Јас пак. Детево 4 дена изгоре од температура. На лекар викаат вирус ама таа глава не крева само спие дури и кога тем е 37.8. Тешко се симнува, во 16часот дадов блокмакс имаше 39.5, до 7 се спушти на 38.8 па дадов чепче. Се симна скрос накај 8ипол но сега детево го облева ладна пот. Главата и се цеди вода. Што да и правам веќе не знам.
I vadea pak krv? Zosto kaj moite deca od virus premina vo bakterija. Dva vo edna. Dvajcata na Pancef se
I zemaa da, nisto ne e smeneto pokaceni leukociti, ama veke 4 den e na antibiotik i pak gori od temperatura po celi denovi.
Мајка лекокларот кај синко не делуваше,го повракаше и уште повеке ги креваше леукоцитите.Мислам потоа ни дадоа панцеф.
Очигледно е дека или антибиотикот не одговара бидејќи досега требаше да е многу подобра, или навистина се работи за некој вирус. Друг симптом некој има ли, шлајмови, да кашла, црвено грло, осип...???
И јас мислам не е погоден антибиотикот. Покачени леукоцити укажуваат на бактериска инфекција, не вирус. Носи дете на доктор пак да го видат.
Ели за температура пробај со понстан сирупот. Може да го најдеш во Зегин. Не знам колкави сте, се дозира според килажа. До 5кг пола лажичка, а 10кг цела лажичка.
Отидовме денес во систина. Никој не ни укажа да направиме уринокултура. Дете е чисто ни плука ни грло. Изгледа е ешерихија затоа температура изгоре. Ги чекаме резултатите да видиме да смениме терапија. Фала на сите мајки кои се обидовте да дадете совет. Прекрасни сте ❤️
За бебе 15 м дали користите паста за заби ? И која ,ако може препорака за некоја природна што се голта .
Мајки, до кога дававте блендирано? Мојата е 15 месеци и уште така јаде. Пробав еднаш од нашите јадења,ама се гади. Овошје си грицка така или компирчиња пржени, макарони потпечени, лепче си јаде, мафини, ама сепак за појадок и давам блендирано овошје и за ручек исто зеленчук блендирано. Некои па мајки ми викаат дека така ќе сум ја навинкала и после немала да јаде вака парчиња.
Не ме држи за збор, ама мислам дека пастите на лакалут, колгејт не смеат да се голтаат. Не знам зошто ти ја препорачале, кога има други побезбедни пасти за деца.