@Annath te molam pisi ako mozes nekoj sovet. @LiliBoz eve sega se potrudiv da ja razgledam ubavo iako nei dozvoluva.Jazik izbelen I do ustata vnatresno na edniot obraz ima kako linija bela so bruscinja do nea.Ova afta e ? Bidejki mislev beli plikcinja se aftite? Pliss gelp zenski.Vajda toa e problemot kaj nas so ova nejadenje
и како пликчиња и како брунчиња можат да бидат. Ако е тоа има проафт или така некако се викаше во зегин и поминува брзо...
Таков е вирусот. И мојата беше така со покачени леукоцити и црвено грло, пиеше антибиотик, дури имаше и треска и крена 39 со 4, од памет ме извади и директ Ремедика. Ни го потврди истото што и матичната, Ќе помине. Со лесно.
@LanaDelR може соор да е, габично. Ако ти дозволува, истриј ја со раствор од сода бикарбона, ако не, Нистатин земи, ќе помине. Можно е да не јаде од тоа. Помалку зачинето, повеќе течно и ладно давај периодов, ќе помине. @Mia.milicka од вирозата е, може и излив да има во колкчињата, тоа на ехо се гледа. Мора да мирува, не давај да трча и скока некој период. Додека да се повлече целосно, во спротивно, болката во колкчињата може да потрае.
@LanaDelR И мојата беше исто така. Од нормален апетит, почна ама баш ништо да не јаде. Грлото не беше црвено, немаше афти. Купив б - комплекс, за три дена детето се врати во нормала. Почна пак убаво да си јаде.
Дали е можно да се крене температура од вадење тројки. Оф нигде никаде малата крена 38 . Или пак се работи за вирус некој.
Kako ste sega? Site vikaat od zabi ne se kreva temp, jas ke recam vadenjeto zabi kaj nas e proprateno so virus i temperatura. Paga imunitet i virus odma lepi... Jas imam prasanje. Maliot proliv ima veke 4 dena. Gazeto mu e lom! Crven e zar. Ne jadel nisto novo. Od zabite moze li da e? Dve trojki vadi... Mrsulav e i potkasluva.
E toa neznam da ti kazam. Nas tuka koga imase ni dadoa kapsuli enterosil ili taka nesto se vikaa neznam tocno, podobro mu bese od niv. Davaj mu banana, oriz vikaat ja stvrdnuvalo stolicata.
Вирус е. Два дена со 39 температура, спагаше до 37.5 па пак 39. Денес е како друго дете нема ништо. Освен што не јади ништо. Дали е од забите предизвикано не знам тројките и се многу набабрени и бели.
Koja brojka obuvki obicno nosat deca na 2 godini? Sinko e od godinkata pa navamu so 21 i uste mu nemaat omalnato, ja citav Marija, a i drugi majki kako brzo im rastat stapalata na decata, pa malku se zamisliv...
И мојот е со 21 од година и пол негде, еве патиките од пролет му се пак точни мада прстето е скоро при крај па оваа сезона 22ка ке купиме, наполни сега 2 години. Секако земи 22 периодично расте ноџето може преку ноќ да му порасне
Па повремено и ставав во кашите, ама тие два дена и онака и давав да си грицка, па затоа мислев дека е од тоа.