има контраефект, од друга страна без такви нешта не ни бега антибиотик И да, и Д капки треба пак, @Mrs.Bass немам поим како се дозира сирупот, јас уште давам Пливит Д3, пошто мојо сирупи не пие во никој случај, камоли нешто со рибино масло. Имало некој сируп Изопренозин или така нешто - братучетка моја лани им даваше на децата по препорака на матичен лекар, и задоволна е. Исто е immunity booster. Ама се дава исклучиво по препорака.
Koga bese mojot na taa vozrast zatoa sto neznaese sto pie i nemav problem so sirupite na sekoja pojavena kaslica mu spremav kromid so med odstojuva navecer i mu go davav de do tri lazicki na den i za den ipol prestanuvase da kasla. Sega ne go saka ama moram da najdam nacin da go prima nas ni bese mn. Efikasen
@Annath ти благодарам на одговорот останува јас да ги пијам цинковитот! а во врска со Д3 капките јас баш напоменав кај ортопедот дали да се продолжи со Д3 , меѓутоа добив одговор да се продолжи со рибино масло како сируп и со вкус по избор(заради поголемо прифаќање !
Не пратија на кожно, уста се смири, ама газето и рацете не. Има и по лицето. Не се чеша. Приметив каката на два пати е зелена. Вирус отпаѓа, докторката се сомнева на инфекција или алергија на храна.
Nie pieme sirup Bokvica,bas koga zaladi sega vremevo i malava mi nastina.Ne kasla,ama kiva i noseto i tece.Poveke go davam sirupov preventivno.Inaku na prirodna baza e,zbogaten so vitamini,ne sodrzi propolis,cini 130den.Ima sladok vkus,malata edvaj ceka da go pie
Мамички за имунитет кај деца и за подобрување крвна слика само домашен маџун јас успеав да набавам од кавадарци пред месец дена,и крвната слика ја средивме претходно што се не пробав џабе слабокрвен беше од бебе од 1 месец,сега си е супер топло препорачувам маџун по 1,2 лажичка дневно ако сакате контакт за домашен маџун пишете ми во лп